Κυνηγετικά Νέα

0

Κυκλοφορούν αύριο Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, τα Κυνηγετικά Νέα, η πιο έγκυρη φωνή για τη φύση, την άγρια ζωή, την ύπαιθρο και τους ανθρώπους της…. Αναζητήστε τα στα περίπτερα όλης της χώρας.

Τα θέματα αυτού του φύλλου

Κι άλλο παλικάρι νεκρό σε κυνήγι αγριόχοιρου
Ένα λάθος έφερε θάνατο

Exofilo 170:Layout 1.qxd“Μαυροντυμένος” ήρθε ο Νοέμβρης για τον Παρακάλαμο των Ιωαννίνων, καθώς χθες οι κάτοικοι του χωριού “συνόδεψαν” στην τελευταία του κατοικία ένα από τα καλύτερα παλικάρια του χωριού, τον Νίκο Τρούμπαλη.
Το νήμα της ζωής του “κόπηκε” εντελώς άδικα την περασμένη Κυριακή, από τα βόλια που κατά λάθος έστειλε εναντίον του, ένας φίλος, σύντροφος και κοντοχωριανός του!

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ
Παγάνα στα Κιούρκα για καπριά της Εκάλης!
Ο συνολικός αριθμός των θηρευμένων αγριόχοιρων σε ένα “προάστιο” της Αθήνας ξεπερνάει τους 20 την τελευταία τριετία, ενώ πληθυσμοί αγριογούρουνων έχουν εντοπισθεί αυτή τη στιγμή και πίσω από το… Αρσάκειο της Εκάλης!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Αυτοτραυματισμοί με το… πληκτρολόγιο!
Όλο και συχνότερα στο facebook αναρτούνται, πλέον, εικόνες και βίντεο μιας “εγκληματικής έπαρσης”, που κάνει κακό στο ίδιο το κυνήγι συνολικά!

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ
Τα καπριά επιτίθενται όλο και πιο συχνά!
Τους λόγους δεν τους ξέρουμε με ακρίβεια, αλλά τα καπριά έχουν αρχίσει να επιτίθενται και να τραυματίζουν κυνηγούς πολύ συχνότερα από ότι παλιότερα…

EΙΔΗΣΕΙΣ
Περιπολίες γερακιών για να διώχνουν τα περιστέρια
Τα γεράκια έχουν αναλάβει να φέρουν σε πέρας τον πόλεμο κατά των περιστεριών και των γλάρων, που έχουν γίνει πρόβλημα για το Λονδίνο και τα παραθαλάσσια θέρετρα της Βρετανίας

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
Ψάχνοντας πέρδικες στα απρόσιτα της Πίνδου
Το χρονικό μιας προσπάθειας σε ένα βουνό πάνω από τα Ζαγοροχώρια, λίγο πριν έρθει ο χειμώνας, τα χιόνια και οι πάγοι του…

ΒΛΗΤΙΚΗ
Η αναγκαία επιδίωξη του ακαριαίου πλήγματος
Αυτό που καταβάλλει ακαριαία ένα θήραμα δεν είναι η βλάβη που προξενούν τα σκάγια στα όργανά του, αλλά το σοκ που παθαίνει κατά την στιγμή του πλήγματος!

ΜΠΕΚΑΤΣΑ
Ημερολόγιο εξορμήσεων στο όρος Αράκυνθος
Κάποια πουλιά έχουν φτάσει και στα βουνά γύρω από το Μεσολόγγι, αλλά εντός του Οκτωβρίου δεν κατάφερα να συναντηθώ με μπεκάτσα… “πρόσωπο με πρόσωπο”

ΛΑΓΟΣΚΥΛΑ
Το ταλέντο φαίνεται στα “διπλοπατήματα”
Λαγός που θα πάει κατευθείαν στο μέρος που γιατακιάζει, δεν έχει γεννηθεί ακόμα, γι’ αυτό τα λαγόσκυλα εκτός από μεθοδικά πρέπει να είναι… και έξυπνα!

ΟΠΛΟ
Και για το Sporting και για το καρτέρι
Μία ειδικά σχεδιασμένη καραμπίνα, προορισμένη να… “σταδιοδρομήσει” και στην ερασιτεχνική σκοποβολή και στα κυνήγια του καρτεριού!

ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ
Σε βουνά και δάση του φθινοπώρου…
Τέτοιες νύχτες που η ψύχρα αρχίζει να τσιμπάει το δέρμα, ξυπνάει η σκέψη και φτερουγίζει σε βορινές πλαγιές, σκεπασμένες με τη δίμετρη φτέρη που άρχισε να ταιριάζει το χρώμα της με το κίτρινο του φθινοπώρου

ΤΣΙΧΛΕΣ & ΦΑΣΣΕΣ
Τα “μπασίματα” στη σκιά της Όθρυος
Ο Αχινός, οι Ράχες, η Πελασγία, η Γλύφα, ο Πτελεός, ο Δρυμώνας και η Σούρπη, είναι μερικοί από τους κλασσικούς κυνηγότοπους που δέχονται μεγάλους αριθμούς από “μπασιάρικες” τσίχλες

ΘΡΑΚΗ
Άρχισε ο καιρός για τα παπιά…
Από τα μέσα Οκτωβρίου κάνουν την εμφάνισή τους στα καρτέρια οι κυνηγόπαπιες, οι οποίες δεν παρεκκλίνουν από την πορεία τους όπως τα άλλα είδη πάπιας, που μετά
την πρώτη τουφεκιά σχηματίζουν “ομπρέλα”

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων