Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βουνού Αγωνιστικής Κυνοφιλίας

0

Στον απείρου κάλλους Κίσσαβο διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο (23-24 Σεπτεμβρίου) το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βουνού ΣΕΤΤΕΡ ΠΟΪΝΤΕΡ CLUB (Αγωνιστική κυνοφιλία) που συνδιοργανώνουν ο ΟΚΑΔΕ μαζί με τον ΚΟΑΔ (Κύπρος), έχοντας στο πλευρό τους τον Κυνοφιλικό Όμιλο Λάρισας (ΟΦΙΣΕΛ), τον Κυνηγετικό Σύλλογο Λάρισας, τη Ζ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας και το Δασαρχείο Λάρισας. Στόχος των διοργανωτών να πραγματοποιήσουν ένα ακόμη Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βουνού, με πρωταγωνιστές τις ειδικές ράτσες σκυλιών, αντάξιο των προσδοκιών όλων των κυνόφιλων.

Το πρωτάθλημα Βουνού έχει σημαντικές προεκτάσεις, καθώς δεν περιορίζεται μόνο στις τάξεις των φίλων του κυνηγόσκυλου, αφού αρκετοί φίλοι του αθλήματος αναμένεται να προσέλθουν στην όμορφη Σπηλιά (καταφύγιο) από όλη την Ευρώπη για να παρουσιάσουν αλλά και να δουν τα καλύτερα Σέττερ και Πόιντερ Βουνού της Ευρώπης, αλλά επεκτείνεται και σε οικονομικό πλαίσιο, αφού πάνω από 350 άτομα θα βρεθούν στον ορεινό Κίσσαβο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία της περιοχής .



Η μεγάλη κυνοφιλική γιορτή διοργανώνεται για δεύτερη φορά στον νομό, καθώς διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία και το 2015 και προφανώς τότε οι άριστες εντυπώσεις των συμμετεχόντων μέτρησαν στη φετινή απόφαση των διοργανωτών. Έτσι στα καταλύματα της Σπηλιάς και των γύρω περιοχών έχουν κάνει απόβαση οι αποστολές από 12 χώρες και ειδικότερα από Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Τουρκία, Σκόπια, Σαν Μαρίνο, Μαυροβούνιο, Σερβία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Ελβετία. Όλα είναι έτοιμα για τους αγώνες, οι θέσεις για θεατές και κριτές έχουν καθορισθεί, το ίδιο η διαδρομή που θα τρέξουν τα σκυλιά και οι κυναγωγοί (οδηγοί-κυνηγοί). Πρόβα τζενεράλε αποτέλεσε για τη Σπηλιά και το μεγάλο κυνηγετικό αντάμωμα (2ο πανελλήνιο Αντάμωμα) που πραγματοποιήθηκε στις 2-3 του μήνα από τον Όμιλο Ελλήνων Λαγοκυνηγών και τον Όμιλο Φίλων Σκύλων Εργασίας Λάρισας, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία και τους τοπικούς Κυνηγετικούς Συλλόγους. Σήμερα το πρωί θα διεξαχθούν οι προκριματικοί αγώνες και αύριο Κυριακή οι τελικοί.

Από τότε ως σήμερα ο πρόεδρος του ΟΚΑΔΕ Δημήτρης Γκουζούνας, ο πρόεδρος της Ζ΄ΚΟΘ Ευάγγελος Μπαλατσός, ο πρόεδρος του ΟΦΙΣΕΛ Νίκος Ζαχαρούλης και ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Λάρισας Μανώλης Χρίστος δούλεψαν σκληρά για να είναι σήμερα όλα έτοιμα.

Η Ελληνική εθνική ομάδα ΣΕΤΤΕΡ (αγγλικός μακρύτριχος δείκτης)- (με κεφαλαία ο Ιδιοκτήτης σκύλου- όνομα κυνοτροφείου, με μικρά ο κυναγωγός) έχει ως εξής: 1. GAIA Γιαννόπουλος/ Μαυρίδης, 2. RAPAKOULIAS GENESIS SCORPIOS Ραπακούλιας/ Ραπακούλιας, 3. DONALD DEL DUDA Κλωνάρης-Στίλος/ Γονιδάκης, 4. NEGUS DEL ZAGLAS Ματθαίου/ Ματθαίου, 5. RAPAKOULIAS GENESIS PIROS Αραπκιλής/ Ραπακούλιας, 6. RENTA Τσοπάνογλου/Τσοπάνογλου, 7. ALEX Τζίρμπης/ Κοσμάς.

Η αντίστοιχη ομάδα ΠΟΪΝΤΕΡ (κοντότριχος αγγλικός δείκτης)αποτελείται από τους: 1. VOLTAIRE TOU VOUNOU Παπαδόπουλος/ Παπαδόπουλος, 2. ASSO TOU PETROCHILOU Πετρόχειλος/Πετρόχειλος, 3. KUBIT TOU PETROCHILOU Πετρόχειλος/Πετρόχειλος, 4. AGAMEMNON κυνοφιλικός όμιλος Σύρου /Τσιρογιάννης, 5. RAPAKOULIAS GENESIS IASI Βέννος/ Ραπακούλιας, 6. SIRIOS ALIMARI Παπαδόπουλος/ Παπαδόπουλος, 7. KARDAMILI’S ARCHON Τζίρμπης/Κοσμάς.

Ο Ν. ΖΑΧΑΡΟΥΛΗΣ

Μιλώντας στην «Ε» για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βουνού ΣΕΤΤΕΡ ΠΟΪΝΤΕΡ CLUB (Αγωνιστική κυνοφιλία) ο Λαρισαίος πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Σκύλων Εργασίας Ελλάδας (ΟΦΙΣΕΛ) Νίκος Ζαχαρούλης υποστήριξε τα εξής: Οι αγώνες είναι μια προέκταση της αγωνιστικής κυνοφιλίας και αποσκοπούν στη βελτίωση της καθαροαιμίας της ράτσας των σκύλων, η οποία θα φέρει ποιότητα, αντοχές και πολύ καλές επιδόσεις στους σκύλους. Έτσι ο κυνηγός φροντίζει όχι μόνο για τη συντήρηση του σκύλου, αλλά και για την ανάδειξη της ράτσας ορισμένων φυλών που προσαρμόζονται στο βουνό, την εργασία και το κυνήγι. Η ενασχόλησή μας με τα σκυλιά μπορεί να είναι κοστοβόρα, όπως και το χόμπι μας, το κυνήγι αλλά αξίζει τον κόπο, καθώς η παρέα μας μεγαλώνει, εξελίσσεται και αναβαθμίζεται. Καλούμε όλο τον κόσμο, φίλους του κυνηγιού και μη, να έρθουνε το Σαββατοκύριακο στην όμορφη Σπηλιά».

Γ. Ρούστας
 www.eleftheria.gr 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων