Αχτίδα ελπίδας για το κυνήγι;

0

Ο Σύλλογος φίλων κυνηγών νομού Έβρου  είχε συνάντηση στο Δασαρχείο Αλεξανδρούπολης με τον υπεύθυνο Θήρας κύριο Λεωνίδα Ζανέλη όπως επίσης και με το διευθυντή δασών νομού Έβρου κύριο Ζαχαρία Μπακλαγη.

Μετά τις επαφές αυτές ο Σύλλογος ανάρτησε την ακόλουθη ανακοίνωση: Σας ενημερώνουμε ότι  βάσει του δασικού Κώδικα ο οποίος συμπεριλαμβάνει το κυνήγι ως αθλητική δραστηριότητα, συνεχίζεται κανονικά για τις επόμενες μέρες μέχρι νεωτέρας.

Όλοι οι Κυνηγοί θα πρέπει να έχουν μαζί τους το ατομικό βιβλιάριο Θήρας το οποίο είναι αποδεικτικό δημόσιο έγγραφο όπως επίσης ότι άλλο έγγραφο ή μήνυμα ορίζει η πολιτεία για να μπορεί να μετακινηθεί κάποιος ασκώντας τη φυσιολατρική αθλητική δραστηριότητα, όπως στην προκειμένη περίπτωση είναι το κυνήγι.

Παρακαλούμε όλους τους κυνηγούς προς τη συμμόρφωση υποδείξεων της Πολιτείας. Για οτιδήποτε νεότερο θα ενημερώνεστε από τους κατά τόπους συλλόγους και από τις Δασικές διοικητικές υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για το θέμα του κυνηγιού.

Αντίθετα ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, σε σχετικό ερώτημα στην ΕΤ1, για το κυνήγι και την ερασιτεχνική αλιεία, ανακοίνωσε πως δεν εξαιρούνται της απαγόρευσης.

Πάντως με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται από όλους του κυνηγούς η συνέντευξη τύπου του Προέδρου της ΚΣΕ κ.  Γιώργου Αραμπατζή, σήμερα στις 14:00, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει τις τελικές αποφάσεις και το καθεστώς που θα ισχύσει για το κυνήγι για το χρονικό διάστημα 7/11 – 30/11,  μετά τις έντονες προσπάθειες από τις Κυνηγετικές οργανώσεις σε πολιτικό επίπεδο, τόσο στο προσκήνιο αλλά και στο παρασκήνιο για να ενταχθεί η κυνηγετική δραστηριότητα σε κάποιο είδος εξαίρεσης ή ένταξης της δραστηριότητας σε κάποιο, κωδικό μετακίνησης τουλάχιστον εντός νομού.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων