ΚΥΝΗΓΙ, η επόμενη μέρα, μετά την ήττα στην εποχή του κορωνοϊού.

0

Είχαμε ήδη αναφέρει, σε ένα προηγούμενό μας άρθρο, από τις αρχές Νοεμβρίου 2020, τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες είναι δυνατή η απρόσκοπτη άσκηση της θήρας στις ιδιαίτερες συνθήκες που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού στην πατρίδα μας.

Μετά από την ατομική και εμπεριστατωμένη ενημέρωση των περισσοτέρων μελών της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων , βγήκε στο φώς, για πρώτη φορά στις 23/12/2020, η σχετική γνωμοδότηση απόφαση, που οδήγησε στο τοπικό άνοιγμα των μετακινήσεων για κυνήγι και ψάρεμα.

Μιλήσαμε τότε για τα πρώτα θετικά βήματα προς την ελευθερία, με την ελπίδα ότι, τόσο οι κυνηγοί, όσο και η ηγεσία μας, θα αξιοποιούσαν την ευκαιρία να φερθούν με την απαραίτητη υπευθυνότητα και ρεαλισμό, ώστε να εδραιωθεί η ελευθερία των μετακινήσεων και το κυνήγι να ασκείται απρόσκοπτα υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, καθώς είναι ολοφάνερο ότι όλες οι υπαίθριες δραστηριότητες δεν συμβάλλουν ουσιαστικά στην επιδημιολογική επιβάρυνση της συγκεκριμένης νόσου.

Η στάση μιας μικρής μειοψηφίας κυνηγών με δημόσιες φωτογραφίες και βίντεο που απεικόνιζαν εικόνες παρεών σε συγχωτισμό, χωρίς ΜΑΠ, πάνω από σωρούς θηραμάτων, έδωσαν το πρόσχημα και την μοναδική φτηνή δικαιολογία σε όσους από τους “απέναντι” επεδίωκαν τη ρεβάνς στην συγκεκριμένη απόφαση των λοιμωξιολόγων. Έτσι μια ομάδα κυβερνητικών αξιωματούχων, εκμεταλλευόμενοι την πολιτική απόφαση του Πρωθυπουργού να εφαρμόσει γενικό lockdown στο πρώτο 15νθημερο του Ιανουαρίου, παρά τις αντίθετες απόψεις της Επιτροπής, επέβαλαν ξανά την απαγόρευση των μετακινήσεων για κυνήγι και ψάρεμα, μια απόφαση που διατηρούν έως και σήμερα(!!!) παρά το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας, της αγοράς και του λιανικού εμπορίου σε ολόκληρη τη χώρα! Φάνηκε περίτρανα η εμπάθεια, ο παραλογισμός και η αμετροέπεια σε όλο τους το μεγαλείο!

Οι τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες και οι αντιδράσεις για τους χειρισμούς σε ένα τόσο απλό θέμα (μετακίνηση για κυνήγι και ψάρεμα) διαχέονται και διαπερνούν ολόκληρο το κυβερνών κόμμα, παρά τις όποιες δικαιολογίες για την ιεράρχηση και αντιμετώπιση των σημαντικών θεμάτων της πολιτικής ατζέντας.
Από την άλλη, περιμέναμε όλοι, την κυνηγετική μας ηγεσία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προβεί, από το καλοκαίρι, πέραν των όποιων προφορικών διαβεβαιώσεων από πολιτικά στελέχη και αξιωματούχους, σε μια σειρά προληπτικών ενεργειών για την διασφάλιση της απρόσκοπτης άσκησης της κυνηγετικής δραστηριότητας, με βάση και την εμπειρία από το lockdown και τα μέτρα της πρώτης φάσης της πανδημίας. Μετά δε, από τον ιδεοληπτικό, αναίτιο και εμπαθή περιορισμό του κυνηγίου στην δεύτερη φάση, περιμέναμε πέραν των επιστολών διαμαρτυρίας, ευελιξία και στοχευμένες ενέργειες για την ανατροπή και τουλάχιστον την προάσπιση της αξιοπρέπειας των 180.000 κυνηγών που η ΚΣΕ συνεχώς δηλώνει ότι εκπροσωπεί !

Μετά από κάθε μεγάλη κρίση, όλοι οι σκεπτόμενοι κυνηγοί οφείλουμε να προβούμε σε αυτοκριτική και να αναζητήσουμε τις λύσεις στα αδιέξοδα των μακρόχρονων πολιτικών που μας οδήγησαν στην ήττα !
Οφείλουμε να αναδείξουμε όλες τις παθογένειες του συστήματος και με τόλμη να τις θεραπεύσουμε, δίνοντας έτσι μέλλον και προοπτική στην αγαπημένη μας δραστηριότητα! Οφείλουμε επίσης να υπερασπιστούμε με αποφασιστικότητα την κυνηγετική μας τιμή και αξιοπρέπεια απέναντι στην ιδεοληψία, τον παραλογισμό, την αδιαφορία και την εμπάθεια από όπου κι αν προέρχονται!

Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας, στους χιλιάδες των κυνηγών και στην αγαπημένη μας δραστηριότητα! Για να αποκτήσει το κυνήγι υπόσταση, μέλλον, προοπτική!

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων