Ψήφισμα του Δήμου Κόνιτσας για τον διάλογο για το κυνήγι

0

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κόνιτσας, κατά την τακτική συνεδρίαση της 28ης Ιουνίου 2016, συµµεριζόµενο τις ανησυχίες και τους προβληµατισµούς τόσο του Κυνηγετικού Συλλόγου Κόνιτσας όσο και της Ε΄ Κυνηγετικής Οµοσπονδίας Ηπείρου, λόγω της σοβαρούς παράλειψης πρόσκλησης των Ο.Τ.Α. στη διαδικασία του Εθνικού ∆ιαλόγου για το κυνήγι, εκ µέρους του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αποφάσισε την κατάρτιση ψηφίσµατος προκειµένου να διαµαρτυρηθεί για τον παραγκωνισµό των Ο.Τ.Α. από µία τόσο κρίσιµη για τα τοπικά συµφέροντα διαδικασία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κόνιτσας αφού έλαβε υπόψη την σχετική εισήγηση αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ∆ΗΜΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ
ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ∆ΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ

∆ιαµαρτυρόµαστε έντονα για το γεγονός ότι, ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιάννης Τσιρώνης δεν προσκάλεσε, ως όφειλε, την Τοπική Αυτοδιοίκηση στον Εθνικό ∆ιάλογο για το κηνύγι.
Θεωρούµε απαξιωτική την ανωτέρω ενέργεια για τους εκπροσωπούµενους θεσµούς, δεδοµένου ότι, στον θεσµοθετηµένο ∆ιάλογο κλήθηκαν να συµµετάσχουν πλήθος οργανώσεων µε µηδενική ή ελάχιστη εκπροσώπηση της κοινωνίας και δεν προσκλήθηκε η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι φορείς της οποίας εκπροσωπούν το µεγαλύτερο φάσµα της κοινωνικής συγκρότησης.
Ο αρµόδιος Αναπληρωτής Υπουργός οφείλει να γνωρίζει ότι, στις δράσεις και δραστηριότητες που εµπίπτουν στην ευθύνη των φορέων της Αυτοδιοίκησης περιλαµβάνονται η προστασία του περιβάλλοντος, η τοπική οικονοµία και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής στην ελληνική περιφέρεια.
Ενηµερώνουµε και διευκρινίζουµε ότι, οι τοµείς και οι δραστηριότητες αυτές συνδέονται άµεσα µε την οργανωµένη κυνηγητική δραστηριότητα, όπως αυτή ασκείται σήµερα, κάτω από το υφιστάµενο νοµικό και διοικητικό καθεστώς, που τη διέπει.
Τονίζουµε µε έµφαση ότι, κάθε σκέψη και πρόθεση για αλλαγή αυτού του ισχύοντος καθεστώτος, οφείλει απαραίτητα να λαβαίνει υπόψη τις θέσεις των φορέων της Τοπικής αυτοδιοίκησης.
∆ηλώνουµε, µε τον πλέον σαφή τρόπο, ότι στον κοινό στόχο της προστασίας του περιβάλλοντος πρέπει να επιδιώκονται, κατά τρόπο συντεταγµένο και καλά οργανωµένο, συµµαχίες και κοινωνικές συναινέσεις.
Οι ατελέσφοροι αποκλεισµοί που προκαλούνται από άγνοια της πραγµατικότητας οδηγούν σε ανώφελους διχασµούς και συγκρούσεις, που σήµερα ειδικά είναι καταστροφικοί. e-artemis.gr

Ο ∆ήµαρχος Κόνιτσας Ανδρέας Ζ. Παπασπύρου
Ο  Πρόεδρος του ∆ηµοτικού Συµβουλίου του ∆ήµου Κόνιτσας Γεώργιος Ρόµπολος

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων