Συνειδητοποιημένοι και ευαίσθητοι οι κυνηγοί

0

Συνειδητοποιημένοι και αρκετά ευαίσθητοι οι κυνηγοί στο δήμο Φαρκαδόνας, αν κρίνουμε από τις πράξεις και τα έργα τους. Θερμό παράδειγμα ο Δημήτρης Παππάς, από το χωριό της Κρήνης, μελισσοκόμος στο επάγγελμα που εξασκεί χρόνια τώρα το χόμπι του κυνηγού.

Ο Κρηνιώτης κυνηγός με την έναρξη της θήρας, σε τακτά διαστήματα ασκεί το χόμπι του κυνηγώντας πουλιά, για τα οποία επιτρέπεται από τις 20 Αυγούστου η θήρα. Προχθές κυνηγώντας ο ίδιος, εντόπισε ένα μικρό αγριογούρουνο, το οποίο πιθανότητα διέφυγε της μητέρας του και τριγυρνούσε σε αγροτική έκταση όμορη του χωριού της Κρήνης.



Παρότι ο κυνηγός είχε την δυνατότητα να το πάρει  μαζί του, εντούτοις ευαισθητοποιήθηκε, επιλέγοντας να το αφήσει ελεύθερο.

Το εν λόγω γεγονός δείχνει την ευαισθησία των κυνηγών μας σε περιβαλλοντικά θέματα και τήρησης των κυνηγετικών κανόνων, που δεν επιτρέπουν πριν τις 15 Σεπτεμβρίου το κυνήγι του αγριόχοιρου.

Ενέργειες άξιες προς μίμηση από το σύνολο των κυνηγών, που θα πρέπει να δείχνουν περιβαλλοντική και οικολογική συνείδηση, που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους στόχους που προωθούν οι κατά τόπους κυνηγετικοί σύλλογοι.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων