ΚΣ Αχαρνών: κ. Πρωθυπουργέ, το κυνήγι δεν ασκείται σε πλατείες & πεζοδρόμια

0

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ ΠΡΟΣ: ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΜΕΛΟΣ Δ. ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ
ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ 31 Τ.Κ. 136 74 ΑΧΑΡΝΕΣ
ΤΗΛ.: 210-2463256
e-mail.: kinigitikosaxarnon@gmail.com

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Αχαρνών εκπροσωπώντας τους 1.700 κυνηγούς από τους Δήμους Αχαρνών και Φυλής, έπειτα από την άνευ προηγουμένου επίθεση εναντίον των κυνηγών που προχώρησε η κυβέρνησή σας και μετά την ανακοίνωση της νέας αδικαιολόγητης αναστολής κυνηγίου παρά τις θετικές εισηγήσεις των λoιμοξιολόγων, συνήλθε εκτάκτως με τηλεδιάσκεψη κι αποφάσισε ομόφωνα:

1. Το κυνήγι δεν ασκείται στις πλατείες, στα πεζοδρόμια και στα καταστήματα που οι πολίτες συνωστίζονται κατά χιλιάδες για να «αθληθούν» πεζοπορώντας ή ποδηλατώντας, αλλά είναι μια κατεξοχήν μοναχική υπαίθρια δραστηριότητα που εξασκείται στις ερημιές των κάμπων και στα κατσάβραχα των βουνών.
2. Η Κυβέρνησή σας, δεν θέλησε να λάβει υπόψη τις τεκμηριωμένες θέσεις και απόψεις που στάλθηκαν από τη Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος και απέρριψε με πάθος και επιμονή μάλιστα, χωρίς αιτιολόγηση το κυνήγι από τις επιτρεπόμενες μετακινήσεις, ενώ την ίδια στιγμή επιτρέπονται οι λοιπές δραστηριότητες που γίνονται ακριβώς στον ίδιο χώρο και με ακριβώς τις ίδιες συνθήκες και προϋποθέσεις.
3. Αγνόησε επιδεικτικά ότι πουθενά στην Ευρώπη δεν ανεστάλη το κυνήγι λόγω Covid.
4. Δεν έλαβε υπόψη της τον ισχύοντα νόμο που διέπει τη θήρα και δεν είναι άλλος από τον Δασικό Κώδικα που αναφέρει ξεκάθαρα: ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 86 ΦΕΚ Α΄ 7/18.1.1969 (Δασικός Κώδικας) και πιο συγκεκριμένα το άρθρο 251πράγραφος 1: «Η θήρα επιτρέπεται να ασκείται ως άθλημα, καθ’ όλην την Επικράτεια, κατά τας διατάξεις του παρόντος κώδικα».
5. Δεν έλαβε υπόψη της πως η κοινωνική ομάδα των 180.000 κυνηγών, είναι οργανωμένη και αποτελείται από νοήμονες και υπεύθυνους ανθρώπους, οι οποίοι μαζικά, εθελοντικά προσφέρουν στην κοινωνία και συντεταγμένα στηρίζουν και συνδράμουν πάντα το έργο της πολιτείας, αναλαμβάνοντας πολλές φορές δύσκολο και επικίνδυνο έργο.
6. Δεν έλαβε δυστυχώς υπόψη της ούτε τις εκατοντάδες οικογένειες που το εισόδημά τους εξαρτάται από την κυνηγετική δραστηριότητα, αλλά ούτε την προστιθέμενη αξία που προσφέρουμε στην εθνική οικονομία για την οποία υποτίθεται ότι κόπτεται.
7. Δώστε λύση άμεσα σε μια κοινωνία που προσφέρει – συνεισφέρει και απαιτεί σεβασμό από το κράτος το οποίο ουδέποτε ζημίωσε, αντιθέτως το ενισχύει ποικιλοτρόπως «οικονομία, προστασία και διαχείριση της φύσης, εθελοντισμός κλπ.»
8. Στο σύνολό τους οι κυνηγοί του Συλλόγου μας αλλά και όλοι οι Έλληνες κυνηγοί θεωρούμε απαράδεκτη, αναιτιολόγητη και ιδεοληπτική την στάση της Κυβέρνησης κατά της κυνηγετικής δραστηριότητας, καθώς και τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό όλων αυτών εις βάρος μας. Δεν θα μπούμε στην παγίδα να χτυπήσουμε το σαμάρι (κ. Χαρδαλιάς) είμαστε βέβαιοι πως για όλα τα παραπάνω υπεύθυνος είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και όλοι οι Βουλευτές του. Δηλώσεις και αναφορές στο κοινοβούλιο από Βουλευτές της συμπολίτευσης υπέρ των δίκαιών μας δεν μας καλύπτουν.
9. Αυτά και πολλά άλλα που ο κυνηγετικός κόσμος σας προσάπτει είναι τα δίκαιά μας και θα τα διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο. Για εμάς το κυνήγι είναι τρόπος ζωής και μας ενώνει όλους και σας βεβαιώνουμε ότι ο εμπαιγμός προς τους κυνηγούς, μόνο αρνητικά αποτελέσματα θα έχει στις επόμενες εκλογές.

Σίγουρα μπορούμε με καλή πίστη πολιτεία και κυνηγετικές οργανώσεις με τη κατάλληλη εκπαίδευση, την υπάρχουσα τεχνογνωσία και με τη χρήση της τεχνολογίας, να καταστήσουμε τους ασκούντες τη θήρα προασπιστές της ελληνικής υπαίθρου και του περιβάλλοντος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΛΑΖΑΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                ΜΑΡΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων