Παροχή βοήθειας στους σεισμοπαθείς του νομού Λάρισας

0

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Καρδίτσας
Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας
Λέσχη Αυτοκινήτων 4Χ4 Καρδίτσας
Ραδιολέσχη Καρδίτσας

Οι ανωτέρω Εθελοντικές Οργανώσεις του νομού Καρδίτσας, που είναι ενταγμένες στην Γ Γ Πολιτικής Προστασίας, μετά την πρόσφατη σεισμική ακολουθία που έπληξε τις όμορες περιοχές, ευαισθητοποιήθηκαν άμεσα και συγκέντρωσαν σημαντική ποσότητα από τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ως απαραίτητη ανθρωπιστική βοήθεια για τους πληγέντες κατοίκους των Δήμων του νομού Λάρισας.

Έτσι, μετά από τις σχετικές διαδικασίες και με σεβασμό στους κανόνες αποφυγής μετάδοσης του κορωνοϊού, το πρωί της Τετάρτης 10 Μαρτίου, εννέα αυτοκίνητα μαζί με τους εθελοντές – μέλη των τεσσάρων Συλλόγων, αναχώρησαν για τις πληγείσες περιοχές, με τα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης με σκοπό την ανακούφιση των συνανθρώπων μας που μέσα σε λίγες ώρες βρέθηκαν στο δρόμο, χτυπημένοι από την μανία του εγκέλαδου.
Ο πρώτος σταθμός των εθελοντών και της αυτοκινητοπομπής ήταν ο καταυλισμός που έχει στηθεί στο Δαμάσι του Δήμου Τυρνάβου. Εκεί μας περίμεναν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Βασίλειος Πινακάς, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλειος Καραλής, ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας κ. Νικόλαος Μιχαλάκης και συνάδελφοι εθελοντές ραδιοερασιτέχνες της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας.

Μετά τις συστάσεις και αφού μας ευχαρίστησαν θερμά για την πρωτοβουλία αποφασίσαμε η βοήθεια να διανεμηθεί και στους δύο πληγέντες Δήμους.
Έτσι η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Καρδίτσας και η Λέσχη Αυτοκινήτων 4Χ4 Καρδίτσας παρέδωσαν την βοήθεια στο χώρο συγκέντρωσης του Δήμου Τυρνάβου στο Δαμάσι, ενώ η βοήθεια του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρδίτσας και της Ραδιολέσχης Καρδίτσας κατευθύνθηκε προς τον Δήμο Ελασσόνας.
Στο χώρο του ΚΕΠ Ελασσόνας, μας υποδέχτηκε ο Δήμαρχος της Ελασσόνας κ. Νίκος Γάτσας και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Κοινωνικής Πρόνοιας και Διοικητικών Θεμάτων κ. Καρκαβανίδου – Σκρέτα Ευφροσύνη. Μαζί τους και τα μέλη του δραστήριου και φιλόξενου Κυνηγετικού Συλλόγου της Ελασσόνας που μας ευχαρίστησαν θερμά για την αλληλεγγύη και την παροχή της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων