Κήρυξη περιοχών των Σερρών ως αρουραιόπληκτων. Απαγόρευση θήρας της αλεπούς

0

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κήρυξε ως αρουραιόπληκτες και για το χρονικό διάστηµα από σήµερα 22-1-2018 έως 31-12-2018 τις περιοχές στις οποίες βρίσκονται τα αγροκτήµατα των παρακάτω Δηµοτικών ∆ιαµερισµάτων: Αδελφικού, Κουµαριάς, Κουβουκλίου, Κάτω Καµήλας, Αναγέννησης, Άνω Καµήλας, Βαµβακιάς, Μητρουσίου, Μονοκκλησιάς, Προβατά, Κ. ∆ένδρων, Χριστός, Λευκώνα, Σερρών του ∆ήµου Σερρών, Μελενικιτσίου, Ν. Τυρολόης, Σκοτούσας, Καρπερής του ∆ήµου Ηράκλειας και κάθε άλλη περιοχή στην οποία πιθανόν να εµφανισθούν µεγάλοι πληθυσµοί ποντικιών αγρού ή αρουραίων.

Η Περιφέρεια δίνει εντολή σε όλους τους υπόχρεους και υπεύθυνους φορείς ή πρόσωπα, να λάβουν τα κατάλληλα και επιβαλλόµενα µέτρα για την αντιµετώπιση πιθανής προσβολής.
Ειδικότερα αναθέτει στη ∆/νση Αγροτικής Οικονοµίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Σερρών, σε συνεργασία µε τοπικούς φορείς, την οργάνωση, επίβλεψη και συντονισµό του όλου έργου της καταπολέµησης των ποντικιών – αρουραίων στη δε ∆/νση ∆ασών Ν. Σερρών να µεριµνήσει για έκδοση απόφασης που να απαγορεύει το κυνήγι της αλεπούς στις παραπάνω αρουραιόπληκτες περιοχές.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων