Υπέρ της επαναλειτουργίας της ΕΚΠ Παρνασσίδας, ο Δήμος Δελφών

0

Εκτενής συζήτηση πραγματοποιήθηκε στην Άμφισσα. Το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών στις 22 Αυγούστου 2018, τοποθετήθηκε επί του αιτήματος πολιτών σχετικά με την Ε.Κ.Π. Παρνασσίδας.,

Σύμφωνα με την εισήγηση της  Αντιδημάρχου κ. Μαρίας Ανδρεοπούλου, αφού δόθηκε ο λόγος στις Κοινότητες που έχουν άμεσο ενδιαφέρον, σημείωσε τα εξής:
1. Είναι σαφές ότι υπάρχει μεταστροφή των απόψεων σε τοπικό επίπεδο, από την αρχικά (το 2014) κατηγορηματική θέση των Κοινοτήτων υπέρ της κατάργησης της Ελεγχόμενης Κυνηγετικής Περιοχής προς πιο μετριοπαθείς θέσεις.
2. Αυτό αποτυπώνει προφανώς τη γνώμη των τοπικών κοινωνιών ότι έχουν αντίστοιχα μεταβληθεί οι συνθήκες που καθιστούσαν εύλογο ένα τέτοιο αίτημα, τον καιρό που διατυπώθηκε.
3. Είναι κατά τη γνώμη μας σήμερα εφικτό να επαναλειτουργήσει η Ελεγχόμενη Κυνηγετική Περιοχή Παρνασσίδας. Αυτό αποδεικνύουν τα ειδικά προγράμματα πρόσληψης προσωπικού ορισμένου χρόνου στα Δασαρχεία (και στο Δασαρχείο Άμφισσας), από τα οποία θα μπορούσε (ίσως και φέτος, πολύ περισσότερο του
χρόνου, αν σχεδιαστεί έγκαιρα) να αξιοποιηθεί ένα μέρος του προσωπικού για τη συγκεκριμένη λειτουργία.
4. Γενικά η περιοχή μας δικαιούται και οφείλει να απαιτήσει την ουσιαστική επαναλειτουργία των προγραμμάτων της δασικής διαχείρισης, που τα τελευταία χρόνια είναι αφημένα στην τύχη τους, λόγω τραγικής έλλειψης προσωπικού. Συνεπώς ο ουσιαστικός προγραμματισμός της στελέχωσης του Δασαρχείου μας (κατά προτίμηση
με μόνιμο προσωπικό, αλλά ακόμη και με Ι.Δ.Ο.Χ. σε επαναλαμβανόμενα ετήσια προγράμματα, αν δεν γίνεται αλλιώς) αποτελεί κεντρικό αίτημα της περιοχής μας, αφού αφενός μεν η κατάσταση των δασών μας είναι πλέον οριακή, αφετέρου δε ήδη έχει γίνει -και καλώς- το πρώτο βήμα φέτος, ώστε να οργανωθεί το σύστημα.
Υπ’ αυτές τις συνθήκες και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις απόψεις των αιτούντων δημοτών μας, αλλά και τις θέσεις των Κοινοτήτων μας, θεωρούμε ότι το Δημοτικό μας Συμβούλιο πρέπει να τροποποιήσει την απόφαση που λάβαμε το 2014 και να σταθεί στο ρεαλιστικό πλέον αίτημα της επαναλειτουργίας της Ελεγχόμενης Κυνηγετικής Περιοχής Παρνασσίδας από το Δασαρχείο Άμφισσας.
Αν παρ’ όλα αυτά το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (όπου υπάγεται η Δασική Υπηρεσία) δεν κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση κρίνοντας ότι η υφιστάμενη Ε.Κ.Π. στα σημερινά της όρια δε μπορεί να λειτουργήσει, προτείνουμε την ανάθεση από το Υπουργείο νέας πλήρους μελέτης (περιβαλλοντικής και χρηματοοικονομικής μελέτης), με την οποία θα λαμβάνονται υπόψη οι συνθήκες που έχουν πλέον διαμορφωθεί, το υπό διαμόρφωση
χωροταξικό πλαίσιο της περιοχής της Δ.Ε. Καλλιέων και της Δ.Ε. Γραβιάς, οι γνώμες των Κοινοτήτων της περιοχής και όλα τα κριτήρια που θα προκύπτουν από την επιστημονική έρευνα, που προϋποθέτει μια πλήρης περιβαλλοντική μελέτη.
Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών να λάβει τη σχετική Απόφαση με βάση την εισήγησή μας.
………………………………………………….
Το υπ’ αριθμ.10622/11.06.2018 αίτημα Δημοτών σχετικά με την Ελεγχόμενη Περιοχή Κυνηγίου Παρνασσίδας
«… Παρακαλούμε να επανεξετάσετε την απόφασή σας σχετικά με την κατάργηση της Ε.Π.Κ. Παρνασσίδας και να γνωμοδοτήσετε εκ νέου.
Μετά την πάροδο τεσσάρων χρόνων από την λήψη της απόφασής σας για την κατάργηση της Ελεγχόμενης Περιοχής Κυνηγίου Παρνασσίδας, νέες συνθήκες έχουν διαμορφωθεί, οι οποίες μπορούν να διασφαλίσουν την επαναλειτουργία της ΕΠΚ με αξιοποίηση των ήδη υφιστάμενων υποδομών που έχουν στοιχίσει πολλά χρήματα στον ελληνικό λαό. Και συγκεκριμένα είναι θετική η συγκυρία ότι θα υπάρξει η πλήρωση θέσεων δύο μονίμων και η πρόσληψη πολλών εποχικών συμβασιούχων στο Δασαρχείο Άμφισσας, οι οποίοι θα μπορούν να στελεχώσουν την λειτουργία της ΕΠΚ. Υπό τις νέες αυτές συνθήκες θα ήταν ατυχής εξέλιξη ο περιορισμός της έκτασης με αποτέλεσμα την κατάργησή της, που αποτελεί μία ακόμα  περιβαλλοντική υποβάθμιση για την Φωκίδα, με ότι αυτή η υποβάθμιση σημαίνει για την οικοτουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Κάτοικοι – δημότες Δήμου Δελφών. (Υπογραφές).
…………………………………………………………………………………………..
Ακολουθούν οι αποφάσεις των Τ.Σ. και Εκπροσώπων των Τοπικών Κοινοτήτων.

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΣΤΕΛΛΙΩΝ
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α
Προτείνει την κατάργηση της Ελεγχόμενης Κυνηγετικής Περιοχής (Ε.Κ.Π.) Παρνασσίδας διότι και υπό τα δεδομένα του 2018, εξακολουθούν να μην υπάρχουν οι μηχανισμοί της σωστής και αποδοτικής λειτουργίας της για τους ίδιους ακριβώς λόγους που ειδικότερα αναφέρονται στην αριθ. 15/2014 προγενέστερη απόφαση του Συμβουλίου της Τ.Κ. Καστελλίων, την οποία και θεωρεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας.
Να ζητηθεί από το Δήμο Δελφών η κατάργηση της Ε.Κ.Π. με Υπουργική Απόφαση και η απόδοση της περιοχής που αυτή περικλείει στο ελεύθερο κυνήγι.
Μετά την κατάργηση Ελεγχόμενης Κυνηγετικής Περιοχής (Ε.Κ.Π.) να γίνει άμεσα η επανίδρυση του μόνιμου καταφυγίου θηραμάτων στις περιοχές των Κοινοτήτων Καστελλίων Οινοχωρίου – Καλοσκοπής και με την αρχική οριοθέτηση του έτους 1980, βάσει της Απόφασης Υπουργείου Γεωργίας υπ’ αριθ. 159951/1309/20-3-1980 (ΦΕΚ 364/Β΄/11-4-1980) με σκοπό την διαρκή προστασία και αναπληθυσμό των ενδημικών θηραμάτων.»
Η Απόφαση αυτή έλαβε αύξ. αριθμό 9/2018.

_________________________
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΟΣΚΟΠΗΣ
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
Γνωμοδοτεί και εγκρίνει
Προτείνει την κατάργηση της Ελεγχόμενης Κυνηγετικής Περιοχής Παρνασσίδας διότι έως και σήμερα εξακολουθούν να μην υπάρχουν οι μηχανισμοί της σωστής λειτουργίας της και την απόδοση της περιοχής που αυτή περικλείει στο ελεύθερο κυνήγι.
Ταυτόχρονα να γίνει επανίδρυση του μόνιμου καταφυγίου θηραμάτων στις περιοχές Καλοσκοπής – Οινοχωρίου – Καστελλίων με την αρχική οριοθέτηση του έτους 1980, βάσει της Απόφασης Υπουργείου Γεωργίας αριθ. 159951/1309/20-3-1980 (ΦΕΚ 364/Β΄/11-04-1980) για την προστασία και αναπληθυσμό των ενδημικών θηραμάτων.
___________________________
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΚΛΗΘΡΟΥ

Π ρ ο τ ε ί ν ο υ μ ε
Την κατάργηση της Ελεγχόμενης Κυνηγετικής Περιοχής (Ε.Κ.Π.) Παρνασσίδας και την απόδοσή της στο ελεύθερο κυνήγι, διότι εξακολουθούν μέχρι σήμερα να μην υπάρχουν οι μηχανισμοί της νόμιμης, σωστής και αποδοτικής λειτουργίας της. Με την κατάργηση της Ελεγχόμενης Κυνηγητικής Περιοχής (Ε.Κ.Π.) να γίνει άμεσα και η
επανίδρυση του μόνιμου καταφυγίου θηραμάτων στις περιοχές των Κοινοτήτων ΚαστελλίωνΟινοχωρίου-Καλοσκοπής και με την αρχική οριοθέτηση του έτους 1980, βάσει της Απόφασης Υπουργείου Γεωργίας υπ’ αριθ. 159951/1309/20-3-1980 (ΦΕΚ 364/Β΄/11-4-1980) με σκοπό την διαρκή προστασία και αναπληθυσμό των ενδημικών θηραμάτων.-

____________________________________
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ

Π ρ ο τ ε ί ν ο υ μ ε
Την κατάργηση της Ελεγχόμενης Κυνηγετικής Περιοχής (Ε.Κ.Π.) Παρνασσίδας, και την απόδοσή της στο ελεύθερο κυνήγι διότι εξακολουθούν μέχρι σήμερα να μην υπάρχουν οι μηχανισμοί της νόμιμης, σωστής και αποδοτικής λειτουργίας της.
Με την κατάργηση της Ελεγχόμενης Κυνηγητικής Περιοχής (Ε.Κ.Π.) να γίνει άμεσα και η επανίδρυση του μόνιμου καταφυγίου θηραμάτων στις περιοχές των Κοινοτήτων Καστελλίων Οινοχωρίου-Καλοσκοπής
και με την αρχική οριοθέτηση του έτους 1980, βάσει της Απόφασης
Υπουργείου Γεωργίας υπ’ αριθ. 159951/1309/20-3-1980 (ΦΕΚ 364/Β΄/11-4-1980) με σκοπό
την διαρκή προστασία και αναπληθυσμό των ενδημικών θηραμάτων.-

____________________________________________________
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΟΙΝΟΧΩΡΙΟΥ

Π ρ ο τ ε ί ν ο υ μ ε
Την κατάργηση της Ελεγχόμενης Κυνηγετικής Περιοχής (Ε.Κ.Π.) Παρνασσίδος, και την απόδοσή της στο ελεύθερο κυνήγι διότι εξακολουθούν μέχρι σήμερα να μην υπάρχουν οι μηχανισμοί της νόμιμης, σωστής και αποδοτικής λειτουργίας της. Με την κατάργηση της Ελεγχόμενης Κυνηγητικής Περιοχής (Ε.Κ.Π.) να γίνει άμεσα και η επανίδρυση του μόνιμου καταφυγίου θηραμάτων στις περιοχές των Κοινοτήτων ΚαστελλίωνΟινοχωρίου-Καλοσκοπής και με την αρχική οριοθέτηση του έτους 1980, βάσει της Απόφασης Υπουργείου Γεωργίας υπ’ αριθ. 159951/1309/20-3-1980 (ΦΕΚ 364/Β΄/11-4-1980) με σκοπό την διαρκή προστασία και αναπληθυσμό των ενδημικών θηραμάτων.-

__________________________________________________
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΣΤΡΙΩΤΙΣΣΑΣ
Α π ο φ α σ ί ζ ε ι :
Προτείνει την κατάργηση της Ελεγχόμενης Κυνηγητικής Περιοχής Παρνασσίδος.
________________________________________________________________
«..ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΣΟΥΝΙΤΣΑΣ

Α π ο φ α σ ί ζ ε ι :
Τη διατήρηση της ελεγχόμενης κυνηγητικής περιοχής, όπως αυτή ίσχυε, σύμφωνα με το παραπάνω σκεπτικό και δεδομένου ότι δεν έχει γίνει αξιόλογη καταγραφή βιοποικιλότητας, θηρεύσιμων ειδών και δεν υπάρχουν αντιπροσωπευτικές, ‘’σημερινές’’, θηραματολογικές μελέτες. Επίσης, καθώς η έναρξη της κυνηγετικής περιόδου υπογράφεται τον Αύγουστο προκειμένου να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, γνωμοδοτώ, τη θέσπιση σαφών διακριτών ζωνών, όπως και την αύξηση του ορίου ακτίνας άσκησης του κυνηγιού για την προστασία της βιοποικιλότητας, των περιηγητών και των μόνιμων κατοίκων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Τέλος, η ΕΚΠ και η σωστή διαχείρισή της μπορεί να διαδραματίσει, σε συνδυασμό με τις εναλλακτικές μορφές ήπιας ανάπτυξης, οι οποίες συμβάλουν ήδη, εδώ και αρκετά χρόνια, σημαντικό ρολό στην περεταίρω εξέλιξη του ευρύτερου τόπου και να αποτελέσει θέλγητρο επιπλέον επισκεπτών.

_______________________________________________
«…ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ

Α π ο φ α σ ί ζ ε ι :
Προτείνει την λειτουργία της Ελεγχόμενης Κυνηγητικής Περιοχής Παρνασσίδας, σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία, όπως αυτή λειτουργούσε τα προηγούμενα έτη, με προσπάθεια βελτίωσης για τον εμπλουτισμό των θηραμάτων και ιδιαίτερη αντιμετώπιση για το κυνήγι των μόνιμων κατοίκων της περιοχής.

________________________________________
«…ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΡΟΜΗΣ

Α π ο φ α σ ί ζ ε ι :
Προτείνει την λειτουργία της Ελεγχόμενης Κυνηγητικής Περιοχής Παρνασσίδας, σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία, όπως αυτή λειτουργούσε τα προηγούμενα έτη, με προσπάθεια βελτίωσης για τον εμπλουτισμό των θηραμάτων και ιδιαίτερη αντιμετώπιση για το κυνήγι των μόνιμων κατοίκων της περιοχής.

_______________________________________________
«…ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΥΡΑΣ

Α π ο φ α σ ί ζ ε ι :
Προτείνει την κατάργηση της Ελεγχόμενης Κυνηγητικής Περιοχής Παρνασσίδας.

___________________________________________
«….ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΥΡΟΛΙΘΑΡΙΟΥ

Αποφασίζει
Προτείνουμε την κατάργηση της Ε. Κ. Π. Παρνασσίδας εμμένοντας στην 4/2014 απόφασή μας, με την οποία ζητούσαμε την κατάργηση της, με απόλυτο σεβασμό και εξαίρεση των κηρυγμένων περιοχών NATURA 2000, συμπληρώνοντας να αφεθεί μια περοχή αυτής ως ελεγχόμενη.

______________________________________
«…ΤΟΠ.ΚΟΙΝ. ΑΘΑΝ. ΔΙΑΚΟΥ

Α π ο φ α σ ί ζ ε ι  ο μ ό φ ω ν α:
Τη διατήρηση της ελεγχόμενης κυνηγητικής περιοχής, όπως αυτή ίσχυε, σύμφωνα με το παραπάνω σκεπτικό και δεδομένου ότι δεν έχει γίνει αξιόλογη καταγραφή βιοποικιλότητας, θηρεύσιμων ειδών και δεν υπάρχουν αντιπροσωπευτικές, ‘’σημερινές’’, θηραματολογικές μελέτες. Επίσης, καθώς η έναρξη της κυνηγετικής περιόδου υπογράφεται τον Αύγουστο προκειμένου να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, γνωμοδοτούμε, τη θέσπιση σαφών διακριτών ζωνών, όπως και την αύξηση του ορίου ακτίνας άσκησης του κυνηγιού για την προστασία της
βιοποικιλότητας, των περιηγητών και των μόνιμων κατοίκων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Τέλος, η ΕΚΠ και η σωστή διαχείρισή της μπορεί να διαδραματίσει, σε συνδυασμό με τις εναλλακτικές μορφές ήπιας ανάπτυξης, οι οποίες συμβάλουν ήδη, εδώ και αρκετά χρόνια, σημαντικό ρολό στην περεταίρω εξέλιξη του ευρύτερου τόπου και να αποτελέσει θέλγητρο επιπλέον επισκεπτών.

……………………………………………………………………….
Το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε γνώση των ανωτέρω από την εισηγήτρια.
Ο κ. Δημαρχος τοποθετήθηκε υπέρ της εισήγησης .
Στη συνέχεια ο κ. Μέγκος πρότεινε να βελτιωθεί η εισήγηση, ώστε ξεκάθαρα να τασσόμαστε υπέρ της λειτουργίας της Ελεγχόμενης Κυνηγετικής Περιοχής Παρνασσίδας κατά το σκεπτικό της εισήγησης και ταυτόχρονα να ζητάμε οπωσδήποτε να γίνει και νέα μελέτη, έπειτα από τόσα χρόνια που έχουν περάσει απ΄ την αρχική μελέτη, πάλι κατά το σκεπτικό της εισήγησης.
Επίσης ο κ. Μανανάς πρότεινε να δηλώσει ο Δήμος ότι είναι πρόθυμος να συνεργαστεί, αν χρειαστεί, και κατά την λειτουργία της Ελεγχόμενης Κυνηγετικής Περιοχής Παρνασσίδας
Και οι δύο προτάσεις έγιναν δεκτές από τον Δήμαρχο, ως προσθήκη της εισήγησης.
ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
Υπέρ της εισήγησης, όπως συμπληρώθηκε με τις προτάσεις του κ. Μέγκου και κ. Μανανά, ψήφισαν οι ΔΣ: Α.Αγγελόπουλος, Δ.Καραγιάννης, Χ.Παναγιωτόπουλος, Α.Τσονάκας, Ε.Κοτσάνου-Ρομβοτσάνου, Ν.Μίχος, Δ.Μπουλούτας, Μ.Ανδρεοπούλου, Π.Ταγκαλής, Α.Μανανάς, Ε.Κουμπλή, Γ.Καπαρέλη-Χαρίτου, Π.Μέγκος, Π.Κασούτσα, Ν.Σταντζούρης.
Επίσης υπερψήφισαν οι Πρόεδροι Τ.Κ. Ι.Σαρλής και Α.Μαστροκωστόπουλος.
Κατεψήφισαν οι ΔΣ: Γ.Ιωσηφίδης, Ε.Λεοντίου, με το αιτιολογικό: Καταθέτουμε την προηγούμενη τοποθέτησή μας. Η ΕΚΠ (Ελεγχόμενη Κυνηγετική Περιοχή) εξυπηρετεί κυνηγούς ή κάποιους παραλήδες που κάνουν σπορ εξοντώνοντας την πανίδα της περιοχής. Φέρνουν τα θηράματα από φάρμες εκτροφής και αυτά μη μπορώντας να αντιδράσουν είναι εύκολοι στόχοι και έρχεται να δέσει το «έχω και πληρώνω». Γιατί μας πήρε ο πόνος τώρα να ξαναλειτουργήσει η ΕΚΠ  που και το κυνήγι συνολικά έχει πάρει τα κάτω του, αλλά και η επισκεψιμότητα στην περιοχή έχει πέσει λόγο της μείωσης των εισοδημάτων του λαού; Ο κύριος που πρωτομίλησε (στην προηγούμενη
συνεδρίαση του ΔΣ) ήταν χαρακτηριστικός, περιέγραψε γλαφυρά την ανάγκη να αυξήσει τα κέρδη του η δική του επιχείρηση και να επιβιώσουν και οι άλλες 2-3 επιχειρήσεις της περιοχής. Όλα αυτά περί επιχειρηματικής δράσης, αξιοποίηση ορεινών όγκων, ανάπτυξη της περιοχής κλπ, έρχονται να ντύσουν την άρνησή μας να υιοθετήσουμε το μοντέλο της ΕΚΠ γιατί είναι ζήτημα χρόνου η απόλυτη ιδιωτικοποίηση της ΕΚΠ ακριβώς για να έχει δράση η επιχειρηματικότητα. Εξ άλλου τώρα πλέον «μετά το τέλος των μνημονίων» και την ανάπτυξη που έρχεται και μέσα στην πολιτική του ξεπουλήματος των πάντων στο κεφάλαιο, χιονοδρομικό, μαρίνα Ιτέας, διάλυση υπηρεσιών και δομών, είναι φανερό ότι πρέπει λέτε να γίνει η ΕΚΠ και βέβαια να περάσει στα χέρια του κεφαλαίου, όπως είπε στη δεύτερο ομιλία του ο κ. Ταγκαλής αλλά και στο κλείσιμό του ο κ. δήμαρχος. Εξ άλλου
μπορεί να το πάρει και η επιχείρηση ¨Μεταλλευτικό Πάρκο¨ (ΙΜΕΡΥΣ) που επανειλημμένα δίνει η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου τα διαπιστευτήρια. Όσο για τον πόνο για τους συμβασιούχους που πήρε το δασαρχείο, μάλλον πρέπει να τους ξεχάσετε σαν θηροφύλακες γιατί και την περιοχή δεν πρόκειται να μάθουν σε 8 μήνες, αλλά και επειδή το αντικείμενό τους είναι άλλο μιας και είναι όλοι τους γενικών καθηκόντων. Θέλετε εργαζόμενους… άντε να πιέσουμε για 30 θέσεις ΜΟΝΙΜΗΣ εργασίας στο Δασαρχείο. Άντε να πάρουμε απόφαση για 30 εκπαιδευμένους, μόνιμης απασχόλησης, με εκπαίδευση ώστε το καλοκαίρι να εργάζονται για δασοφύλαξη ή και δασοπυρόσβεση και την κυνηγετική περίοδο να ελέγχουνε τις όποιες παραβάσεις μπορεί να φέρνει το ελεύθερο κυνήγι καθώς και την ανεξέλεγκτη θήρευση. Δεν μας κάνει πλέον καμία εντύπωση ότι όλες οι άλλες παρατάξεις, άλλες ενδεδυμένες το μανδύα της επιχειρηματικότητας και άλλες του οικολόγου προοδευτικού και δη ριζοσπαστικού αριστερού όπως οι «Πολίτες στο προσκήνιο», έχουν την ίδια άποψη. Απλά οι συγκεκριμένοι θέλανε να γίνουν και μελέτες. Μελέτες κάνουν και τα μεταλλεία για να μην ξεχνιόμαστε και ακριβώς επειδή κάνουν μελέτες τσαλαπατάνε τον τόπο και τις ζωές των εργατών.
Χώρια από τα παραπάνω, οι δημοκρατικά σκεπτόμενες παρατάξεις (όπως μας λένε συνεχώς) γράψανε στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις αποφάσεις των 8 από τις 12 τοπικές κοινότητες που ζήτησαν την κατάργηση της ΕΚΠ.
Επίσης κατεψήφισαν οι: Ι.Γεωργίου, Ν.Μολιώτης και Β.Πανάγου, οι οποίοι συντάσσονται με τις απόψεις των οκτώ Προέδρων και Εκπροσώπων των Τ.Κ. Κατεψήφισαν και οι Πρόεδροι Τ.Κ. Κ.Ματθαίου, Κ.Παύλου και Χρ.Χαλέτσος.

_______________________________________________
Το Συμβούλιο αφού άκουσε την Αντιδήμαρχο, τους άλλους ομιλητές, και αφού έλαβε υπόψη του τις αποφάσεις των ως άνω Τ.Σ. και εκπροσώπων Τ.Κ., μετά από διαλογική συζήτηση,
Αποφασίζει κατά πλειοψηφία
Με 17 ψήφους υπέρ και 8 κατά,
1) Τασσόμαστε υπέρ της επαναλειτουργίας της Ελεγχόμενης Κυνηγετικής Περιοχής Παρνασσίδας από το Δασαρχείο Άμφισσας.
2) Να συνταχθεί από το Υπουργείο νέα (περιβαλλοντική και χρηματοοικονομική) μελέτη, που είναι απαραίτητη μετά από τόσα χρόνια.
3) Ο Δήμος Δελφών δηλώνει ότι είναι πρόθυμος να συνεργαστεί προκειμένου να λειτουργήσει η Ελεγχόμενη Κυνηγετική Περιοχή Παρνασσίδας.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων