Βελτίωση Βιοτόπων του Λαγού και της Πέρδικας

0

Γ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΔΡΑ: ΠΑΤΡΑ-ΚΑΝΑΡΗ 22-24 Τ.Κ. 26222
ΤΗΛ: 2610-361671- 72 FAX: 2610-346614
E-mail: info@kynomp.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΤΡΑ 22 – 12- 2010

Βελτίωση Βιοτόπων του Λαγού και της Πέρδικας

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου διένειμε και φέτος για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά πάνω από 20.000 σακουλάκια σπόρων σε κυνηγούς με την συνδρομή των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων της μέσα από το πρόγραμμα που εκπονεί της βελτίωσης των βιοτόπων του λαγού και της πέρδικας.

Το κάθε σακουλάκι περιέχει ποικιλία σπόρων κατάλληλων για τις διατροφικές ανάγκες των δύο ενδημικών ειδών, ενώ συνοδεύεται από έγγραφες συμβουλές που καθοδηγούν τον κυνηγό έτσι ώστε όταν θα πάει για κυνήγι να γνωρίζει το πώς θα κάνει την σπορά τους με απλούστατο τρόπο. Το μόνο που απομένει στους κυνηγούς είναι να τα σπείρουν στις περιοχές που κυνηγούν, με στόχο την ενίσχυση των ενδιαιτημάτων του λαγού και της πέρδικας.

Είναι σημαντικό ότι οι κυνηγοί της Πελοποννήσου έχουν ενστερνιστεί την προσπάθεια αυτή και όλο και περισσότεροι ζητάνε να προμηθευτούν τα σακουλάκια με τους σπόρους, έχοντας αντιληφθεί τα θετικά αποτελέσματα της προσφοράς τους στο θήραμα. Εξάλλου, «γεύονται» από πρώτο χέρι τους καρπούς των κόπων τους και η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου λαμβάνει αρκετά θετικά μηνύματα από την φετινή θηραματική κάρπωση καθώς επίσης και αιτήματα για να συνεχίσει να εφοδιάζει τους κυνηγούς με τα σακουλάκια των σπόρων. Είναι γεγονός ότι οι εκτεταμένες σπορές στρεμμάτων μπορεί κάποιες φορές να φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα, ενώ η σπορά μικρών κομματιών εδώ και εκεί αποδεδειγμένα λειτουργούν προς όφελος του θηράματος.

Ευελπιστούμε δε ότι σταδιακά θα συμμετέχουν όλο και περισσότεροι κυνηγοί σε αυτή την προσπάθεια αφού συνιστά όλο και μεγαλύτερες «απολαβές» για τους ίδιους αλλά και για όλα τα είδη της άγριας πανίδας.

Για την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου

Το Γραφείο Τύπου

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων