Συγχαρητήρια στην Άννα Κορακάκη! Ανακοίνωση της ΚΟΜΑΘ

0

Συγχαρητήρια στην Άννα Κορακάκη!
Ελπίζουμε η Δασική Υπηρεσία να δει πιο ευνοϊκά τα Σκοπευτήρια
Με ιδιαίτερη χαρά, συγκίνηση και υπερηφάνεια είδαμε την ελληνική σημαία στον υψηλότερο ιστό και νιώσαμε τον εθνικό μας ύμνο, να ακούγεται από το Ρίο ως όλα τα μέρη του κόσμου, μέσα από την τεράστια επιτυχία στο άθλημα της Σκοποβολής από την Άννα Κορακάκη. Ο χρυσό μετάλλιο στα 25 μέτρα ήρθε ως συνέχεια του χάλκινου μεταλλίου στα 10 μέτρα, αλλά και ως φυσική συνέχεια των προηγούμενων επιτυχιών της σε παγκόσμιους αγώνες, ΑΛΛΑ κυρίως ως αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς της αθλήτριας και του προπονητή της, κάτω από, αν μη τι άλλο, μη αποδεκτές συνθήκες προπόνησης.
Το Δ.Σ. της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης συγχαίρει την Χρυσή Ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη και την οικογένειά της για το σπουδαίο αυτό κατόρθωμα και εύχεται υγεία και πολλές επιτυχίες στο μέλλον.
Ευελπιστούμε ότι η παγκόσμια αυτή επιτυχία θα οδηγήσει την Δασική Υπηρεσία της χώρας μας να αναθεωρήσει τη στάση απέναντι στα Σκοπευτήρια..
Η ίδρυση σκοπευτηρίων από τους κυνηγετικούς συλλόγους προβλέπεται στην παρ. 4 του άρθρου 257 του Κεφαλαίου Β’ «Απαγόρευση θήρας – Προστασία θηραμάτων» του ΝΔ 86/1969, ως δράση που εξυπηρετεί την προστασία του θηράματος (εντασσόμενη στο Κεφάλαιο Β’), διότι αφενός καλλιεργεί το φίλαθλο πνεύμα που αποτελεί επιδίωξη της θήρας και αφετέρου με την σκοπευτική αγωγή, η οποία αποτελεί μέρος της κυνηγετικής αγωγής, ο κυνηγός εκπαιδεύεται στη ορθή (συνετή) χρήση του κυνηγετικού όπλου, ώστε να μη προκαλεί σπατάλη θηράματος με άσκοπους τραυματισμούς.
Η ίδρυση σκοπευτηρίων έχει ως σκοπό την εκπαίδευση των νέων κυνηγών, αλλά και την επιμόρφωση των εμπειρότερων, στην ορθή και ασφαλή χρήση των κυνηγετικών όπλων, στη μη σπατάλη θηράματος, καθώς επίσης και την καλλιέργεια ευγενούς άμιλλας και αθλητικού πνεύματος. Για αυτό και αναφέρεται και στο Καταστατικό του κάθε Κυνηγετικού Συλλόγου.
Παρόλα αυτά ορισμένες κατά τόπους δασικές υπηρεσίες, τα τελευταία χρόνια, δεν εγκρίνουν τις δαπάνες των Κυνηγετικών Οργανώσεων σχετικά με την ίδρυση, λειτουργία σκοπευτηρίων, ούτε και δράσεις προετοιμασίας για την ίδρυση νέων.
Ελπίζουμε έστω και τώρα να αναθεωρήσουν τη στάση τους, ώστε να αποκατασταθεί αυτή η αδικία και να μπορέσουν νέα παιδιά να ασχοληθούν με την σκοποβολή, αλλά και παλαιότεροι να μπορούν να εξασκηθούν.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων