Αυτές είναι οι αλλαγές στη νέα απόφαση για το κυνήγι

0

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Τσιρώνη με τον πρόεδρο της ΚΣΕ και τους προέδρους – εκπροσώπους των Ομοσπονδιών των Κυνηγετικών Οργανώσεων. Θεμα της συζήτησης ήταν το πλαίσιο της ετήσιας Ρυθμιστικής απόφασης για τη θήρα και η διευθέτηση ( τελική διατύπωση) λεπτομερειών Η συνάντηση για την οποία τόσα πολλά έχουν γραφτεί (συνεπώς το ενδιαφέρον για την έκβασή της ειναι πολύ μεγάλο) διεξήχθη σε καλό και γονιμο (εκ του αποτελέσματος) κλίμα. Αναπτυχθηκαν επιχειρήματα και απο τις δύο πλευρές (Υπουργείο- Κυνηγετικές Οργανώσεις) για τις αλλαγές που ειχαν συμπεριληφθεί στη νέα Ρυθμιστική.

1. Απο τα υδρόβια συζητήθηκαν οι ημερομηνίες για το Σφυριχτάρι (Anas penelope) τη Σουβλόπαπια (Anas acuta) και τη Φαλαρίδα (Fulica atra) και αποφασίστηκε να κυνηγώνται μέχρι 10/2 (παρέμεινε η περσινή ημερομηνία) ενώ η Ασπρομετωπόχηνα (Anser albifrons) απο 15/9 μεχρι 31/1 (μείωση κατά 10 ημέρες.
Τα υπόλοιπα παρέμειναν όπως ίσχυε και πέρσι
Για την απόφαση αυτή ήταν κρίσιμη η γνωμοδότηση του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών στο οποίο είχε παραπέμψει τη ρυθμιστική απόφαση ο Αναπληρωτής Υπουργός.

2. Αυξήθηκε η κάρπωση του αγριόχοιρου κατά 1 άτομο σε όλη τη Χώρα ενώ για την Πελοπόννησο και την Εύβοια η κάρπωση θα ανέρχεται στα δέκα άτομα ανά ομάδα και ανά έξοδο. Το θέμα του αγριόχοιρου όπως είναι γνωστό έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε διάφορες περιοχές της Χώρας και ήταν αναμενόμενη η αύξηση της κάρπωσής του. Ασφαλώς το μεγάλο θέμα των ημίαιμων παραμένει και θα πρέπει να βρεθεί κάποια συμπληρωματική λύση .

3. Επιτρέπεται η θήρευση της αλεπούς στις ζώνες διάβασης από 20/8 μέχρι 14/9 χωρίς σκύλο δίωξης για την εξυπηρέτηση των προγραμμάτων επιτήρησης της λύσσας του ΥΠΑΑΤ.

4. Απαγορεύτηκε η θήρα της πετροπέρδικας (Alectoris graeca) στις ζώνες Α1,A2, A3, Β1 Β2, Β3 & Β4 του Εθνικού Πάρκου Χελμού Βουραϊκού όπως αυτές είχαν καθοριστεί με την αριθμ 40390/1-10-2009 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Δ΄446) -Εισηγηση της Αποκεντρωμένης του Φορέα Διαχείρισης και Κ.Ο της περιοχής.

(Η ανάρτηση έχει γίνει από τον κ. Νικ. Μπόκαρη στην ομάδα f/b ΔΑΣΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ)

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων