Σπείρα πίσω από τις κλοπές δεκάδων κυνηγετικών σκύλων

0

ΚΥΠΡΟΣ: Αθίγγανοι που διαμένουν στα κατεχόμενα και έχουν συνεργάτες στις ελεύθερες περιοχές φέρονται να κρύβονται πίσω από τις κλοπές δεκάδων κυνηγετικών σκυλιών. Όπως μάλιστα καταγγέλλει το Κόμμα για τα Ζώα, τα κυκλώματα αυτά εκβιάζουν τους ιδιοκτήτες των σκυλιών με ηλεκτρονικά μηνύματα και φωτογραφίες.

Σε σοβαρές καταγγελίες για τις κλοπές κυνηγετικών σκυλιών, που έχουν καταστεί μάστιγα, προέβη σήμερα το Κόμμα για τα Ζώα, διά του προέδρου του Κυριάκου Κυριάκου.

Γίνεται λόγος για κυκλώματα και για καλοστημένη κομπίνα στην οποία φέρονται να εμπλέκονται αθίγγανοι από τα κατεχόμενα και οι οποίοι έχουν συνεργάτες στις ελεύθερες περιοχές

O  Πρόεδρος Κόμματος Ζώων Kυριάκος Κυριάκου είπε ότι «Είναι μια απαράδεκτη κατάσταση όπως εξελίσσεται υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι ήδη βρίσκονται στα κατεχόμενα και ψάχνουν τους σκύλους τους. Πιθανόν να υπάρχουν συνεργάτες στις ελεύθερες περιοχές. Δεν γίνεται διαφορετικά.»

Τα διάφορα κυκλώματα που ασχολούνται με τις κλοπές σκύλων, φέρονται να τους μεταφέρουν στα κατεχόμενα από αφύλακτα σημεία στη γραμμή αντιπαράταξης και στη συνέχεια να προβαίνουν σε εκβιασμούς μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, τα οποία και αποστέλλουν στους ιδιοκτήτες τους με φωτογραφίες, απαιτώντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

«Αυτό που μας ανησυχεί είναι πώς γίνονται όλες αυτές οι μετακινήσεις και πως επιστρέφουν οι σκύλοι μετά στις ελεύθερες περιοχές. Πιθανόν να γίνεται κάποια ενημέρωση στα οδοφράγματα για το πως αυτοί οι σκύλοι μετά την κλοπή επιστρέφουν στις ελεύθερες περιοχές.» είπε ο κος Κυριάκου.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι μόνο τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο, κλάπηκαν 52 σκύλοι αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ από υποστατικά σε Λευκωσία, Λάρνακα και Πάφο.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων