Κινητοποιήσεις στη Ζάκυνθο

0

Όπως και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας έτσι και στην Ζάκυνθο χθές 31-01-2021 πραγματοποιήθηκε από μέλη των τοπικών συλλόγων μεγάλη κινητοποίηση (τηρώντας πάντα τις υγειονομικές προφυλάξεις) στην κεντρική πλατεία του νησιού, όπου και τόνισαν με την παρουσία τους, την αντίθεση τους στην κυβερνητική αδιαλλαξία για την άδικη, ανήθικη, αδικαιολόγητη νομικά αλλά και ατεκμηρίωτη επιστημονικά, απαγόρευση της μετακίνησης και ασκήσεως του αθλήματος που λέγεται κυνήγι.

Μόνο ως αντικυνηγετική ιδεοληψία μπορεί να χαρακτηριστεί η συγκεκριμένη κυβερνητική στάση που ξεχωρίζει μονομερώς τους άλλους αθλούμενους, από τους κυνηγούς, με συνέπεια να μας στερεί την αγαπημένη μας και προπληρωμένη δραστηριότητα, από εμάς και τους αγαπημένους τετράποδους συντρόφους μας. Βάσει των ανωτέρω και με γνώμονα την ανησυχία των κυνηγών, κατά την διάρκεια της κινητοποίησης έγιναν συζητήσεις που αφορούσαν το συγκεκριμένο θέμα το οποίο ήταν και το αντικείμενο της συνάντησης αυτής.

Αίσθηση προκαλούν πληροφορίες ότι ταχύτατα και εν μέσω πανδημίας προωθούνται αντικυνηγετικοί νόμοι με σκοπό την ρεζερβοποίηση ελεύθερων κυνηγετικών περιοχών, αλλοίωση περιοχών με την εγκατάσταση και λειτουργία ανεμογεννητριών με αποτέλεσμα τη δημιουργία ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και την διατάραξη της χλωρίδας και της πανίδας της εκάστοτε περιοχής με ότι αυτό συνεπάγεται. Τέλος να σταθούμε στην σκέψη που αφορά τις στειρώσεις στα κυνηγόσκυλα η οποία χαρακτηρίζεται από κάποιους ως πράξη φιλοζωική και προοδευτική, να τους αναφέρουμε λοιπόν ως ένα απλό παράδειγμα ότι το κόψιμο της ουράς θεωρείται κακοποίηση και ακρωτηριασμός, κάτι το οποίο διώκεται ποινικά. Πως λοιπόν μπορείς να ευνουχίσεις τα αρσενικά και να στειρώσεις τα θηλυκά σκυλιά; Αυτό και αν είναι κακοποίηση!
Το μόνο σίγουρο αλλά και ευχάριστο είναι ότι ο κυνηγετικός κόσμος αντιλαμβάνεται όσα συμβαίνουν γύρω του το τελευταίο καιρό για όσα τον αφορούν και ενώνεται για την διεκδίκηση των δίκαιων κεκτημένων του.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων