Αγριογούρουνο…. τώρα και στα Λαδάδικα

0

Γιατί πληθαίνουν οι εμφανίσεις αγριογούρουνων στον αστικό ιστό, προβληματίζοντας κατοίκους και ειδικούς.
Σαν την… πόλη τους φαίνεται πως αισθάνονται τα αγριογούρουνα στη Θεσσαλονίκη, καθώς μετά την πρόσφατη εμφάνιση ενός στην πλατεία Αριστοτέλους, κάποιο άλλο ζήλεψε τη δόξα του και είπε να γίνει και αυτό viral σουλατσάροντας στα Λαδάδικα.

Στο βίντεο που ανέβασε χρήστης στο Facebook απαθανατίζεται το άγριο θηλαστικό να νυχτοπερπατά στη διάσημη συνοικία της Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς την παραλία.
Από την… αδιάκριτη ωστόσο παρουσία του, το αγριογούρουνο αποφασίζει τελικά να αλλάξει πορεία, μπαίνοντας μέσα στα στενά.


Πώς και γιατί βρέθηκε το αγριογούρουνο στην Πλατεία Αριστοτέλους
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ένα άλλο (;) αγριογούρουνο εθεάθη να κόβει βόλτες στην πλατεία Αριστοτέλους, εκμεταλλευόμενο πιθανότατα την απουσία κόσμου λόγω του lockdown.

Την ίδια ώρα, τα αγριογούρουνα φαίνεται πως έχουν «κατέβει» μέχρι τα βόρεια προάστια της Αττικής, προβληματίζοντας κατοίκους αλλά και ειδικούς.

Καθαρόαιμα ή υβρίδια εμφανίζονται σε διάφορες περιοχές της χώρας για πρώτη φορά.
Πριν από περίπου δυο εβδομάδες ένα ζευγάρι αγριόχοιρων έψαχνε για τροφή στην ανατολική Θεσσαλονίκη, ενώ βίντεο που ανέβηκε στη σελίδα «Κηφισιά Διαφάνεια» στο Facebook απαθανατίζει έναν αγριόχοιρο να πλησιάζει εκείνον που τον τραβά στην περιοχή της Εκάλης, στην Αττική.

Σύμφωνα μάλιστα με σχόλια στην σελίδα, αγριογούρουνα εμφανίστηκαν και στην Πολιτεία στη συμβολή των οδών Πινδάρου και Κουντουριώτη, με «όχι και τόσο φιλικές διαθέσεις προς τα σκυλιά».
Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι οι πολίτες δεν φαίνεται να κινδυνεύουν από τα αγριογούρουνα, εκτός αν προκληθεί πανικός ή αν νιώσουν απειλή ενώ θηλάζουν. Ιδιαίτερη ωστόσο προσοχή χρειάζεται να έχουν οι οδηγοί, αλλά και όποιος έχει σκύλο.

https://sputniknews.gr/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων