“Adu bagong» Οι σκληροί αγώνες αγριόχοιρων και σκύλων.

0

Αν και οι ακτιβιστές των δικαιωμάτων των ζώων διαμαρτύρονται, οι αγώνες μεταξύ άγριων σκύλων και θανατηφόρων αγριόχοιρων συνεχίζουν να τραβούν ενθουσιώδεις θεατές στην αγροτική Ινδονησία.

Συγκεντρωμένοι γύρω από μια αρένα με μπαμπού, οι χωρικοί σε αυτό το απομακρυσμένο τμήμα της Ιάβας είναι πρόθυμοι να παρακολουθήσουν τους αγώνες, που είναι γνωστοί τοπικά ως «adu bagong» – αγώνες αγριόχοιρων.

Οι συμμετέχοντες λένε ότι οι αγώνες ήταν ένας τρόπος για να διατηρηθεί μια παράδοση κυνηγιού στην περιοχή.

Αν ένας αγριόχοιρος επιζήσει σε μια μάχη, μόλις θεραπευτεί, θα επιστρέψει στην αρένα για να πολεμήσει μια άλλη μέρα. Εάν όχι, θα κομματιαστεί και θα πωληθεί το κρέας του. Οι συμμετέχοντες λένε ότι οι αγώνες δοκιμάζουν την ευκινησία και τις κυνηγετικές ικανότητες των σκύλων. Και κερδίζοντας τα σκυλιά μπορεί να φέρουν ένα βραβείο μέχρι και 1200 ευρώ.

Αν και οι ακτιβιστές των δικαιωμάτων των ζώων διαμαρτύρονται, οι αγώνες μεταξύ άγριων σκύλων και θανατηφόρων αγριόχοιρων συνεχίζουν να τραβούν θεατές στην αγροτική Ινδονησία. Οι ιδιοκτήτες σκύλων πληρώνουν από 200.000 ρουπίες ως 2 εκατομμύρια ρουπίες (10 – 100 ευρώ) για να μπουν στις μάχες, ανάλογα με το μέγεθος του σκύλου τους. Εικόνα: Μια θεαματική συνάντηση μεταξύ ενός σκύλου και ενός αγριόχορτου στο χωριό Σικαουάο, Μαχαλάγια, το οποίο βρίσκεται στη Δυτική Ιάβα

Ένας αγριόχοιρος χτυπάει ένα σκυλί πετώντας το στον αέρα, μέσα στην λασπώδη αρένα. Ο ιδιοκτήτης του σκύλου, Άγκους Μπαντούν, λέει ότι η παράδοση είναι για τους ανθρώπους πηγή εισοδήματος. «Συμμετέχω σε αυτόν τον διαγωνισμό για να αυξήσω την τιμή πώλησης και την οικονομική αξία των σκύλων μου και θα ήταν άχρηστο για μένα ως εκτροφέας εάν δεν συμμετείχα σε τέτοιο διαγωνισμό», δήλωσε ο Μπαντούν στο σπίτι του, όπου κρατά 40 σκυλιά

www.pasp.gr/ 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων