Φιλοθηραματικές δράσεις του ΚΣ Καρλοβασίων

0

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καρλοβασίων εφαρμόζοντας τους όρους του καταστατικού του σύμφωνα με το οποίο  υποχρεούται το 50% και πλέον των εσόδων του ανά έτος να το διαθέτει για φιλοθηραματικούς σκοπούς, προχώρησε σε πλήθος δράσεων κατα το προηγούμενο έτος

Ενδεικτικά, ο ΚΣ Καρλοβασίων κατά το έτος 2020  πραγματοποίησε σπορές 60 περίπου στρεμμάτων με ψυχανθή ( βίκο, βρώμη και σιτάρι) προκειμένου να βελτιώσει το ενδιαίτημα της Άγριας πανίδας, καθόσον τα τελευταία χρόνια οι σπορές που πραγματοποιούν οι αγρότες του νησιού μας όλο και λιγοστεύουν.

Τον Αύγουστο παρέλαβε από το εκτροφείο της Β Κυνηγ. Ομοσπονδίας στην Μυτιλήνη 200 νεοσσούς φασιανών και 100 νεοσσούς νησιώτικης Πέρδικας, Τα παραπάνω παρέμειναν στους ιδιόκτητους κλωβούς 700 τ μ του συλλόγου 7 μήνες και αφού ενηλικιώθηκαν τους απελευθερώσαμε σε κατάλληλες περιοχές της δυτικής Σάμου.

Σκοπός της παραπάνω δράσης είναι η ενίσχυση των πληθυσμών και σε ένα βαθμό η αναπλήρωση των ειδών από την πρόσφατη κυνηγητική δραστηριότητα
Επίσης ο Σύλλογος έχει τοποθετήσει δεξαμενές νερού με ποτίστρες σε περιοχές που δεν υπάρχουν πηγές προκειμένου τα είδη της άγριας πανίδας να έχουν πρόσβαση σε νερό ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ηλίας Μπαγιουρούκης
Πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου Καρλοβασίων

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων