Η θηροφυλακή και η… γυναίκα του Καίσαρα

0

Η κυνηγετική οικογένεια για χρόνια καυχάται για έναν μοναδικό θεσμό που δημιούργησε και λειτουργεί για την προστασία της κυνηγετικής δραστηριότητας και της σωστής διαχείρισης των θηραμάτων.

Η Θηροφυλακή των Κυνηγετικών Οργανώσεων αποτέλεσε και αποτελεί σημαντικό όπλο στη φαρέτρα των επιχειρημάτων που χρησιμοποιεί η κυνηγετική οικογένεια απέναντι στις επιθέσεις που δέχεται και στις αντίθετες φωνές που ζητούν τον περιορισμό ή και την κατάργηση του κυνηγίου.

Το γεγονός που ήρθε στη δημοσιότητα την προηγούμενη εβδομάδα μέσω ανάρτησης του Δημοτικού Ραδιοφώνου Τρίπολης, η οποία  “κρύφτηκε” μετά από λίγο, μετά από διασταύρωση των πληροφοριών, το αναδημοσιεύσαμε εδώ (http://www.e-artemis.gr/504588/news/last-news/sillipsi-thirofilaka-tis-peloponnisou-gia-paranomo-kinigi) στo e-artemis.gr, και το κάναμε ευρύτατα γνωστό στον κυνηγετικό κόσμο.

Δυστυχώς μια μοναδική ευκαιρία για να αποδείξουμε σε όλους ότι η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή λειτουργεί σωστά τείνει να γυρίσει ως μπούμερανγκ. Αντί το γεγονός της σύλληψης του θηροφύλακα Α.Κ. την ώρα που παρανομούσε, από θηροφύλακες συναδέλφους του, να γίνει σημαία για την υποδειγματική, νόμιμη και ανεξάρτητη λειτουργία της υπηρεσίας, η προσπάθεια συγκάλυψης που εξελίχθηκε από τη μέρα του γεγονότος μέχρι τη χθεσινή σύγκλιση του ΔΣ της ΚΟ Πελοποννήσου, φέρνει στην επιφάνεια τις μεμονωμένες, θέλουμε να πιστεύουμε, παθογόνες  καταστάσεις που  υποβόσκουν στις κυνηγετικές οργανώσεις.

“Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια…” είπε ο Ρωμαίος Αυτοκράτωρ.
Εμείς παραφράζοντας λίγο τη ρήση αυτή λέμε ότι, “η θηροφυλακή δεν αρκεί να φαίνεται τίμια αλλά πραγματικά να είναι”

Είναι σίγουρο πως η συντριπτική πλειοψηφία των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων εργάζονται ευσυνείδητα και δεν ανέχονται παρεμβάσεις στο έργο τους. Έχουν κατανοήσει τη σοβαρότητα και την ωφέλεια του λειτουργήματος που υπηρετούν, τόσο προς την κυνηγετική δραστηριότητα όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος. Όπως αποδεικνύεται μερικοί από τους συνδικαλιστές των κυνηγών αυτό προσπαθούν με κόπο και μεθοδικότητα να το καταστρατηγήσουν.

Όσον αφορά στη διαχείριση του θέματος αυτού απο την πλευρά της Γ’ ΚΟΠ, προξενεί μεγάλη εντύπωση η στάση του Προέδρου της Γ. Κατσίκα, ο οποίος κατηγορήθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, για προσπάθεια “κουκουλώματος” και υπήρξαν φωνές που μίλησαν για την ανάγκη απόδοσης ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση αλλά και για την άμεση παραίτησή του.

Σίγουρα ο Πρόεδρος της Γ ΚΟΠ πρέπει άμεσα να δώσει εξηγήσεις για τη στάση του.
– Κάλεσε τους θηροφύλακες και τους ζήτησε να αποσιωπήσουν το γεγονός;
– Προσπάθησε να παραπλανήσει τα ΜΜΕ λέγοντας πως δεν έχει υπάρξει ποτέ τέτοιο γεγονός;
– Παρέδωσε το όπλο στον φερόμενο ως παρανομούντα χωρίς να τηρήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες;
– Υπήρξε προσπάθεια επηρεασμού άμεσα ή μέσω τρίτων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου;

Αναμένουμε τις επόμενες κινήσεις του Προέδρου της Γ ΚΟΠ, όμως με μεγαλύτερο ακόμη ενδιαφέρον την άποψη και τις αποφάσεις του Προέδρου της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας κ. Ν. Παπαδόδημα.

 

 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων