Ξαναφέρτα να τ’ αρμέξουμε!!!

0

Με ανακοίνωσή τους που ανάρτησαν στην ιστοσελίδα του κόμματός τους οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν την επανασύγκλιση του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών  το οποίο είχε γνωμοδοτήσει σχετικά με την έκδοση της νέας ρυθμιστικής στις 2-8-16.

Αμφισβητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι την εισήγηση των Τεχνικού Συμβουλίου Δασών και την θεωρούν “χωρίς εμπεριστατωμένη επιστημονική τεκμηρίωση”!!!

Να θυμίσουμε ότι το Τεχνικό Συμβούλιο Δασών αποτελούν οι:

1. Μπελίτση Νικολέτια Πάρεδρος του Ν.Σ.Κ. στο Γραφείο του Νομικού Συμβούλου του ΥΠΕΝ, που έχει ορισθεί ως Πρόεδρος του Συμβουλίου.
ΜΕΛΗ :
2. Γκουντούφας Ευάγγελος, υπάλληλος του κλάδου Π Ε Γεωτεχνικών Δασολόγων με βαθμό Α’, Προϊστάμενος του Τμήματος Δασοπροστασίας και Αγροτικής Ασφάλειας της Δ/νσης Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος
3. Ντινόκας Δημήτριος, υπάλληλος του κλάδου Π Ε Γεωτεχνικών Δασολόγων με βαθμό Α’, Προϊστάμενος της Δ/νσης Δασικών Έργων και Υποδομών, ως Τακτικό μέλος.
4. Καραφύλλης Δημήτριος, υπάλληλος του κλάδου Π Ε Γεωτεχνικών με βαθμό Α’, Προϊστάμενος του Τμήματος Διαχείρισης Δημόσιων Δασικών και Λιβαδικών Οικοσυστημάτων της Δ/νσης Διαχείρισης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος .
5. Καρέτσος Γεώργιος αναπληρωτής Ερευνητής του Ινστιτούτου Μεσογειακών και Δασικών οικοσυστημάτων, Πρόεδρος του ΕΛΓΟ -ΔΗΜΗΤΡΑ,
Γραμματέας του Συμβουλίου: Τσουμάνη Βασιλεία, υπάλληλος του κλάδου ΤΕ Δασοπόνων, με βαθμό Α’, υπάλληλος της Δ/νσης Δασικών Έργων και Υποδομών.

Στη συνεδρίαση που έγινε στις 2 Αυγούστου 2016 και είχε ως θέμα τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου επί της προτεινόμενης κλιμακούμενης ημερομηνίας λήξης της θήρας στα υδρόβια και παρυδάτια πουλιά με την προς υπογραφή ρυθμιστική διάταξη θήρας,  εισηγητής ήταν ο κ. Μπόκαρης Νικόλαος, υπάλληλος του κλάδου ΠΕ Γεωτεχνικών Δασολόγων με βαθμό Α’, Προϊστάμενος του Τμήματος Διαχείρισης Άγριας Ζωής και Θήρας της Δ/νσης Διαχείρισης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος.

Σε αυτή τη συνεδρίαση κλήθηκαν προς παροχή πληροφοριών – απόψεων οι παρακάτω εμπειρογνώμονες:

1. Βλάχος Χρήστος καθηγητής ΑΠΘ-Διαχείριση Αγριας Πανίδας
2. Καζαντζίδης Σάββας βιολόγος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ
3. Χαντζηνίκος Ευάγγελος, Επιστημονικός Εκπρόσωπος Κυνηγητικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας
4. Παπακωνσταντίνου Κων/νος, εκπρόσωπος της Ορνιθολογικής Εταιρείας
5. Κομινός Θεόδωρος, εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής των Φορέων Διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών της Ελλάδας.

Την επιστημονική κατάρτιση και τη φερεγγυότητα όλων των παραπάνω επιστημόνων αμφισβητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι και υπονοούν ότι με την γνωμοδότησή τους παρέσυραν τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Ιωάννη Τσιρώνη και μέλος του κόμματός τους, να υπογράψει την Ρυθμιστική απόφαση θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2016-2017.

Εξέδωσαν λοιπόν την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Η Ρυθμιστική απόφαση θήρας 2016-2017 μπορεί να νομιμοποιηθεί μόνο μετά από νέα επαναληπτική συνεδρίαση του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών.

Η προηγούμενη εισήγηση στην οποία βασίστηκε και η απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού δεν μπορεί να θεωρηθεί ως εμπεριστατωμένη επιστημονική τεκμηρίωση για τους παρακάτω λόγους:

-Η απόφαση του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών σχετικά με την έκδοση της νέας ρυθμιστικής θήρας δεν έλαβε υπόψη της (ούτε καν αναφέρει) το πρόσφατο πόρισμα του Εθνικού Διαλόγου για το Κυνήγι που αναφέρεται ειδικά στη Ρυθμιστική.
-Δεν συζητήθηκαν ούτε λήφθηκαν υπόψη οι απόψεις του συνόλου σχεδόν των φορέων που ασχολούνται με την προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας στη χώρα μας που διατυπώθηκαν και καταγράφονται στο τελικό Πόρισμα του Εθνικού Διαλόγου για το Κυνήγι, σύμφωνα με τις οποίες είναι απαίτηση η αναθεώρηση των ημερομηνιών λήξης της κυνηγετικής περιόδου και η κατάργηση των κλιμακωτών ημερομηνιών για τα πουλιά, ως ελάχιστη πρόληψη για την προστασία των παρόμοιων ειδών που ζουν στον ίδιο βιότοπο
-Αγνοήθηκαν εντελώς οι επισημάνσεις ότι υπάρχει πρόβλημα σύγχυσης και επικάλυψης βιοτόπου των ειδών των οποίων το κυνήγι λήγει σε διαφορετικές ημερομηνίες και έγινε δεκτή η προφορική δήλωση παρευρισκόμενου από την ΚΣΕ ότι αυτό δεν ισχύει.”

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων