Επαλήθευση της πρόβλεψης!

0

του Δημήτρη Στριλάκου
Έθνος – Κυνήγι

Στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο μάς λύθηκε τελικά η απορία για το εάν και άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης  (εκτός της κ. Μπιρμπίλη) διαβάζουν το «Εθνος Κυνήγι»…
Οπως αποδείχτηκε, και το διαβάζουν, και το κατανοούν, και το αξιοποιούν ως «πηγή» πληροφοριών!
Στις 15 Δεκεμβρίου είχαμε δημοσιεύσει σχετικό σχόλιο για τη… βιομηχανία ορνιθολογικών μελετών που προσπαθεί να επιβάλει το υπουργείο Περιβάλλοντος σε όλα τα δημόσια ή ιδιωτικά έργα που εκτελούνται στις Ζώνες Ειδικής Προστασίας, προκειμένου να ικανοποιήσει την Ορνιθολογική.
Το σχόλιο μάλιστα κατέληγε ως εξής:
-«…Το υπουργείο Περιβάλλοντος επιβάλλει επιπρόσθετες χρονοβόρες και δαπανηρές μελέτες, ως ΄΄προίκα΄΄ προς την ορνιθολογική που δοκιμάζεται από τη μείωση της ροής των κοινοτικών κονδυλίων.
Μόνο που στα οικονομικά υπουργεία έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν τι γίνεται και δεν αισθάνονται… διόλου χαρούμενα με το Υ.ΠΕ.ΚΑ!»
Μόλις έξι μέρες ύστερα από εκείνο το δημοσίευμα ?στις 21 Δεκεμβρίου? έγινε το υπουργικό συμβούλιο, κατά το οποίο η κ. Μπιρμπίλη ήρθε αντιμέτωπη με εκείνη… την πρόβλεψη του «Εθνος Κυνήγι»!
-«Στο χωριό μου δεν έχουμε νερό για ένα ζευγάρι γυπαετών που περιφέρεται στην περιοχή», σημείωσε δηκτικά ο Αρκάδας υπουργός Υποδομών, Δ. Ρέππας, εκφράζοντας την ανησυχία πολλών υπουργών που γνωρίζουν πως εξαιτίας των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων έχουν «κολλήσει» εκατοντάδες μικρά και μεγάλα έργα σε ολόκληρη τη χώρα.
-«Κάνουμε περιβαλλοντικές μελέτες και κυνηγάμε βοσκούς με σαράντα προβατάκια! Ούτε κομμωτήριο δεν μπορεί να ανοίξει κανείς χωρίς περιβαλλοντική άδεια. Μην είμαστε ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στο αλεύρι», πρόσθεσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κ. Σκανδαλίδης.
Παρά το αρνητικό, για την κ. Μπιρμπίλη, κλίμα στο Υπουργικό Συμβούλιο, οι πληροφορίες λένε ότι… την κάλυψε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ίσως μάλιστα και… να τη συνεχάρη!
Στην πολιτική ωστόσο, η… περίοδος χάριτος εξαντλείται πολύ γρήγορα και συχνά απροειδοποίητα, ιδιαίτερα σε μια χώρα που ο χρόνος τρέχει και η τρόικα πιέζει…
Δεν είναι τυχαίο ότι κάποτε όλα αυτά τα έγραφε μόνο το «Εθνος Κυνήγι». Σήμερα αποτελούν μέρος της αρθρογραφίας και άλλων κορυφαίων σχολιαστών, όπως π.χ. του Γιώργου Παπαχρήστου στα «ΝΕΑ», που γράφει μεταξύ άλλων:
-«Ενα τόσο σπουδαίο νομοσχέδιο που αφορά τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, τελικά δεν ήταν νομοσχέδιο. Ηταν μια κακογραμμένη έκθεση ιδεών κάποιου εκ των συμβούλων της Τ. Μπιρμπίλη… Υστερα από 13 μήνες παρουσιάζεται στο Υπουργικό Συμβούλιο μια έκθεση ιδεών, αλλά έτσι δεν γίνεται δουλειά. Πασαλείμματα γίνονται…»

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων