Κυνηγετικά Νέα με… 1,5€ !!!

0

Κυκλοφορούν αύριο Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, τα Κυνηγετικά Νέα, η πιο έγκυρη φωνή για τη φύση, την άγρια ζωή, την ύπαιθρο και τους ανθρώπους της…. Αναζητήστε τα στα περίπτερα όλης της χώρας.
Μόνο με 1,5 ευρώ!

Τα θέματα αυτού του φύλλου

Άρχισαν τα μεγάλα μπασίματα με τσίχλες και φάσσες
“Εισβολές” κατά κύματα

Exofilo 169:Layout 1.qxdΤα πάνω κάτω έφεραν οι τσίχλες όλη την προηγούμενη εβδομάδα, ξεκινώντας το πρώτο μεγάλο μπάσιμο της χρονιάς με… νοτιάδες και βροχοπτώσεις την Τρίτη 11 Οκτώβρη, για να πλημμυρίσουν ολόκληρη τη χώρα με τους βοριάδες του περασμένου Σαββάτου και της Κυριακής.
Το “μπάσιμο” σε όλες τις περιοχές της χώρας είχε 3ωρη και 4ωρη διάρκεια, με τις τσίχλες να αρχίζουν να μπαίνουν από το ξημέρωμα, χωρίς να πτοούνται ούτε και από τον άνεμο που συχνά έφτανε τα 5 μποφόρ!

ΓΙΟΥΡΑ
Σταμάτησε το κυνήγι και πεθαίνουν οι αίγαγροι
Με τους κυνηγούς να απουσιάζουν από τα Γιούρα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οι αίγαγροι του νησιού πεθαίνουν από πείνα και δίψα, σε έναν υπερβοσκημένο και υποβαθμισμένο βιότοπο!

ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ
Αλλαγή νομοθεσίας για τις ουρές!
Αλλάζει στη Σκωτία ο νόμος για τα κυνηγόσκυλα, καθώς πολυετείς μελέτες απέδειξαν ότι οι άκοπες ουρές στις ηπειρωτικές φυλές και στα σπάνιελ, κάνουν… μαρτυρική και επώδυνη τη ζωή τους!

TO ΑΓΝΩΣΤΟ “ΒΑΤΕΡΛΟ”
Τα αγριοκούνελα που νίκησαν… τον Ναπολέοντα
H πιο “εξευτελιστική” ήττα του μεγάλου στρατάρχη συνέβη σε ένα ομαδικό κυνήγι αγριοκούνελων, όπου τα μικρά τρωκτικά έτρεψαν τον Ναπολέοντα… σε άτακτη υποχώρηση!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Βαριά “καμπάνα” σε στελέχη παρασυλλόγου
Πήγαιναν για… μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι, ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας “παρασυλλόγου” της Θράκης, που αμφισβήτησαν τα ανακριτικά καθήκοντα των θηροφυλάκων της ΚΟΜΑΘ

ΠΕΡΔΙΚΕΣ
Πρώτο “τεφτέρι” από τα βουνά της Μακεδονίας
Σε αντίθεση με τη… γκρίνια που καταγράφεται από τους περδικότοπους άλλων γεωγραφικών διαμερισμάτων της ηπειρωτικής χώρας, οι Μακεδόνες κυνηγοί δηλώνουν ευχαριστημένοι από τις πρώτες εξορμήσεις τους

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Παγάνες… για αγριοκούνελα
Τα “Κυνηγετικά Νέα” συνοδεύουν μία… παγάνα για αγριοκούνελα στη Νεοχωρούδα, 15 χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης!

ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Στα “τάρταρα” των Λευκών Ορέων…
Μέχρι στιγμής οι περισσότερες πέρδικες καταγράφηκαν στα Λευκά Όρη, καθώς τα πουλιά είναι εκεί πολύ περισσότερα, σε σχέση με τις Λασιθιώτικες κορφές και τον Ψηλορείτη!

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Τα απόβροχα που… προδίδουν τα καπριά
Οι καλύτερες ημέρες να κυνηγήσεις καπριά είναι αυτές του απόβροχου, όταν η βροχή έχει σβήσει τα παλιά ίχνη, αφήνοντας να φανούν τα “φρέσκα” πατήματα της νύχτας που μόλις πέρασε…

ΟΠΛΑ
Η σκληρή “αντιπαράθεση” μεταξύ δύο… Remington!
Μία λεπτομερής “ανάκριση” και σύγκριση μεταξύ δύο γνωστών μοντέλων της Remington, ώστε να φανούν οι διαφορές, τα προτερήματα ή τα ελαττώματα του κάθε όπλου, σε σχέση με το άλλο…

ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ
Οι λαγότοποι τις ημέρες του Οκτώβρη
Ότι λαγότοπο και να διαλέξετε αυτόν τον καιρό τα καρτέρια πρέπει να είναι “κοντινά”, γιατί η ζέστη δεν ευνοεί, ακόμα, την πολύωρη καταδίωξη!

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
Πεπραγμένα καρτεριών από τα Γιάννενα…
Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο της εβδομάδας που πέρασε, ένας μεγάλος όγκος από τσίχλες πέρασε κατά κύματα από τα καρτέρια των Ιωαννίνων, σηματοδοτώντας το πρώτο μεγάλο “μπάσιμο” της φετινής χρονιάς

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
“Χλωμός” ο Οκτώβρης στους περδικότοπους
Τόσο στα χαμηλοβούνια της Δυτικής Ελλάδας, όσο και στα αλπικά της Γκιώνας και των Βαρδουσίων, οι έως τώρα συναντήσεις με τα κοπάδια των πουλιών, δεν ικανοποίησαν τους “περδικάδες”…

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων