Σεμινάριο “επιτήρησης της λύσσας” πραγματοποιήθηκε στην ΚΟΜΑΘ

0

Σε σεμινάριο του Τμήματος Ζωοανθρωπονόσων της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προσκλήθηκε να συμμετάσχει η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης. Στο σεμινάριο συμμετείχαν 30 άτομα, που ήταν Ομοσπονδιακοί Θηροφυλακες και επιστημονικοί συνεργάτες της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ, καθώς και επιστημονικοί συνεργάτες από την ΚΣΕ και τη Δ’ ΚΟΣΕ.

Το θέμα του σεμιναρίου αφορούσε την εμφάνιση λύσσας σε άγρια ζώα σε γειτονικές με την Ελλάδα χώρες, και σε μικρή απόσταση από τα σύνορα, και την επικείμενη έναρξη προγράμματος επιτήρησης της λύσσας με τη συλλογή δειγμάτων νεκρών άγριων ζώων.

Το σεμινάριο, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012 στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, έγινε υπό την επίβλεψη του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Υγείας Ζώων κ. Ντουντουνάκη. Την προηγούμενη ημέρα έγινε σεμινάριο προς τους Κτηνιάτρους του Δημοσίου Τομέα.

Χρήσιμες συμβουλές και παρατηρήσεις προς τους συμμετέχοντες έδωσε ο Δρ. Βασίλειος Κοντός, καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, ενώ αναλυτικά στοιχεία για τη λύσσα και το ρόλο των Θηροφυλάκων στην επιτήρηση της ασθένειας έδωσαν οι κτηνίατροι του τμήματος Ζωοανθρωπονόσων κυρίες Τζανή και Τασιούδη.

Από πλευράς Κυνηγετικής Ομοσπονδίας παραβρέθηκαν ο Διευθυντής Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, πέντε Επιστημονικοί Συνεργάτες, πέντε Συντονιστές Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες, καθώς και ακόμα 10 Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες, όλοι από τους συνοριακούς νομούς της χώρας, οι οποίοι κατέχουν αυτή τη στιγμή και τη μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης του ιού. Επίσης, παρόντες στο σεμινάριο ήταν και επιστημονικοί συνεργάτες της Δ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας και της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας.

Η σημαντική αυτή πρόσκληση προς την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης αποδεικνύει για μια ακόμα φορά το θεσμικό ρόλο που κατέχουν πια οι κυνηγετικές οργανώσεις, ενώ επιβεβαιώνει το σημαντικό και αξιόπιστο έργο που προσφέρουν, δίνοντας τα εχέγγυα προς τους διάφορους φορείς πως θα επιτελέσει με επιτυχία κάθε καθήκον που αναλαμβάνουν, όπως άλλωστε έχει πράξει έως τώρα με το θέμα της επιτήρησης της γρίπης των πτηνών.

Το σεμινάριο απευθυνόταν αποκλειστικά στο προσωπικό των κυνηγετικών οργανώσεων και αναμένεται να πραγματοποιηθεί και νέο στο προσεχές διάστημα.

Ειδκή ανακοίνωση εξέδωσε και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων την οποία μπορείτε να δαιβάσετε στο παρακάτω link ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων