Στις ζώνες εκγύμνασης η εκπαίδευση των κυνηγόσκυλων

0

Στις ζώνες εκγύμνασης θα γίνεται η εκπαίδευση των σκύλων κατά την νεκρά κυνηγετική περίοδο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου.

Αναλυτικά η Γ’ ΚΟΠ αναφέρει τα εξής:

«Η εκπαίδευση των κυνηγετικών σκύλων μέχρι πριν μερικά χρόνια επιτρεπόταν ως γνωστόν, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, μόνο για ένα μήνα, από 20 Ιουλίου έως 20 Αυγούστου, δηλαδή για ένα μήνα πριν την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου.

Οι κυνηγετικές και κυνοφιλικές οργανώσεις με αγώνες και ύστερα από πιέσεις κατάφεραν να επιτραπεί η εκγύμναση των κυνηγετικών σκύλων καθ’ όλο το έτος σε ζώνες εκγύμνασης, γνωρίζοντας, σύμφωνα και με τα ανωτέρω, ότι αυτό θα μπορούσε να επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα στους θηραματικούς πληθυσμούς.

Ως εκ τούτου, η εκπαίδευση των σκύλων μας, κατά την νεκρά κυνηγετική περίοδο, θα πρέπει να γίνεται μόνο στις ζώνες εκγύμνασης. Αντιλαμβανόμαστε μεν το μεράκι κάποιων να «βγάλουν» το σκύλο τους για εκπαίδευση αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνεται ανεξέλεγκτα και μάλιστα εις βάρος του θηράματος, καθώς επίσης είναι απαράδεκτο να μην σεβόμαστε τους νόμους, κινδυνεύοντας να χάσουμε κεκτημένα που με κόπο αποκτήσαμε.

Συνάδελφοι, ας δώσουμε τώρα λίγο περισσότερη προσοχή στα εκπαιδευτικά μας καθώς το διάστημα μέχρι τέλος Ιουνίου είναι μια κρίσιμη περίοδο για τα μικρά του λαγού και της πέρδικας και ας τηρήσουμε με ευλάβεια τις καθορισμένες περιοχές εκπαίδευσης, με σεβασμό στο θήραμα. Εξάλλου, μόνο κέρδος θα έχουμε κάνοντας λίγη υπομονή αυτή την χρονική περίοδο και όπως συνηθίζουμε να λέμε… «Προσέχουμε για να έχουμε»..!!!»

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων