Αγανακτισμένοι οι κυνηγοί στο Νομό Δράμας

0

Προβληματισμένοι και ταυτόχρονα αγανακτισμένοι είναι οι περίπου 2.700 κυνηγοί των τεσσάρων κυνηγετικών συλλόγων που λειτουργούν στη Δράμα, το Δοξάτο, την Προσοτσάνη και το Νευροκόπι, καθώς θεωρούν ότι η απαγόρευση του κυνηγίου αποτελεί μία απόφαση χωρίς λογική βάση, την ίδια ώρα που άλλες ορεινές δραστηριότητες με μεγαλύτερο κίνδυνο συγχρωτισμού επιτρέπονται.

Παράλληλα, όπως εξήγησε στα «Χρονικά της Δράμας» ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Δράμας «Η Άρτεμις», κ. Γιώργος Ελευθεριάδης τα μέλη των κυνηγετικών συλλόγων βλέπουν την κυνηγετική περίοδο να εξανεμίζεται έχοντας επιτρέψει ελάχιστη κυνηγετική δραστηριότητα. Οι κυνηγοί θεωρούν ανώφελη και την εξαγγελθείσα επιμήκυνση της κυνηγετικής περιόδου για ένα μόνο είδος, δηλαδή τον αγριόχοιρο, στους Νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου.

Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου της Δράμας τονίζει ότι οι κυνηγοί είναι αγανακτισμένοι και θεωρούν ότι η αντιμετώπισή τους από την πολιτεία μόνο με κοροϊδία μπορεί να ισοδυναμεί. Ο ίδιος προσθέτει: «Mε την ανάληψη των καθηκόντων τους οι κύριοι Κώστας Σκρέκας ως Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Γιώργος Αμυράς ως Υφυπουργός στο ίδιο Υπουργείο, έκαναν πρόταση για άμεση άρση του κυνηγίου και του ψαρέματος, παρότι οι ειδικοί δεν ανέφεραν ότι θα υπήρχε πρόβλημα για τη συνέχιση αυτών των δραστηριοτήτων».

«Δεν είναι δυνατόν να επιτρέπονται δραστηριότητες όπως το motocross, η ποδηλασία, αναρρίχηση, το κανόε καγιάκ κλπ. και να μην αφήνουν ανοικτή την κυνηγετική δραστηριότητα» τονίζει ο κ. Ελευθεριάδης και προσθέτει ότι υπάρχει ένα καθαρά αντικυνηγετικό κλίμα, διότι διαφορετικά δεν εξηγούνται αυτές οι αποφάσεις. Ο ίδιος εξηγεί ότι στις 28 Φεβρουαρίου η κυνηγετική περίοδος σταματά και η παράταση που δόθηκε για τη θήρευση του αγριογούρουνου αφορά νομούς όπου δεν υπάρχει ούτε το 1/10 της συγκεκριμένης κυνηγετικής δραστηριότητας. Όλα αυτά, την ίδια ώρα που το πρόβλημα της νόσου της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων είναι υπαρκτό και κυρίως κοντά στα σύνορα τόσο του Νομού Δράμας όσο και του Νομού Σερρών.
«Όλοι οι κυνηγετικοί σύλλογοι των Νομών Ροδόπης, Ξάνθης και Έβρου προέτρεψαν τους κυνηγούς αγριογούρουνων να μην ασκήσουν τη δραστηριότητά τους, καθώς αυτή είναι περίοδος γέννας για τα αγριογούρουνα. Δεν άφησαν το κυνήγι του αγριόχοιρου τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο και θα επιτρέψουν το κυνήγι του σε τρεις νομούς, τώρα που τα θηράματα γεννούν; Μιλούμε για αποφάσεις εκτός λογικής» τόνισε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Δράμας.

Ο κ. Ελευθεριάδης επεσήμανε ότι η απαγόρευση του κυνηγίου δεν δημιούργησε πρόβλημα μόνο στους κυνηγούς αλλά είχε και οικονομικές επιπτώσεις, αφού έγινε σοβαρή οικονομική ζημιά σε επιχειρήσεις και καταστήματα που σχετίζονται με αυτό. Παράλληλα, ήταν αρνητικές οι επιπτώσεις και στον κυνηγετικό τουρισμό στον Νομό Δράμας, εξήγησε.
«Οι αποφάσεις που λήφθηκαν για την απαγόρευση και τον περιορισμό της κυνηγετικής δραστηριότητας όχι μόνο έχουν δημιουργήσει αγανάκτηση στους κυνηγούς αλλά θα έχουν και πολιτικό αντίκτυπο στα κέντρα αποφάσεων» ανέφερε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Δράμας, θυμίζοντας ότι στη χώρα μας σήμερα δραστηριοποιούνται περίπου 180.000 κυνηγοί.

https://xronikadramas.gr

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων