ΑΓΟΡΑ BENELLI SBE2 ΓΙΑ ΤΡΙΧΩΤΑ

Επισκόπηση 5 δημοσιεύσεων - 1 έως 5 (από 5 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Posted In: Benelli

  • Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    22/02/2018
    Αρ. μηνυμάτων:
    3
    Αγγελής στις #512390

    Ειμαι σχετικα νεος κυνηγος (1 ΧΡΟΝΟ) και κυνηγαω κυριως τρυχωτα θυραματα (λαγο γουρουνι) αλλα υπαρχουν και εξερεσεις οπως  φασσες και σπανια κοτσιφια τσιχλες.Σκεφτομαι την αγορα της benelli super black eagle 2 σε κανη super magnum(89εκ) για το κυνηγι των προαναρφεθεντων. Θα ηθελα την γνωμη σας για το οπλο ως οπλο , για τις κατανομες ,την κανη super magnum και για τυχον προβληματα .Καθε αποψη δεχτη αλλα θα με βοηθουσαν περισσοτερο αποψεις απο ανθρωπους που εχουν οπλο s.m η ειχαν.Τελος εχω στην κατοχη μου ενα super pose beretta silver pigeon I με το οποιο εγιναν και τα κυνηγια φετος.Χρησιμοποιησα κυριως δραμια magum και ελαχιστα μονοβολα (καρποθηκα 4 γουρουνια απο 20-60κιλα και  1 λαγο ).


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    28/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    3431
    ΛΕΩΝ στις #512412

    Καλησπέρα. Τέλεια επιλογή όπλου.Δε σπάει δε χαλάει δε μπλοκάρει δε σε προδίδει.Ιδίως ο συνδυασμός 18βολου αμερικάνικου με ένα κατάλληλο τσοκ …..είναι όλα τα λεφτά σε κλειστά σημεία…..για δε το μονόβολο επίσης. Είχα την πρώτης γενιάς.Η οποία ακόμη κυνηγά σε χέρια φίλου γουρουνοκυνηγού που την έδωσα….μοντέλο 92.Κοίτα μόνο την εφαρμογή πάνω σου όταν την πάρεις.Σου προτείνω με κοντάκι comfort για την ανάκρουση (πλαστικό με μηχανισμό). Και μην ακούσεις καμιά βλακεία ότι δεν σκοτώνει κλπ…Στα σκάγια χαμηλές γομώσεις υπεραρκετές για το λαγό.Έχει πολύ πυκνά δυνατά κέντρα λόγω αυλού.Δεν έχει την  ομαλή κατανομή των διευρυμένων αυλών. Αλλά για τα κυνήγια που θες είναι το ιδανικό όπλο. Κράτα και το όπλο που έχεις αν θες για πουλιά. :good:  :bye:

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    22/02/2018
    Αρ. μηνυμάτων:
    3
    Αγγελής στις #512418

    Με κοντακι comfort σκεφτομαι να το αγορασω και 66εκ καννη θελω να κανω 2μερικες ερωτησεις .1ον θα βοηθησουσε να του βαλω τσοκ εσω εξω ειδικο για βολια 00 και 000 με porting η τα τσοκ που διαθετει το οπλο το καλυπτουν (οι ντουφεκες θα ειναι το πολυ μεχρι 40 μετρα).2ον με πληροφορησαν οτι το το συγκεκριμενο δεν κανει για κυνηγι εδαφοβιων για ντουφεκαει 60/40 και οτι δεν θα με βολεψει η ριγα επειδη ειναι σχεδιασμενη για κυνηγι παπιων η αλλων υδροβιων πουλιων.3ον μου ειπαν να το αγορασω με παραγγελια διευρημενου αυλου 18,8 μηπως ξερεται αν γινεται αυτο; ποσο θα ειναι η επιβαρινση και αν χρειαζεται;.4ον ξερεται πως ειναι οι κατανομεσ με δραμια magnum η αν εχει καποιο προβλημα το οπλο γιατι ακουσα πολλα οτι τα ανοιγει και ειναι ιδανικο μονο με super magnum φυσιγγια.5ον και λιγοτερο συμαντικο μου ειπαν οτι ειναι βαρη 3,250 και οτι δεν κανει για το κυνηγι του αγρογουρουνου κατι το οποιο διαφωνω γιατι το  δικανο που προανεφερα ειναι 4,100 μαζι με φυσσιγιοθηκη στο κοντακι. ευχαριστω για την ανταποκριση και την ταχεια απαντηση

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    28/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    3431
    ΛΕΩΝ στις #512429

    Λοιπόν ας πιάσουμε τα ερωτήματα με τη σειρά.

    1) Ναι θα σε βοηθούσε καλύτερα ένα τέτοιο τσοκ. σε σχέση με τα εργοστασιακά.Αρκεί να κάνει αυτό που υπόσχεται.Αν μπορείς δοκίμασε το πριν.

    2) Δε θέλω να σχολιάσω τους πληροφοριοδότες σου. Όλα σχεδόν τα κυνηγετικά παραγωγής έτσι είναι, εκτός των slug, που είναι φτιαγμένα για το κυνήγι αυτό. Αυτό φαίνεται και στη γωνία του pitch στο πέλμα. Μόλις το πάρεις θα πας σε ένα ειδικευμένο οπλουργό να σε μετρήσει και να προσαρμόσει σωστά πάνω σου το κοντάκι.

    3) Δεν ξέρω αν είναι διαθέσιμες για Ελλάδα κάνες με τέτοιο αυλό. Δεν έχεις πρόβλημα με τον αυλό.

    4) Τι ακούω! θα έχεις πρόβλημα και θα τα ανοίγει τα magnum…..ενώ θα είναι καλύτερα με τα super magnum…..Απλά θα πω ότι οι πιέσεις που ασκούνται με τα s.m. είναι πολύ μεγαλύτερες από τα απλά.Κι η φυσική δεν ξεπερνιέται. Χρησιμοποιούσα χρόνια 10βολα από δύο γνωστές αμερικάνικες εταιρίες χωρίς πρόβλημα…….Το μόνο που θα συνιστούσα, αφού δοκίμαζες το όπλο πρώτα…..είναι να κάνεις porting στην κάννη σε ένα επαγγελματία οπλουργό.Βοηθά στην αναπήδηση της κάννης και στην κατανομή.

    5) Το βάρος του είναι γύρω στα 3,5 κιλά αλλά με 66αρα κάννη παραμένει ζυγισμένο και δεν προβληματίζει.Άλλωστε οι ισχυρές γομώσεις κουράζουν σε ελαφρύ όπλο. :bye:

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    22/02/2018
    Αρ. μηνυμάτων:
    3
    Αγγελής στις #512446

    Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες  το πορτινγ που εχει το τσοκ εσω -εξω δεν θα κανει την ιδια δουλεια .Ενοοω απο τον να παω να του κανω porting ;.Xωρις να κανω διαφημηση οταν λες αμερικανικα εννοεις winchster ,remington;. Τελος  να ρωτισω μια λεπτομερια. Εννοειται πως θα κανω δοκιμες πρωτα αλλα μηπως ξερεις  ποια βολια παει καλυτερα τα 00 η τα 000 γιατι στο δικανο τα 000 στα 35 βηματα επεφταν απο το βαρος. ευχαριστω πολυ για την βοηθεια και παλι . :good:

Επισκόπηση 5 δημοσιεύσεων - 1 έως 5 (από 5 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων