Αυξάνονται οι γυναίκες κυνηγοί στην Ευρώπη

0

Ο αριθμός των γυναικών που ασχολούνται με το κυνήγι στην Ευρώπη αυξάνεται.
Το πρόσωπο του κυνηγιού αλλάζει. Την τελευταία δεκαετία όλο και περισσότερες γυναίκες γίνονται μέλη της Ευρωπαϊκής κυνηγετικής κοινότητας, συμμετέχοντας ενεργά σε συζητήσεις και προασπίζοντας την αειφόρο θήρα και τη συνεχή επαφή με τη φύση.
Η FACE επικεντρώνεται στις γυναίκες κυνηγούς.
Το ποσοστό των γυναικών στην κυνηγετική κοινότητα ποικίλει μεταξύ των διαφορετικών περιοχών· τα νούμερα είναι υψηλότερα στις Σκανδιναβικές χώρες, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία και την Ολλανδία. Συγκεκριμένα, στη Νορβηγία το 12% των κυνηγών είναι γυναίκες και στη Γερμανία μια στους δέκα κυνηγούς είναι γυναίκα.
Ο αριθμός των γυναικών θηρευτών έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια, στη Νορβηγία υπήρξε αύξηση στο ποσοστό των γυναικών που ασχολούνται με το κυνήγι κατά 60% μόνο την τελευταία δεκαετία. Η αύξηση αυτή πιθανώς να οφείλεται, κατά ένα μεγάλο μέρος, στην προσπάθεια «στρατολόγησης» περισσοτέρων γυναικών στον κυνηγετικό και αλιευτικό τομέα, της «Νορβηγικής Ένωσης Κυνηγών και Αλιέων» (NJFF). Η συγκεκριμένη ένωση ξεκίνησε το «NJFF Jenter», μια ιδέα που στοχεύει στο να ενθαρρύνει τις γυναίκες να ενσωματωθούν στην ένωση.
Τον Ιανουάριο του 2016 το πρώτο «Γυναικείο Κυνήγι» / «θηλυκό κυνήγι» έλαβε χώρα στη Λετονία με σύνθημα «Οι γυναίκες στοχεύουν, … οι άντρες είναι εκείνοι που χτυπούν».

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων