Επιτυχής η προσπάθεια της ΚΟΜΑΘ για την προστασία αρκούδας με τα 2 μικρά της στο Τσοτύλι Κοζάνης

0

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε επιχείρηση για την προστασία μιας αρκούδας με τα δύο νεογέννητα μικρά της.

Συκεκριμένα υπάλληλοι της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης ενημερώθηκαν για την ύπαρξη αρκούδας στο Τσοτύλι Κοζάνης. Ο θηροφύλακας της ΚΟΜΑΘ κ. Ιερόθεος Βασιλειάδης έσπευσε αμέσως στην περιοχή, όπου διαπίστωσε ότι μια αρκούδα βρισκόταν στα όρια της κωμόπολης του Τσοτυλίου Κοζάνης (σε απόσταση μικρότερη από 50 μ. από τα σπίτια). Είχε δύο μικρά αρκουδάκια, που μόλις είχαν γεννηθεί.

Άμεσα έσπευσε και δεύτερος Ομοσποσπονδιακός μας θηροφύλακας, ο κ. Αθανάσιος Μπισύρης, ενώ ενημερώθηκε το Δασαρχειο Τσοτυλίου, η Αστυνομία, η Δημοτική Αρχή και ο Αρκτούρος.

Καθότι η αρκούδα στη φάση αυτή μπορούσε να γίνει εξαιρετικά επικίνδυνη, καθώς κάθε κίνηση μπορούσε να χαρακτηριστεί από αυτή ως απειλή για τα μικρά της, οι υπαλληλοι της ΚΟΜΑΘ με τα οχήματα τους και η Αστυνομία απέκλεισαν το δρόμο, ώστε να μην πλησιάσει κανείς και κύρια μικρά παιδιά. Η αρκούδα είχε ως χώρο πυκνούς θάμνους, διπλα μόλις από τα σπίτια. Μετά από αποκλεισμό του χώρου για λίγες μέρες και εφόσον η αρκούδα δεν αντιλήφθηκε απειλή, μετακινήθηκε μαζί με τα μικρά της σε απόσταση μακρύτερη.

Η όλη επιχείρηση είχε στόχο πρώτον να επιτευχθει η ασφάλεια των κατοίκων, να απομακρυνθούν οι περίεργοι ώστε να μη συμβεί κανένα ατύχημα και να προστατευτεί η αρκούδα, ώστε να μετακινηθεί μόνη της σε μη κατοικημένη περιοχή. Οι κάτοικοι της περιοχής επισημαίνουν ότι συχνά αρκούδες έχουν γίνει αντιληπτές κοντά σε οικισμούς.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων