Κυνηγεσία Κυνοφιλία Μαΐου

0

Στα περίπτερα όλης της χώρας βρίσκεται την Τετάρτη 2 Μαΐου, το νέο τεύχος της «Κυνηγεσίας και Κυνοφιλίας» με πολλά και ενδιαφέροντα θέματα, κι όπως πάντα με ένα κυνηγετικό DVD πρώτης προβολής που αφορά κυνήγι αγριόχοιρου στην Ουγγαρία και πλούσια στιγμιότυπα από την έκθεση «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2018».

Τα θέματα του τεύχους Μαΐου

«ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2018» 
Τι κέρδισε και τι έχασε το κυνήγι 

Ένα μήνα μετά τη λήξη της μεγάλης γιορτής και καθώς η σκόνη του κυνηγίου άρχισε να κατακάθεται, ανασύρω από τη μνήμη σκέψεις, λόγια και εικόνες, από το μεγάλο γεγονός.

Το κυνήγι  στα καλύτερά του
Tα μηνύματα που «εκπέμφθηκαν» από την «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2018» τα «έγραψε» το πλήθος των επισκεπτών και, δίχως άλλο, ήταν μηνύματα με πολλούς αποδέκτες.

Τι είδαμε, τι σας προτείνουμε
Εντάξει τα όπλα και τα φυσίγγια, εντάξει και τα σκυλιά, αλλά η «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2018» δεν ήταν μόνο αυτά. Ήταν και πολλά άλλα ακόμη.Στα περίπτερα που «απλώθηκαν» στο M.E.C. της Παιανίας ο κυνηγός – καταναλωτής, βρήκε μαζεμένη μία σειρά προϊόντων που κάλυπταν κάθε γούστο και κάθε ανάγκη. Η «Κυνηγεσία και Κυνοφιλία» επεσήμανε μερικά, πραγματικά ξεχωριστά προϊόντα, και σας τα παρουσιάζει.

Πετυχημένο το 1ο κυνοφιλικό συνέδριο
Εξαιρετικά ενδιαφέρον ήταν το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της έκθεσης «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2018» και είχε ως θέμα το μέλλον της κυνοφιλίας. Βασικοί ομιλητές ήταν όλα τα ιστορικά στελέχη του ομίλου Πόιντερ- Σέττερ, καθώς επίσης και πρόεδροι Ομίλων φυλών σκύλων φέρμας, ιχνηλατών και επαναφοράς.

ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ
Μαθήματα για έναν πρωτάρη
Οι καλύτερες συνθήκες ιχνηλασίας που προσφέρουν οι τελευταίες μέρες της άνοιξης, σε συνδυασμό με την ηρεμία την οποία έχει ο κυνηγός καθώς δεν υπάρχουν οι κυνηγετικές έξοδοι και η πίεση που «φέρνουν», κάνουν τον Μάη έναν ιδανικό μήνα για την εκπαίδευση ενός νεαρού λαγόσκυλου.

ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ
Η σωτηρία του αγριόχοιρου
Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου; Η ανάγκη έκανε την φιλοτιμία πράξη; Ότι κι αν συνέβη, η ουσία είναι πως μπήκε τέλος στην «εκτατική και ημισταυλισμένη χοιροτροφία σε δάση και δασικές εκτάσεις». Αυτήν τη φορά το Ελληνικό Δημόσιο δεν ακολούθησε, ευτυχώς, τις γνωστές πρακτικές με τις παρατάσεις, που κάνουν προβληματική την επιστροφή στην κανονικότητα. Άλλοτε αναβάλλοντας ότι σοφά νομοθετήθηκε και άλλοτε επιβάλλοντας τη συνέχεια σε ότι νομοθετήθηκε παντελώς ηλιθίως.

Οι οιωνοί για μία καλή γουρουνοχρονιά
O Μάης είναι ο μήνας κατά τον οποίο ολοκληρώνονται οι γέννες των αγριόχοιρων, ακόμη και για όσες θηλυκές αργοπόρησαν στο να ζευγαρώσουν. Oι ιδανικές συνθήκες που μεσολάβησαν από το τέλος του χειμώνα έως τώρα, δίνουν τα εχέγγυα για μία (ακόμη) καλή χρονιά για το μεγάλο τριχωτό θήραμα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δύο κυνήγια στα Βαλκάνια
Δύο εξορμήσεις στα Βαλκάνια, για αγριόχοιρο στην Κροατία και λύκο στα Σκόπια, προσέφεραν ξεχωριστές και όμορφες κυνηγετικές στιγμές, ενώ συγχρόνως έδωσαν αφορμή για σκέψεις σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και την κρατούν καθηλωμένη στη μιζέρια.

Κυνήγι και τεχνολογία
Αν έλεγαν στους παλιότερους κυνηγούς, που στα νιάτα τους υπήρξαν μάρτυρες των προσπαθειών του ανθρώπου για την εξερεύνηση του διαστήματος, ότι οι δορυφόροι θα έφερναν τα πάνω-κάτω και στο κυνήγι, θα το θεωρούσαν μακράν το καλύτερο κυνηγετικό ανέκδοτο.

Τρυγόνια για τα μάτια μας μόνο
Κάθομαι στο αγαπημένο μου ύψωμα και κοιτάζω αμέριμνος στο βάθος τη θάλασσα, με τα χόρτα ίσα να κινούνται από τον ελαφρύ νοτιά. Τίποτα δεν θυμίζει τη χθεσινή μπόρα  πέρα από την υγρασία του πρωινού και ο ήλιος έχει πια ανέβει για τα καλά.

ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΦΑ
Ρούχα & παπούτσια για το καλοκαίρι
Μπορεί ο Ιούνιος να θεωρείται πρώτος μήνας του καλοκαιριού, όμως φέτος ο καιρός βιάστηκε να μας στείλει λιακάδες και υψηλές θερμοκρασίες.

ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ
Κύπελλο Ευρώπης αγγλικών φυλών Ιταλική φινέτσα σε γαλλικό τερέν 
Το Κύπελλο Ευρώπης αγγλικών φυλών, που έγινε στην Γαλλία από 29 έως 31 Μαρτίου, είναι ένας θεσμός με ιστορία σχεδόν εβδομήντα χρόνων, που συγκεντρώνει τους καλύτερους εκπροσώπους των αγγλικών φυλών από τις χώρες που συμμετέχουν.

Μεγαλώνοντας το μπεκατσόσκυλο
Από τη στιγμή που έχει γίνει η επιλογή του κατάλληλου κουταβιού που θέλει κάποιος να χρησιμοποιήσει στο κυνήγι της μπεκάτσας, το θέμα που τίθεται αμέσως μετά είναι τα όσα θα πρέπει να γίνουν, ώστε το νεαρό σκυλί να ξεκινήσει σωστά.

Τα λάθη στην εκπαίδευση
Στη ζωή κάθε κυνόφιλου κυνηγού υπάρχει ένας σκύλος, ο οποίος για διαφόρους λόγους αλλά κυρίως για την ικανότητά του, έχει σημαδέψει την κυνηγετική του καριέρα. Όμως για να υπάρξει αυτός ο σκύλος δεν πρέπει να γίνουν λάθη στην εκπαίδευση.

OΠΛΑ – ΒΛΗΤΙΚΗ
Baikal MP 233 & Marocchi Zero 3 Sporting
Σε μία περίοδο που η κυνηγετική δραστηριότητα έχει σταματήσει, πολλοί κυνηγοί επισκέπτονται τα σκοπευτήρια, για να διατηρήσουν τη φόρμα τους και να απολαύσουν ένα από τα δημοφιλέστερα αθλήματα σκοποβολής. Τα Baikal MP 233 EA Magnum Sporting και Marocchi Zero 3 Sporting, είναι δύο όπλα σε λογική τιμή, που μπορούν να καλύψουν, και με το παραπάνω, τις σκοπευτικές – και όχι μόνο – ανησυχίες κάθε κυνηγού.

Στο δρόμο για το σκοπευτήριο 
Εάν είστε από τους λιγοστούς – δυστυχώς – κυνηγούς που, έστω και περιστασιακά, επισκέπτονται το σκοπευτήριο τη «νεκρή» περίοδο, τότε γνωρίζετε τα οφέλη αυτής της ενασχόλησης, τόσο σε ότι έχει να κάνει με τη βελτίωση των επιδόσεών σας στο κυνήγι όσο και σε ότι αφορά την εκμάθηση και τήρηση των σημαντικών κανονισμών ασφαλείας.

Αν ήμουν… πλούσιος 
Αν το κόστος δεν περιλαμβανόταν στην… εξίσωση για το όπλο που θα αγόραζε ή θα ζητούσε κάποιος να του κατασκευάσουν, αυτές είναι οι εταιρίες στις οποίες θα απευθυνόταν.

Η ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ
Στα Βούρβουρα Αρκαδίας 
Την παρέα του Χρήστου Ζούρα και του Χάρη Τσαγγαρόπουλου από τα Βούρβουρα Αρκαδίας, συστήνει αυτόν τον μήνα στους αναγνώστες της η «Κυνηγεσία και Κυνοφιλία». Πρόκειται για μία από τις παλαιότερες παρέες  της περιοχής με άριστα γουρουνόσκυλα και πολλές επιτυχίες, αλλά και με αυξημένο το αίσθημα ευθύνης απέναντι στο θήραμα και τη διαχείρησή του.

TO ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ
Στον Βόλο για ένα ξεχωριστό δίκαννο 
H αναζήτηση ενός ποιοτικού και ξεχωριστού δίκαννου, έφερε αυτόν τον μήνα την «Κυνηγεσία & Κυνοφιλία» στον Βόλο και το κυνηγετικό κατάστημα του Χρήστου Ζαπαντούλη.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Caterpillar 
Τα ρολόγια της Caterpillar απευθύνονται σε ένα κοινό που αναζητεί αξιοπιστία και αντοχή στην ταλαιπωρία, σε συνδυασμό με καθαρή, ευανάγνωστη όψη σε όλες τις συνθήκες φωτισμού και ορατότητας.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΧΗ
Το mini GoGas της Coral Gas
Ο Παρασκευάς Γκόλφης μαγειρεύει μία πολύ γρήγορη ομελέτα και μας δίνει συμβουλές για εύκολη μαγειρική στη φύση, με ελάχιστα υλικά και εξοπλισμό.

ΨΑΡΕΜΑ
Tai Rubber 
Δεν πάει καιρός από τότε που μία νέα τεχνική ψαρέματος από την Ιαπωνία έκανε την εμφάνισή της και στην Ελλάδα, κερδίζοντας πολύ γρήγορα τους απανταχού ψαράδες από σκάφος, καθώς αποδείχτηκε αποδοτική. Η όλη φιλοσοφία της έγκειται στα πολύ λεπτά εργαλεία που προσφέρουν ένα άκρως αθλητικό ψάρεμα.

ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ: 
Το τίμημα της επιτυχίας
Σίλβια Κριστέλ, Μαρία Σνάιντερ. Δύο γυναικείες παρουσίες που συντρόφευσαν τις ονειρώξεις εκατομμυρίων αντρών σε όλο τον πλανήτη εκεί, στα πρώτα χρόνια της 10ετίας του 1970 μέχρι και τα μέσα του 1980, όταν οι κινηματογραφικές ταινίες παίζονταν για χρόνια στις αίθουσες των σινεμά.

Απενεχοποίηση της μακαρονάδας 
Νέα έρευνα δείχνει πως οι άνθρωποι που τρώνε ζυμαρικά έχουν συνολικά πιο ποιοτική διατροφή συγκριτικά με εκείνους που τα αποφεύγουν. Αυτό σημαίνει πως όταν δεν έχεις χρόνο για μαγείρεμα και φτιάχνεις μια γρήγορη μακαρονάδα, στην πραγματικότητα κάνεις κάτι καλό για το σώμα και τη διατροφή σου.

Ούζο σαν θα πιείς …
Το ποτήρι το ουζάκι έχει ταυτιστεί με το καλοκαίρι, τη θάλασσα, την παρέα, τη χαλάρωση, το μπάνιο, την ευθυμία, την καλή διάθεση και χίλια άλλα πράγματα που ο καθένας μπορεί να απολαύσει ατενίζοντας το ατέλειωτο γαλάζιο του Αιγαίου.

Άμστερνταμ – Μόνος ή με παρέα 
Καθώς οι ζέστες δεν έχουν σφίξει ακόμη, το Άμστερνταμ είναι ένας ελκυστικός προορισμός και, χωρίς να θεωρηθεί υπερβολή, μπορώ να πω ότι ακόμη και αν το έχεις επισκεφτεί, όλο και κάτι θα βρεις και πάλι να κάνεις. Το ερώτημα, που θα πρέπει να θέσεις στον εαυτό σου πριν ξεκινήσεις, είναι αν θα πας μόνος, ή με το έτερο ήμισυ.

Fitness and more…  
Στο προηγούμενο τεύχος παρουσιάσαμε δύο ασκήσεις ενδυνάμωσης και σταθεροποίησης του κορμού με στόχο την πρόληψη τραυματισμών στην μέση. Σε αυτό το τεύχος θα μπούμε σε επιλεκτικές ασκήσεις ενδυνάμωσης και συγκεκριμένα των πλάγιων κοιλιακών. Οι πλάγιοι κοιλιακοί σαν ρόλο έχουν να κάμπτουν προς τα πλάγια και να στρίβουν τον κορμό μας.

Devel Sixteen. Αυτό δεν υπάρχει… 
Κινητήρας 16κύλινδρος σε σχήμα V, χωρητικότητα 12.300 κ.ε., τετραπλό τούρμπο, απόδοση 5.000 ίπποι και τελική στα 515 χλμ./ώρα.

 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων