Διαμαρτυρία κυνηγών της Λεμεσού

0

Τους απαγόρευσαν την εκπαίδευση σκύλων σε συγκεκριμένες περιοχές
Σε αυθόρμητη διαμαρτυρία κατήλθαν χθες βράδυ 80 κυνηγοί της επαρχίας Λεμεσού, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την απόφαση για απαγόρευση συγκεκριμένων περιοχών που χρησιμοποιούνται για εκπαίδευση σκύλων. Στο πλευρό των κυνηγών και οι επαγγελματίες εκπαιδευτές.

Έξω από τα επαρχιακά γραφεία της υπηρεσίας Θήρας στη Λεμεσό βρέθηκαν χθες βράδυ 80 περίπου κυνηγοί, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την απόφαση της υπηρεσίας για απαγόρευση περιοχών που χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση σκύλων.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι περιοχές που τους έχουν δοθεί δεν είναι αρκετές και επιμένουν ότι η ενέργεια αυτή λειτουργεί υπέρ της μείωσης του θηράματος.

Ο κυνηγός Μάριος Καραπάσιης δήλωσε: “Παλιά δεν πληρώναμε για εκπαιδευτικά τώρα πληρώνουμε 30 ευρώ παλιά δεν τα πληρώναμε αυτά τα λεφτά και μας υποσχέθηκαν να πληρώνετε αυτά τα λεφτά αλλά θα σας δώσουμε πιο πολλές περιοχές ακόμα και επικράτεια, να παίρνεις τους σκύλους παντού όπως γινόταν και παλιά και δεν επηρεζόταν το θήραμα”.

Κυνηγοί και εκπαιδευτές θεωρούν επίσης ότι η απόφαση που έλαβε τόσο η Βουλή όσο και η υπηρεσία Θήρας τους αδικεί κατάφωρα αφού τους αφαιρεί ουσιαστικά το δικαίωμα εκπαίδευσης των σκύλων.

Από την πλευρά της η υπηρεσία Θήρας υποστηρίζει ότι η απόφαση λήφθηκε για την προστασία του θηράματος, λόγω της αναπαραγωγής. Στο πλευρό των διαμαρτυρομένων και οι επαγγελματίες εκπαιδευτές σκύλων.

Οι κυνηγοί καταγγέλλουν απαξιωτική συμπεριφορά απέναντί τους από τους αρμοδίους και απειλούν με λήψη δυναμικότερων μέτρων μέχρι και κλείσιμο δρόμων με τα διπλοκάμπινα οχήματά τους.

www.ant1iwo.com

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων