Δεκαετής απαγόρευση κυνηγίου σε περιοχές του Νομού Χανίων

0

Η Διεύθυνση Επιθεώρησης και Συντονισμού Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, μετά από σχετικές εισηγήσεις της Δ/νσης Δασών Χανίων προέβη στην έκδοση αποφάσεων για την παράταση των απαγορεύσεων θήρας σε περιοχές του Νομού Χανίων.

Την παράταση απαγόρευσης κυνηγίου, για δέκα (10)επί πλέον χρόνια, από την ημερομηνία λήξης(31-7-2020) της αριθ.2995/31-5-2010 (ΦΕΚ862/Β/2010) Απόφασης ήτοι μέχρι 31-7-2030 στις περιοχές των τέως Δήμων Χανίων, Ακρωτηρίου και Σούδας και σήμερα Δήμου Χανίων Π.Ε.Χανίων.

Η έκταση των 15.100 στρεμμάτων, της περιοχής απαγόρευσης κυνηγίου έχει αποτυπωθεί σε τοπογραφικό διάγραμμα 1:30.000 και ορίζεται ως ακολούθως:
Αρχίζει από τη παραθαλάσσια περιοχή Αγία Κυριακή του Δήμου Χανίων και συνεχίζει Βορείως περικλείοντας τους οικισμούς Προφήτη Ηλία, Κουμπελή Δ. Χανίων και Αγίου Ονουφρίου Δ.Ακρωτηρίου, τις εγκαταστάσεις της Π.Α. στον Άγιο Ονούφριο και τον όρμο Κόκκινου Πύργου.
Ακολουθεί την ακτογραμμή της χερσονήσου του Κόκκινου Πύργου και καταλήγει στις εκβολές του ρέματος Αρμελιά, (Χ 506085-Υ 3933518) το οποίο και ακολουθεί με Ν.Α. κατεύθυνση μέχρι που συναντά τον κεντρικό δρόμου Κουνουπιδιανά-Σταυρός (Χ507330-Υ3932494) τον οποίο ακολουθεί προς Νότο μέχρι την διασταύρωσή του με τον δρόμο προς τον οικισμό Πλακούρες του Δ.Ακρωτηρίου (Χ507304-Υ3932147).
Συνεχίζει για τριακόσια (300) μέτρα προς Πλακούρες (Χ507537-Υ3932070), όπου και αλλάζει κατεύθυνση ακολουθώντας Ν.Δ .τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο που συναντά την οδό Αριστοτέλους των οικισμών Κουνουπιδιανά, Κορακιές Δ.Ακρωτηρίου τον οποίο και ακολουθεί Ν.Α. μέχρι τον κόμβο Πυθαρίου Δ.Ακρωτηρίου.
Από εκεί και με Ν.Δ. κατεύθυνση ακολουθεί τον δρόμο Βλητέ-Σούδα του Δ.Σούδας και στο σημείο που ο δρόμος περνά δίπλα από τη παραλία (Χ505380-Υ3927866),ακολουθεί την ακτογραμμή διερχόμενη τις εκβολές του ποταμού Μορώνη μέχρι τις Ναυταθλητικές εγκαταστάσεις του Δ. Σούδας και μέσω του δρόμου που διασχίζει τον οικισμό της Κάτω Σούδας του Δ. Σούδας συναντά την Π.Ε.Ο. Χανίων- Σούδας την οποία ακολουθεί με Δυτική κατεύθυνση μέχρι την διασταύρωση για Μ.Α.Ι.Χ.
Από εκεί ακολουθεί τον δρόμο που διέρχεται Νοτιοδυτικώς των περιοχών Λιβάδια και Πρεβεντόριο του Δ. Χανίων, μέχρι που διασταυρώνεται με την οδό Η. Δεληγιαννάκη στην συνοικία του Αγίου Ιωάννη της πόλης των Χανίων. Από εκεί ακολουθεί Νοτιοανατολικά και κατόπιν τα Ανατολικά όρια της πόλης των Χανίων μέχρι που συναντά μέσω της οδού Εθνικής Αντιστάσεως την οδό Ακρωτηρίου του Δ. Χανίων.
Από εκεί με Βόρεια κατεύθυνση μέσω της συνοικίας Χαλέπα του Δ. Χανίων καταλήγει στην θάλασσα στην περιοχή Αγία Κυριακή Δ.Χανίων.
Η ανωτέρω παράταση απαγόρευσης κυνηγίου επιβάλλεται για λόγους προστασίας του θηραματικού πλούτου.

Την παράταση απαγόρευσης κυνηγίου, για δέκα επί πλέον (10) χρόνια, από την ημερομηνία λήξης(31-7-2020) της αριθ. 4217/22-7-2010 (ΦΕΚ1319/Β/2010)Απόφασης, ήτοι μέχρι 31-7-2030 στους υγροβιότοπους των χειμάρρων Αλμυρού, Δέλφινα, και Μουσέλα του Δήμου Αποκόρωνα Π.Ε. Χανίων.
Η έκταση έχει αποτυπωθεί σε τοπογραφικό διάγραμμα 1:30.000 και ορίζεται ως ακολούθως:
Για τους Υγροβιότοπους των χειμάρρων Αλμυρού, Δέλφινα, Καβρού και Μουσέλα αρχίζει Βορειοανατολικά της κωμόπολης Γεωργιούπολης και συγκεκριμένα από το εξωκλήσι της Αγίας Κυριακής που βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού και δίπλα στη θάλασσα. Συνεχίζει προς δυσμάς ακολουθώντας τους πρόποδες του βουνού μέχρι το κτήριο με συντεταγμένες στο σύστημα ΕΓΣΑ 522903,3913816. Από εκεί με νοητή ευθεία
γραμμή εκτρέπεται προς νότο και φτάνει μέχρι το εξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου που βρίσκεται Νότια της Ε.Ο. Χανίων -Ρεθύμνης και σε απόσταση οδική 350 μέτρα περίπου από τις δύο γέφυρες που επεκτείνονται του παλαιού Εθνικού δρόμου σε απόσταση ενός χιλιομέτρου περίπου από την Γεωργιούπολη και σε απόσταση από την Ε.Ο. πάντα εκατό μέτρων. Από εκεί εκτρέπεται προς Ανατολάς με παράλληλη νοητή ευθεία γραμμή της
νέας Ε.Ο. και σε απόσταση από της Ε.Ο. πάντα εκατό μέτρων έως την κοίτη του χείμαρρου Μουσέλα. Από εκεί εκτρέπεται Βόρεια ακολουθώντας τη κοίτη του χειμάρρου Μουσέλα έως την παραλία του Κρητικού Πελάγους. Βόρεια οριογραμμή ορίζεται η θάλασσα την οποία ακολουθεί έως το εξωκλήσι της Αγίας Κυριακής.
Η ανωτέρω παράταση απαγόρευσης κυνηγίου επιβάλλεται για λόγους προστασίας του θηραματικού πλούτου στους αναφερόμενους Υγροβιότοπους

Την παράταση απαγόρευσης κυνηγίου, για δέκα (10) επί πλέον χρόνια, από την ημερομηνία λήξης(31-7-2020) της αριθ.4218/22-7-2010 (ΦΕΚ1337/Β/2010) Απόφασης, ήτοι μέχρι 31-7-2030 στους Υγροβιότοπους Λίμνης Αγιάς και ποταμού Κερίτη Δ. Χανίων Π.Ε.Χανίων.
Η έκταση της περιοχής απαγόρευσης κυνηγίου έχει αποτυπωθεί σε τοπογραφικό διάγραμμα 1:30.000 και ορίζεται ως ακολούθως:
Λίμνη Αγιάς:
Αρχίζει από τον επαρχιακό ασφαλτόδρομο Χανίων-Αγιάς και στο σημείο αυτού όπου διακλαδώνεται προς το αντλιοστάσιο και κτίρια Τ.Ο.Ε.Β. Βαρυπέτρου. Ακολουθεί τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο προς Βορρά, αφήνοντος τις εγκαταστάσεις Τ.Ο.Ε.Β. στα αριστερό και συνεχίζει έως το σημείο που καταλήγει στο δρόμο του Γαλατά-Κυρτομάδω όπου και τελειώνει ο δρόμος αυτός.
Ακολουθεί στη συνέχεια προς Δυσμάς τον ασφαλτόδρομο προς Κυρτομάδω έως την διακλάδωσή του προς το χωρίο Αγιά. Εν συνεχεία ακολουθεί προς Νότο τον δρόμο προς Αγιά έως ότου καταλήξει στον Κεντρικό δρόμο Χανίων-Αλικιανού.
Από εκεί κατευθύνεται προς Ανατολικά ακολουθώντας τον κεντρικό αυτό δρόμο έως το σημείο που συναντά την διακλάδωση προς εγκαταστάσεις Τ.Ο.Ε.Β. όπου κλείνει η οριοθετική γραμμή.
Κερίτης ποταμός:
Σε όλη την κοίτη του ποταμού Κερίτη διαβρεχόμενη η μη και στις παρόχθιες ζώνες αυτού περί αποστάσεως εκατό (100) μέτρων από τις όχθες του ποταμού και στο τμήμα αυτού που αρχίζει από την γέφυρα του Αλικιανού έως τις εκβολές του στη θάλασσα (Κρητικό Πέλαγος)
Η παράταση απαγόρευσης κυνηγίου επιβάλλεται για λόγους προστασίας του θηραματικού πλούτου στους Υγροβιότοπους Λίμνη Αγιάς και ποταμού Κερίτη.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων