Καθορισμός ζωνών εκπαίδευσης σκύλων στο Λασίθι

0

Από τη Γενική Γραμματέια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης καθορίστηκαν οι ζώνες εκγύμνασης κυνηγετικών σκύλων για την περιοχή ευθύνης του Κυνηγετικού Συλλόγου Τζερμιάδω Π.Ε Λασιθίου, ως ακολούθως:
ΖΩΝΗ 1.Περιοχής «Λιμνάκαρου» που ορίζεται: Από την Εκκλησία του Αγίου Πνεύματος, προχωρούμε Ανατολικά μέχρι την πηγή «Καρές», μετά Νότια κατά μήκος του ποταμού, μέχρι τα «κόκκινα χώματα» ,ακολούθως Ανατολικά προς την περιοχή «Ξεροκάμπια», κατά μήκος του δρόμου προς πόρο «Ανάσταση», ακολούθως προς «Γαϊδουρόλακο» και τέλος στο Άγιο Πνεύμα.
ΖΩΝΗ 2.Περιοχή εγκαταστάσεων Κ.Σ. και έκτασης Ελληνικού Στρατού που ορίζεται: Από τα όρια των οικισμών «Νικηφόρηδων», νότια προς ρυάκι-κεντρικό δρόμο προς Μέσα Λασιθάκι και πάνω από τον οικισμό σε ευθεία γραμμή προς Ανατολικά μέχρι τη δεξαμενή ύδρευσης, κατά μήκος του παλιού δρόμου έως το δρόμο προς Αλόϊδα. Ακολούθως με βορειοδυτική πορεία αναπτύσσεται πάνω στο δρόμο προς Αλόϊδα έως την συνάντησή του με τον επαρχιακό προς Οροπέδιο, μετά με Βορειοανατολική πορεία ακολουθεί αυτόν έως την περιοχή «Ανεβλόχι» κάτωθεν του εστιατορίου στο ρέμα. Ακολούθως προς τα κάτω Δυτικά κατά μήκος του ρέματος έως τον χωματόδρομο προς Μέσα Λασίθι στη θέση «Πόρους Πλακουριά», ακολούθως Νότια τον αγροτικό δρόμο (υπόστεγο Εύθυμη Καρύδη) και από εκεί ευθεία στα όρια του οικισμού «Νικηφόρηδων»-επαρχιακό δρόμος.
ΖΩΝΗ 3. Περιοχής Τζερμιάδω που ορίζεται: Από τα πάνω όρια οικισμού, Δυτικά προς επαρχιακή οδό-κέντρο υγείας, Βόρεια κατά μήκος του δρόμου προς Οροπέδιο «Νήσιμος», κατά μήκος του χωματόδρομου μέχρι τη περιοχή «Λάσπη», εν συνεχεία έως την περιοχή «Πνήμα» και την περιοχή «Ξερακιάς» και από εκεί 3 Νότια προς τα κάτω έως την περιοχή «Τζιγριλί». Μετά έως την περιοχή «Κάστελος» «Κόκκινος Δέτης», «Σπήλαιο Κρόνου», Νότια έως το χωματόδρομο περιοχή γηπέδου, Βόρεια- ΒορειοΔυτικά και περιφερειακά του οικισμού έως το κέντρο υγείας.
ΖΩΝΗ 4. Ορίζεται: Από τον οικισμό «Πινακιανού»Δυτικά κατά μήκος του ασφαλτόδρομου-περιφερειακός Οροπεδίου έως τις θέσεις «Μονής Βιδιανής-Νταμάρι-Γέφυρα Χώνου, μετά Βόρεια και άνω έως τον αυχένα και κατά μήκος της κορυφογραμμής έως τη θέση «Σελί Αυχένα και μετά προς τα κάτω Νότια επί του ασφαλτόδρομου έως οικισμό «Πινακιανού»

Οι παραπάνω οριζόμενες περιοχής-ζώνες ελέγχονται περιφερειακά των ορίων με προσπέλαση από αγροτικούς δρόμους, ασφαλτόδρομους και από θέσεις πανοραμικής κατόπτευσης.
Οι ανωτέρω περιοχές-ζώνες ορίζονται για πρώτη φορά στην Περιοχή Οροπεδίου και εξυπηρετούν τους πληθυσμούς 18 οικισμών του Οροπεδίου.
Τα όρια των ζωνών έχουν καταχωρηθεί στα χαρτογραφικά υπόβαθρα του ηλεκτρονικού αρχείου της Δνσης Δασών Λασιθίου.
Στις ανωτέρω ζώνες εκγύμνασης δεν συμπεριλαμβάνονται προστατευόμενες περιοχές σύμφωνα με το αριθ. 105190/5421/2001 έγγραφο του Υπ. Γεωργίας (Ν. 2637/1998 άρθρο 57 και ν.3937/2011 άρθ.. 5 παρ.. 4.3.β )
Η εκγύμναση των Κυνηγετικών σκύλων θα γίνεται καθ’ όλο το έτος , στις περιοχές που καθορίζονται με την παρούσα και με τους ακόλουθους γενικούς όρους:
-Τους προς εκγύμναση κυνηγετικούς σκύλους θα συνοδεύουν οι ίδιοι οι κάτοχοι τους(κυνηγοί ή κυναγωγοί) χωρίς να φέρουν κυνηγετικό όπλο.
– Η εκγύμναση μπορεί να γίνεται καθημερινά από την Ανατολή του ηλίου μέχρι την Δύση του.
– Από τις περιοχές εκγύμνασης εξαιρούνται οι εκτάσεις που συμπεριλαμβάνουν φυτείες οπωροφόρων δένδρων, ελαιώνες, αμπέλια, περιβόλια, καλλιεργούμενους αγρούς κ.λ.π. καθώς και χώροι σταυλικών εγκαταστάσεων που τυχόν βρίσκονται εντός των καθορισμένων με την παρούσα περιοχών εκγύμνασης κυνηγετικών σκύλων.

Οι παραβάτες της παρούσας διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με το άρθρο 287 παρ. 18 ΝΔ. 86/69 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 16 του Ν.Δ.996/1971 και άρθρο 12 Ν. 177/1975.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων