Απαγόρευση κυνηγίου σε περιοχές του Μετσόβου

0

Με απόφαση της Διεύθυνσης Δασών Νομού Ιωαννίνων απαγορεύτηκε το κυνήγι όλων των θηραµάτων για πέντε (5) χρόνια, σε έκταση (6.200) έξι χιλιάδων διακοσίων στρεµµάτων, στη θέση «Τσούµα Μπάρµπα» περιοχής Δηµοτικής Κοινότητας Μετσόβου του ∆ήµου Μετσόβου, Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, η οποία απεικονίζεται στο συνηµµένο στην παρούσα χάρτη µε κλίµακα 1:50.000 του Δασολόγου του Δασαρχείου Μετσόβου κ.Νικολάου Κανελλόπουλου και της οποίας τα όρια έχουν ως ακολούθως :
Αρχίζουν από την πηγή «Γεωργίτση» και µε βόρεια κατεύθυνση ακολουθεί ρέµα το οποίο συµβάλει στο ρέµα «Ποτόκι».Ακολουθεί το ρέµα «Ποτόκι» µέχρι τη συµβολή του στην Τεχνητή λίµνη Πηγών Αώου (στο σηµείο ανώτατης στάθµης λειτουργίας της Τεχνητής λίµνης – χωροσταθµική 1.343.µ.).
Στη συνέχεια ακολουθεί την ακτογραµµή της τεχνητής λίµνης Αώου προς τα δυτικά, στο σηµείο ανώτατης στάθµης της, περικλείοντας τις δασικές θέσεις «Τσούµες», «Σπανούρα Πόγγα», «Τσούµα Φάτζι» και «Τσούµα Μπάρµπα» µέχρι το ρέµα «Παπαναστάση».
Στη συνέχεια ανεβαίνει το ρέµα «Παπαναστάση» µέχρι την 45η Επαρχιακή οδό. Τέλος ακολουθεί την 45η Επαρχιακή οδό έως την πηγή «Γεωργίτση» από όπου και άρχισε.

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι η απαγόρευση αποφασίστηκε επειδή στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας ανάπτυξης, διαχείρισης και προστασίας των θηραµάτων η εν λόγω πενταετής απαγόρευση θήρας θα λειτουργήσει ευεργετικά στην περιοχή καθιστώντας την καταφύγιο θηραµάτων και δεξαµενή εµπλουτισµού θηραµάτων προς τις εγγύς περιοχές µε αποτέλεσµα τη σταδιακή βελτίωση της άγριας πανίδας και επίτευξης του επιδιωκόµενου σκοπού.

Επίσης λόγω της ανάγκης ολοκλήρωσης των διαδικασιών από τις Δασικές Υπηρεσίας της Π.Ε. Ιωαννίνων σε συνεργασία µε τις Κυνηγετικές Οργανώσεις, που αφορούν στον σχεδιασµό ενός δικτύου απαγορεύσεων σε επίπεδο Νοµού, µε την εκπόνηση µελετών και ερευνών για τον πληθυσµό των θηραµάτων, την βελτίωση των βιοτόπων κ.λ.π., µε στόχο την προστασία, αειφορική διαχείριση και ανάπτυξη των δασικών οικοσυστηµάτων, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την αρµονική άσκηση των συµβατών ανθρωπίνων δραστηριοτήτων που ασκούνται σε αυτά.
Από τις διατάξεις της παρούσας δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισµού. Η απόφαση αυτή να δηµοσιευτεί στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως (άρθρο 3 του Ν.177/75 ΦΕΚ 205/τ.Α΄/1975).
Οι παραβάτες της παρούσας τιµωρούνται σύµφωνα µε τις ισχύουσες περί θήρας διατάξεις.
Η απόφαση ισχύει από την ηµεροµηνία δηµοσίευσής της.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων