Συνελήφθη κτηνοτρόφος για τοποθέτηση δηλητηριασμένων δολωμάτων

0

Μια σημαντική επιτυχία σημειώθηκε στη Ρόδο, στα πλαίσια της προσπάθειας που γίνεται κατά της τοποθέτησης δηλητηριασμένων δολωμάτων.

Την Πέμπτη 18/02/2021 στελέχη της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και της θηροφυλακής του Κ.Σ. Ρόδου συνόδευσαν, στη θέση «Γκρουκιάς» του Δ.Δ. Αφαντου, το ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί Τσίκα (Chica) και τη χειρίστρια του, Ομοσπονδιακή Θηροφύλακα Διακίδη Χριστίνα όπου πραγματοποίησαν αυτοψία.
Εντόπισαν ένα πρόβατο νεκρό, με δηλητήριο πάνω του, τρία κομμάτια συκώτι με δηλητήριο, ένα αρπακτικό πουλί νεκρό, μια τσάντα με κομμάτια συκώτι. Επίσης εντόπισαν παγίδα με ζωντανό δόλωμα εντός αυτής (κουνέλι).

Αφού παρακολούθησαν την περιοχή, την επόμενη μέρα Παρασκευή και περί ώρα 8:30 π.μ. συνέλαβαν έναν κτηνοτρόφο, ετών 67, για παράνομη τοποθέτηση και χρήση παγίδας καθώς και για παράνομη τοποθέτηση δηλητηριασμένων δολωμάτων.
Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα με αυτόφωρη διαδικασία όπου διατάχθηκε περαιτέρω έρευνα στην οικία του. Από την έρευνα δεν υπήρξαν νέα ευρήματα.

Η Τσίκα είναι ένα ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί το οποίο προμηθεύτηκε η Α΄ ΚΟΚΔ από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, στο πλαίσιο του έργου LIFE Bonelli eastMed #BonelliEastMed, #LIFEBonelliEastMed και επιχειρεί στα Δωδεκάνησα.
Περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα σκύλων εδώ https://www.akokd.gr/page-105.html

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων