Αίτημα για εθνικό δημοψήφισμα κατά του κυνηγιού κατατέθηκε στην Ιταλία

0

Το αίτημα για το εθνικό δημοψήφισμα κατά του κυνηγιού έχει κατατεθεί στην Ιταλία από τους φανατικούς αντικυνηγούς.

Η κατάθεση του επίσημου αιτήματος για ένα εθνικό δημοψήφισμα που θέλει να καταργήσει το νόμο 157(καταργεί το κυνήγι) προέρχεται από τους αντικυνηγούς κ διάφορες ζωοπεριβαλλοντικές οργανώσεις που επιδιώκουν κυρίως την κατάργηση του κυνηγίου.

Το αντι-κυνηγετικό μέτωπο οργανώνεται για να ξεκινήσει την τελική επίθεση. Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021, δημοσιεύθηκαν στην Επίσημη Εφημερίδα του ιταλικού κράτους τα νέα για την επίσημη κατάθεση της αίτησης για εθνικό δημοψήφισμα για την κατάργηση του νόμου 157 του 1992 που υπέβαλαν οι διάφορες ζωοπεριβαλλοντικές οργανώσεις. Η ερώτηση για το δημοψήφισμα είναι η εξής: «Θέλετε το καταργηθεί ο νόμος της 11ης Φεβρουαρίου 1992, ν. 157, “Κανόνες για την προστασία της ομοιοθερμικής άγριας ζωής και του κυνηγιού” στο κείμενο που προκύπτει από επακόλουθες τροποποιήσεις και προσθήκες; “.

Από σήμερα, οι υποστηρικτές της πρωτοβουλίας κατά του κυνηγιού θα έχουν ενενήντα ημέρες για να συλλέξουν τις 500.000 υπογραφές που είναι απαραίτητες για τη διεξαγωγή του εθνικού δημοψηφίσματος, το οποίο, εάν μπορούν να συλλεχθούν οι απαραίτητες υπογραφές, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί  έως το έτος 2022.

Απαγόρευση της χρήσης μολύβδου σε ολόκληρη την Ευρώπη, αναστολή κυνηγιού με πρόσχημα τη γρίπη των πτηνών, συστηματική περικοπή κυνηγετικών περιόδων, αχαλίνωτη παρκομανία που αφαιρεί τη χρησιμοποιήσιμη αγροποιμενική γη με ποσοστά εδάφους που υπερβαίνουν τα ανώτατα όρια που ορίζονται από τους κρατικούς κανονισμούς, συστηματικές επιθέσεις σχετικά με τους φορείς της αγροτικής κουλτούρας σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, συσκέψεις των ζωοπεριβαλλοντικών ενώσεων μόνο από τη νέα κυβέρνηση με την ίδρυση του Υπουργείου οικολογικής μετάβασης κατόπιν αιτήσεώς τους, είναι μόνο μερικά από τα ξεκάθαρα σημάδια που καταδεικνύουν τη βούληση για αντιμετώπιση ενός θανατηφόρου πλήγματος στις δραστηριότητες που ασκούν την αγροτική κουλτούρα, ξεκινώντας από το κυνήγι.

Το κυνήγι στην γειτονική χώρα βάλλεται επικίνδυνα κ μαζί του όλη η αγροτική κουλτούρα της Ιταλίας.

 www.fisi.tv/ 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων