Αγριογούρουνο σε ρολάκια μελιτζάνας

0

Μια εξαιρετική συνταγή για αγριογούρουνο.

  • ένα κιλό κρέας αγριογούρουνο χωρίς κόκαλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 150gr ελαιόλαδο + 4-5 κ. σούπας για τις μελιτζάνες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 100mL κόκκινο κρασί
  • 4 μεσαίες ντομάτες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 γαρύφαλλα
  • 4 μελιτζάνες τσακώνικες, κομμένες σε οριζόντιες λεπτές φέτες

για τη μαριναδα

  • Μισό λίτρο άσπρο ξηρό κρασί.
  • 6 κουταλιές της σούπας ξύδι
  • ροδέλες από 2 κρεμμύδια
  • σκελίδες σκόρδου σε κομμάτια (τουλάχιστον 3)
  • κόκκους μαύρου πιπεριού
  • βασιλικό
  • δάφνη
  • θυμάρι

Βάζουμε απο το βράδυ το κομμένο κρέας σε  μαρινάδα και το τοποθετούμε στο ψυγείο

Την επόμενη μέρα απλώνουμε το κρέας σε ένα απορροφητικό χαρτί και με ένα δεύτερο κομμάτι χαρτιού πιέζουμε ελαφρά το κρέας ώστε να φύγει η παραπανίσια υγρασία.

Σε τηγάνι βαθύ προσθέτουμε 150mL ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει καλά. Ρίχνουμε το κρέας και του δίνουμε ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές. Λογικά το κρέας θα έχει αρχίσει να βγάζει τα υγρά του που θα μας δώσουν μία πολύ γευστική σάλτσα.

Βάζουμε το κρέας σε κατσαρόλα και στο τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα και στη συνέχεια προσθέτουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στην κατσαρόλα. Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί όλο το αλκοόλ.

Τρίβουμε τις  ντομάτες σε τρίφτη, προσθέτουμε στο κρέας, συμπληρώνουμε με βραστό νερό ίσα ίσα να σκεπάσει το κρέας και μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι  μέχρι να μαλακώσει το κρέας μας. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τα γαρίφαλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Σε βαθύ δοχείο ρίχνουμε τις φέτες μελιτζάνας, 4-5 κ. σούπας ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά προσέχοντας να μην σπάσουμε τις φέτες.
Σε ένα μεγάλο ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε τις μελιτζάνες μας και ψήνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι οι μελιτζάνες να μαλακώσουν και να τρυπιούνται άνετα με ένα πιρούνι. Προσέχουμε να μην μας παραψηθούν, σκληρύνουν και μαυρίσουν.

Μόλις είναι όλα έτοιμα και έχουν κρυώσει τόσο ώστε να μπορούμε να τα πιάσουμε, παίρνουμε ένα- ένα τα κομμάτια του κρέατος και τυλίγουμε από γύρω τους μία φέτα μελιτζάνας. Σφραγίζουμε με μία οδοντογλυφίδα και συνεχίζουμε την διαδικασία και για τα υπόλοιπα κομμάτια κρέατος.
Σε ένα πυρέξ βάζουμε λίγη από την σάλτσα του κρέατος και απλώνουμε. Προσθέτουμε τα κομμάτια που έχουμε φτιάξει και από πάνω τους ρίχνουμε λίγη ακόμα σάλτσα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων