Κυνηγεσία & Κυνοφιλία, Φεβρουαρίου

0

Με το έξτρα ένθετο για τον άντρα, ένα ενδιαφέρον DVD με θεαματικές φέρμες και κυνήγι σε πεδινές πέρδικες, αλλά και εντυπωσιακές τουφεκιές σε κυνήγι τσίχλας, κυκλοφορεί την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου η «Κυνηγεσία και Κυνοφιλία» σε όλα τα περιπτερά της χώρας.

Τα θέματα του τεύχους Φεβρουαρίου

Η «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2018» έρχεται στο Μ.E.C.

Η «καρδιά» του κυνηγίου θα χτυπήσει δυνατά το τριήμερο 30, 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου στο M.E.C. της Παιανίας, όπου η «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2018» ετοιμάζεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Η αισιόδοξη πλευρά του κυνηγίου
Τελευταίος μήνας του κυνηγίου ο Φεβρουάριος και ήδη αρχίσαμε να καταγράφουμε τον απολογισμό της περιόδου 2017-2018.

ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΣ
Χαράς ευαγγέλια για τους γουρουνάδες
Πολλοί οι αγριόχοιροι, αυξημένοι σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, σε υψηλά επίπεδα οι καρπώσεις, έστω κι αν σε κάποιες, ελάχιστες, περιοχές, οι πληθυσμοί του μεγάλου τριχωτού θηράματος παρουσίασαν μείωση.

Μόνο τότε τελειώνει το κυνήγι…
«Κάθε μονοπάτι έχει δύο τακτικούς διαβάτες, το λύκο και το καπρί.
Αν ξέρεις το μονοπάτι εκεί θα τα βρεις να περνούν σαν το… λεωφορείο της γραμμής».

ΛΑΓΟΚΥΝΗΓΙ
Τα πάνω και τα κάτω της χρονιάς
Θετικός, σε γενικές γραμμές, είναι ο απολογισμός για τη φετινή χρονιά του λαγού, καθώς οι περισσότεροι από τους κυνηγούς που μίλησαν στο περιοδικό, κάνουν λόγο για καλές καρπώσεις, παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικράτησαν στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν.

Η συντήρηση των ιχνηλατών μετά το κυνήγι
Όλοι οι ιχνηλάτες που χρησιμοποιούνται για το κυνήγι του λαγού, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο, έχουν υποστεί καταπόνηση, πίεση, σωματική και οργανική κούραση, σκελετική και αρθρική φθορά.

ΜΠΕΚΑΤΣΑ
«Φαντάσματα» και βασίλισσες
Η σκληρή αναμέτρηση με μία μπεκάτσα – φάντασμα που ανέδειξε την ομορφιά του κυνηγίου, όταν στο τέλος της ημέρας αυτό που μετράει είναι η ικανοποίηση του κυνηγού για την ωραία «μάχη» που έδωσε.

Τσίχλα η… αφιλότιμη
Έρχεται τον Οκτώβρη σε αμέτρητα κοπάδια, μοιράζοντας ελπίδες για την συνέχεια της χρονιάς και το αμέσως επόμενο διάστημα εξαφανίζεται, αφήνοντας διάχυτη την αμφιβολία για το αν και πότε θα εμφανιστεί και πάλι.

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ
Μίκρυνε, ευτυχώς, ο …κύκλος του αίματος
Με λιγότερα ατυχήματα, ευτυχώς, έκλεισε φέτος η κυνηγετική χρονιά. Φαίνεται πως η ενημέρωση από τον Τύπο με ρεπορτάζ, καθώς και οι ημερίδες από τους επιστημονικούς συνεργάτες των οργανώσεων για την ασφαλή χρήση του όπλου στο κυνήγι, αλλά και τα «σποτάκια» για το «πορτοκαλί γιλέκο» που εγκρίθηκαν από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, αποδίδουν …καρπούς, αφού τη σεζόν 2017-2018 ο κύκλος των «αδικοχαμένων κυνηγών» ήταν σαφώς μικρότερος, σε σύγκριση με εκείνον του 2016-2017.

ΜΠΕΚΑΤΣΑ – ΤΣΙΧΛΑ
Τα επιστρόφια του Φλεβάρη
Ένας μήνας έμεινε κι εκείνος… κουτσός. Να πούμε «πάει κι εφέτος»; Δεν το λέμε! Και δεν το λέμε γιατί ο Φεβρουάριος, είναι ο μήνας των επιστροφίων, ο μήνας, που αν «φλεβίσει» του κυνηγού το δισάκι θα γεμίσει!

ΠΕΡΔΙΚΑ
Στο «ταμείο» των βράχων
Και φέτος τιμήσαμε με κάθε επισημότητα τη βασίλισσα των βράχων. Στο ρεπορτάζ που ακολουθεί βάζουμε στο «στόχαστρο» την τελευταία μας κυνηγετική εξόρμηση, αλλά και τις ανταποκρίσεις που μας έστειλαν ορισμένοι φίλοι από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ
Με ένα, δύο ή τρία σκυλιά;
Ένας από τους κλασικούς προβληματισμούς για κάθε κυνηγό, αφορά στον ιδανικό αριθμό σκύλων που θα πρέπει να τον συντροφεύουν στο κυνήγι. Και, δίχως άλλο, πρόκειται για ένα θέμα αρκετά δύσκολο, καθώς σε κάθε περίπτωση υπάρχουν θετικά και αρνητικά στοιχεία.

Τα μπεκατσόσκυλα του Φλεβάρη
Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το πραγματικό μπεκατσόσκυλο φαίνεται τον Φλεβάρη.
Ας ξεκαθαρίσουμε ευθύς εξαρχής ότι ορίζουμε ως μπεκατσόσκυλο τον σκύλο που βρίσκει μπεκάτσες υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Οπότε, είναι αυτονόητο, ότι το καλό μπεκατσόσκυλο βρίσκει μπεκάτσες όλους τους μήνες της κυνηγετικής περιόδου.

Πανευρωπαϊκά Μπεκάτσας (Πόιντερ – Σέττερ)
Η διοργανώτρια Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία ήταν οι χώρες που κέρδισαν τις διακρίσεις στα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα μπεκάτσας του 2017.

Κυνηγόσκυλα σε χαμηλές θερμοκρασίες
Τους κρύους, χειμωνιάτικους μήνες, το αμυντικό σύστημα των σκύλων (και όλων των ζώων, φυσικά) επηρεάζεται, με αποτέλεσμα να γίνονται πιο ευπρόσβλητοι σε ιογενή νοσήματα.

OΠΛΑ – ΒΛΗΤΙΚΗ
Γιατί ν’ αλλάξω τ’ όπλο μου
Τα όπλα νέας τεχνολογίας είναι πράγματι καλύτερα από δοκιμασμένα και αξιόπιστα τουφέκια των προηγούμενων δεκαετιών, ή προβάλλονται από εμπορική σκοπιμότητα, ενώ δεν προσφέρουν τίποτε περισσότερο;

Παρουσίαση όπλου
DERYA Meriva MR-25 P104
Ένα νέο πρωτότυπο αυτογεμές, με χαμηλή τιμή και ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά κυκλοφόρησε πρόσφατα στην Ελληνική αγορά.

Οι καλές βολές έχουν… μυστικά
Τα μικρά μυστικά είναι λεπτομέρειες οι οποίες, πολλές φορές κάνουν τη μεγάλη διαφορά προσφέροντας στον κυνηγό καλές βολές.

Όσα επηρεάζουν την τουφεκιά
Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Καμία βολή δεν είναι ίδια με την άλλη, και γι’ αυτό «φροντίζουν» μία σειρά από παράγοντες, με την θερμοκρασία της κάννης και την ποιότητα των φυσιγγίων να διαδραματίζουν καταλυτικό ρόλο.

Η ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ
Στην Απιδιά & το Θραψίμι Καρδίτσας
Αυτό το μήνα η «Κυνηγεσία & Κυνοφιλία» μας συστήνει την παρέα του Χρήστου Μπάρκα, από την Απιδιά και το Θραψίμι του νομού Καρδίτσας.

TO ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ
Για φυσίγγια «Super Kill»
Αυτόν το μήνα η «Κυνηγεσία & Κυνοφιλία» αγοράζει φυσίγγια «Super Kill»
από το κυνηγετικό κατάστημα του Βαγγέλη Καραμανίδη στο κέντρο της Πρέβεζας.

ΕΥΘΥΜΟΓΡΑΦΗΜΑ
Επάνω τους τζακ
Ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας εφιαλτικό στη σύλληψη, που δεν αποκλείεται όμως να το δούμε να εφαρμόζεται στο μέλλον, είναι η υποχρέωση της έκδοσης άδειας θήρας για τους τετράποδους συντρόφους μας στο κυνήγι.

ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ:
Ρολόι, αξία ανεκτίμητη
Σ’ ένα συρτάρι, στην ντουλάπα, αραδιασμένα καμιά 10αριά ρολόγια. Από τα προσιτά (από πλευράς τιμής), πλην όμως εντυπωσιακά Swatch μέχρι και πιο παλιά κάποιας αξίας. Χρόνια τώρα, παραμένουν «παρκαρισμένα» στο συρτάρι, μετρώντας το χρόνο της άδικης, πέρα ως πέρα, απαξίωσής τους. Ήταν η εποχή που οι δαίμονες κυρίευσαν τη ζωή σου.

Παλαιωμένο τσίπουρο
Κεχριμπαρένια, χρυσαφένια, λαμπερά κίτρινα, σε κομψά διαφανή μπουκάλια, όλα ελληνικά τσίπουρα που έχουν περάσει μήνες ωρίμανσης σε δρύινα βαρέλια και όλα παρατεταγμένα στα ράφια και στις μπάρες όλων των «ψαγμένων» βραδινών στεκιών.

Σαν Μαρίνο, μία χώρα που δεν επισκέπτεται κανείς…
Σπάνια θ’ ακούσεις κάποιον φίλο ή γνωστό να σου μιλάει για το ταξίδι που έκανε στο Σαν Μαρίνο. Και, για να λέμε του… στραβού το δίκιο, είναι λίγοι εκείνοι που γνωρίζουν την ύπαρξη αυτής της χώρας…

Αγαπημένο μου τζινάκι….
Το καλοκαίρι, τα πράγματα είναι απλά. Ένα τζιν, ένα t-shirt και καθάρισες. Και θα είσαι πάντα κομψός. Αρκεί, βεβαίως, να αποφύγεις τις υπερβολές και να το έχεις, έστω και λίγο, σε ότι αφορά τους χρωματικούς συνδυασμούς.

Fitness and more…
Το κυνήγι είναι μια δραστηριότητα που απαιτεί ένα καλό επίπεδο γενικής φυσικής κατάστασης, που αποκτάται με προπόνηση σε γυμναστήρια, κολυμβητήρια κ.λπ. Ωστόσο, επειδή η καθημερινότητα είναι απαιτητική και πολλές φορές ο ελεύθερος χρόνος είναι είδος πολυτέλειας, στο κείμενο αυτό θα αναφερθούμε σε μια άσκηση ενδυνάμωσης του άνω άκρου, σαν συνέχεια του προηγούμενου τεύχους, καθώς και μία άσκηση αποφόρτισης της μέσης λόγω της πολύωρης ορθοστασίας.

Porsche Mission E, ηλεκτρικό supercar
Με δυναμική σχεδίαση αμαξώματος κι εντυπωσιακές καμπύλες, η Mission διαθέτει τέσσερις πόρτες ενώ ξεχωρίζουν οι μεγάλες εισαγωγές αέρα, αλλά και οι προβολείς LED.

 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων