“Σφάζονται παλικάρια”… στα πόδια των κυνηγών

0

Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ώρες, με τα δυο μεγάλα κόμματα και γενικότερα όλους, σχεδόν, τους πολιτικούς σχηματισμούς της χώρας να διαγκωνίζονται για το ποιος υπερασπίζεται καλύτερα τα κυνηγετικά θέματα, μοιάζει σαν ειρωνικό ψέμα…..και είναι ….!

Όλη αυτή η δοκιμασία που πέρασαν και περνούν οι κυνηγοί, με τις ευφάνταστες δικαιολογίες παύσης της κυνηγετικής δραστηριότητας, για δήθεν ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού, θα αφήσει βαθιά χαραγμένες τις επιδράσεις της στον κυνηγετικό κόσμο.

Δεν είναι η χαμένη κυνηγετική χρονιά που θα μας προβληματίσει, δεν είναι η οικονομική καταβαράθρωση των κυνηγομάγαζων, δεν είναι ούτε η ψυχική μας ευεξία που χάσαμε λόγω του υποχρεωτικού εγκλεισμού, που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον.

Το βασικό χαρακτηριστικό αυτής της κατάστασης είναι ο επιστημονικός αντικυνηγετισμός που αναπτύχθηκε υπόγεια και που αποτελεί την μεγάλη απειλή του μέλλοντος. Αυτός, που καμουφλαρισμένος και αθόρυβα διείσδυσε στην ελληνική κοινωνία προκαλώντας  μαλθακοποίηση των μελών της και την αφύσικη αντιμετώπιση της άγριας ζωής. Ο ίδιος αντικυνηγετισμός μεταλλαγμένος μόλυνε την κυνηγετική οικογένεια και έτσι ξεκίνησε η μεγάλη αμφισβήτηση προς τους φορείς τους Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες και τη Συνομοσπονδία.

Η σαλαμοποίηση της κυνηγετικής οικογένειας έχει πλέον επιτευχθεί. Οι “ηγέτες” έχουν ταυτιστεί με πολιτικά κόμματα και βασίζουν την πολιτική τους ανέλιξη στους ψηφοφόρους-κυνηγούς. Κυνηγετικά κινήματα γεννιούνται ως αντίβαρο στις άβουλες κυνηγετικές οργανώσεις. Κυνηγετικά κόμματα ξεπηδούν από νεοφυείς ομάδες και άλλες ενώσεις ευελπιστούν να μπορέσουν να “μαντρώσουν” περισσότερους ιντερνετικούς ακολούθους. Το γήπεδο για όλο αυτό το παιχνίδι έχει οριστεί και δεν είναι άλλο από τους διαδικτυακούς χώρους κοινωνικής δικτύωσης, όπου ο κάθε ένας αναγορεύεται ως πιθανός πολιτικός ηγέτης ή επιστήμονας ή εμψυχωτής των μαζών.

Η αλήθεια όμως είναι μια … Η δρυς έπεσε… και ως γνωστόν πας ανηρ, ικανός ή ανίκανος προσπαθεί να ξυλευθεί.

Τα πολιτικά κόμματα έχουν μυρίσει κάρμα και γυροφέρνουν σαν τα όρνια, προσπαθώντας να αρπάξουν το μεγαλύτερο κομμάτι. Με μεγάλη μαεστρία έχουν οδηγήσει τους κυνηγετικούς παράγοντες στη μόνη επιλογή, να ζητήσουν γονυπετής τη βοήθειά τους.

Πρέπει να δούμε την ωμή πραγματικότητα. Είναι όλοι τους περαστικοί και το ενδιαφέρον τους είναι ψεύτικο. όπως ψεύτικα είναι τα λόγια και κίβδηλο το ενδιαφέρον των ερωτώντων βουλευτών. Όλοι μας βλέπουν ως “κουκιά”.  Είμαστε οι ψήφοι τους και μόνο έτσι μπορούν να αντιληφθούν τη δύναμή μας.

Οι κυνηγετικές οργανώσεις και τα πρόσωπα που μας εκπροσωπούν πρέπει να διευκρινίζουν στους κομματικούς – πολιτικούς επισκέπτες τους ότι ο ρόλος τους ως θεσμικοί συνομιλητές του κράτους είναι η προώθηση των κυνηγετικών θεμάτων και όχι ο πολιτικός εναγκαλισμός και η έκφραση κομματικής συμπάθειας.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων