Έθνος Κυνήγι

0

Την Τετάρτη 10 Αυγούστου,κυκλοφορεί το νέο τεύχος του  ΕΘΝΟΣ ΚΥΝΗΓΙ. Σε αυτο το τεύχος,τρεις ταινίες  επιλεγμένα  από την ταινιοθήκη του Εθνος-Κυνήγι και από το Εθνος- Ψάρεμα & Φουσκωτό. 
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

KYNHGI 796ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΡΥΜΙΣΤΙΚΗΣ
Για πρώτη φορά, μόλις 10 ημέρες πριν από την έναρξη, δεν έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η ετήσια ρυθμιστική, ενώ ζητούν συνάντηση για το θέμα με τον Γ. Τσιρώνη και οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ. Τώρα;

ΕΞΟΡΜΗΣΗ   – ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ «ΝΤΟΠΙΑΡΙΚΑ»
Ο Μπάμπης Γκαβάς εξηγεί γιατί είναι τόσο δύσκολα τα κυνήγια της έναρξης με ορτύκια-μαστόρους στη διαφυγή που κοταρίζουν ασταμάτητα!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΡΤΥΚΟΤΟΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ
Ο Κώστας Λουρής ξεκίνησε έγκαιρα τα ανιχνευτικά για τα ορτύκια και παρουσιάζει έναν χάρτη εντοπισμού τους στους κάμπους ολόκληρης της χώρας.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ : Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ GARMIN
Μοναδική προσφορά για το πακέτο Astro 320 και κολάρο Τ5 από την Garmin που προσφέρει μαζί -εντελώς δωρεάν- τον χάρτη TopoDRIVE Helllas. Προλάβετε…

ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ : ΦΤΩΧΗ ΕΝΑΡΞΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ
Ο δασοπόνος Λεονάρδος Στεφάνου μας επεξηγεί το φαινόμενο ένδειας θηραμάτων στην έναρξη στα νησιά, όπου επιτρέπεται το κυνήγι από την πρώτη μέρα.

ΦΥΣΙΓΓΙΑ : ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ
Με αφορμή τις συζητήσεις κυνηγών στο Διαδίκτυο ο Νικήτας αποδομεί τις υπερβολές για τον ρόλο της υγρασίας ή της ζέστης στην απόδοση των φυσιγγίων σε ορτύκι – τρυγόνι.

ΣΚΟΠΕΥΣΗ : ΤΡΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ
Μετά από έξι μήνες αποχής, η γρήγορη επώμιση μπορεί να γίνει με λίγη ξηρά προπόνηση μέχρι να ξαναβρούμε τη φόρμα μας. Του Ν. Κυπρίδημου.

ΦΥΣΙΓΓΙΑ : ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ
Ο Νικήτας Κυπρίδημος σχολιάζει τους αποκεντρωτήρες και μας περιγράφει τις εμπειρίες του από τις δοκιμές που έχει κάνει κατά καιρούς και τα αποτελέσματά τους.

ΟΠΛΑ : ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΟΠΛΑ
Τα όπλα δεν γερνάνε αν συντηρούνται σωστά, λέει πάντα ο Νικήτας, αλλά υπάρχουν και διαδικασίες ελέγχου που μας επιτρέπουν να ξέρουμε αν είναι ασφαλή για το κυνήγι και φέτος.

ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛA: ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΕΝΟΣ «ΝΕΟΥ» ΣΤΟ ΟΡΤΥΚΙ
Ενα αρσενικό Κούρτσχααρ, το πρώτο σκυλί του Αλέξανδρου Γκάσιου, έγινε ο μαθητής και ο δάσκαλος στην εκπαίδευσή του στα ντόπια ορτύκια.

ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ : ΟΙ ΠΑΠΙΟΚΥΝΗΓΟΙ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Για άλλη μια χρονιά, οι κυνηγοί του βάλτου θα χρησιμοποιηθούν ως «ανταλλάγματα» στις ημερομηνίες της νέας ρυθμιστικής, περιορίζοντας και άλλο την ήδη απαγορευμένη δραστηριότητά τους. Του Αλ. Παλαιολόγου.

ΕΝΘΕΤΟ ΨΑΡΕΜΑ : ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΗΣ ΣΥΡΤΗΣ
Ο Νίκος Λυμπερόπουλος παρουσιάζει τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη βάρκα.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων