Αγριογούρουνα επισκέπτονται κάθε βράδυ το Ζάρκο Τρικάλων

0

Μ’ ένα ασυνήθιστο γεγονός έρχονται αντιμέτωποι το τελευταίο διάστημα κάτοικοι του Ζάρκου. Όπως υποστηρίζουν στο «KriniLive» κάτοικοι, τις βραδινές κυρίως ώρες στην είσοδο του χωριού και συγκεκριμένα στο κεντρικό δρόμο που οδηγεί από την έξοδο της εθνικής οδού Τρικάλων – Λάρισας προς τον οικισμό κάνουν σε καθημερινή βάση την εμφάνισή τους αγριογούρουνα. Το γεγονός χαρακτηρίζεται ασυνήθιστο καθώς συμβαίνει για πρώτη φορά, προκαλώντας έκπληξη αλλά και φόβο μιας και από το σημείο διέρχονται πεζοί αλλά και οχήματα.

Οι μεν πεζοί εκφράζουν το φόβο τους για πιθανή επίθεση, οι δε διερχόμενοι οδηγοί για ξαφνική επέλαση των αγριόχοιρων που πιθανόν να προκαλέσει παράσυρση και ζημιά στα οχήματα.

Τα άγρια ζώα εμφανίζονται από αγροτικές εκτάσεις που γειτνιάζουν με γύρω βουνά, διέρχονται του συγκεκριμένου δρόμου και στην συνέχεια χάνονται εκ νέου σε αγροτικές εκτάσεις. Κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν παράλληλα τους φόβους τους για πιθανή έλευση των αγριόχοιρων ακόμη και στην εθνική οδό που θα έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων μιας και στην συγκεκριμένη περίπτωση αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες από τους οδηγούς.

Να θυμίσουμε ότι τους καλοκαιρινούς μήνες αγριογούρουνα είχαν προκαλέσει τεράστιες ζημιές σε καλλιεργούμενες εκτάσεις με καλαμπόκι στο Ζάρκο, βυθίζοντας σε απόγνωση τους αγρότες, οι οποίοι δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ για τις τέτοιου είδους καταστροφές.

krinitrikalon.gr/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων