Παρέμβαση της ΚΟΜΑΘ… για τις καταγγελίες της “Καλλιστούς”

0

ΠΡΟΣ: Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γρεβενών Θεσσαλονίκη 2/2/2011

Αριθ. Πρωτ.: 218

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 1 .ΥΠΕΚΑ, γραφείο Υπουργού κ. Μπιρμπίλη

2. ΥΠΕΚΑ – Δ/νση Αισθητικών Δασών, Δρυμών και Θήρας

3. Διεύθυνση Συντονισμού και Δασών, Περιφέρεια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτ. Μακεδονίας, Ιωάννινα

4. Διεύθυνση Δασών Γρεβενών

5. Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου

6. Κυνηγετικός Σύλλογος Γρεβενών

7. Καλλιστώ

ΘΕΜΑ: Έγγραφο 09/11/24-1-2011 της οργάνωσης «ΚΑΛΛΙΣΤΩ»

Με το υπ. αριθ. 09/11/24-1-2011 έγγραφο της οργάνωσης «ΚΑΛΛΙΣΤΩ», που μας κοινοποιήθηκε στις 28/1/2011, η συγκεκριμένη περιβαλλοντική οργάνωση δηλώνει ότι γνωρίζει συγκεκριμένες πληροφορίες για λαθροθηρία αρκούδας και κατανάλωση ζώου, πράξη η οποία αποτελεί παράβαση του νόμου περί θήρας (άρθρα 258, παρ. 2, περ. ζ΄ και 287, παρ. 2 περ. β΄ του ΝΔ 86/1969)

Θεωρούμε ότι όποτε υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για παραβάσεις που αφορούν την προστασία της άγριας πανίδας, πρέπει άμεσα αυτές να γνωστοποιούνται και οι παραβάτες να καταγγέλλονται στις αρμόδιες αρχές. Ειδάλλως τέτοια έγγραφα αποτελούν μόνο κείμενα φιλολογικού εντυπωσιασμού (βλ. … 1.«κάποιοι ευυπόληπτοι πολίτες του ν. Γρεβενών», 2.«σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες από ανώνυμες αλλά έγκυρες πηγές», κλπ), που σε τίποτε δεν εξυπηρετούν στην πάταξη τέτοιων φαινομένων, αλλά μόνο στη δημιουργία εντυπώσεων.

Όσοι γνωρίζουν ή έχουν πληροφορίες σχετικές με τη διάπραξη τέτοιων οικολογικών εγκλημάτων πιστεύουμε ότι πρέπει να τις καταγγέλλουν στις αρμόδιες αρχές, δίνοντας όλες τις σχετικές πληροφορίες.

Προβληματισμό όμως δημιουργεί η μεγάλη καθυστέρηση στην κοινοποίηση του περιστατικού (από τα τέλη Δεκεμβρίου 2010), αλλά και η μη καταγγελία αυτού, με αποτέλεσμα την αποσιώπηση και τη συγκάλυψη των δραστών έως σήμερα.

Παρακαλούμε τις εισαγγελικές αρχές να προβούν στις δέουσες ενέργειες.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος Ιωάννης Πολυχρόνης

Ο Γεν. Γραμματέας Νικόλαος Καλογεράκος

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων