Ανυπακοή του κουταβιού στο κυνήγι και στη βόλτα

Επισκόπηση 8 δημοσιεύσεων - 1 έως 8 (από 8 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:
  • Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    18/10/2011
    Αρ. μηνυμάτων:
    57
    deep blue sea στις #388180

    φίλοι καλημέρα.’εχω ένα κουτάβι αρουα με πορσελεν 6 μηνών.από μικρό που κάναμε τις βόλτες μας πάντα ήθελε να πηγαίνει προς αγνωστους ανθρώπους και άλλους σκύλους.φυσικά πάντα τον άφηνα να παίζει με προϋπόθεση να ειναι κοντά μου.μετά από λίγο η σκύλα άρχιζε να τον τραβά σπίτι της και τον περιόρισα.

    αργότερα και όντας σε ένα κτημα περιφραγμένο , τότε ήταν 4,5 -5 μηνων, βρήκε κάποιο ανοιγμα και την κοπάνησε.τον βρήκα 1 ώρα αργότερα και 1,5 χιλιόμετρα μακρύτερα.χθες το απόγευμα και πηγαίνοντας σιγά σιγά μπας και μυρίσουμε καμμιά μπεκάτσα  συνάντησα ένα φίλο μιλήσαμε κι όταν έφυγε με την μηχανή του τον πήρε από πίσω.

    ξανά λοιπόν σήμερα και πιστεύοντας ότι διορθώθηκε μετά τις φωνές και τις 2 ξυλιές.αφού καθήσαμε κοντα αρκετή ώρα και μετά ξανά.διακόπτης off στα αυτιά και δεν ακούει τίποτα.τονν βρήκα μετά από 1,5 ώρα που έτρεχε να βρει μια σκύλα για να παιξει.ε εκεί αφού τον φώναξα παλί αυτός προσπάθησε να πάει στην σκύλα και τον κυνηγησα και του τις έβρεξα.

    γενικά δεν είχα παράπονο μεσα στην αυλή ήταν πού υπάκουος και ακόμα και έξω που βγαίναμε ήταν .βέβαι όσο μεγάλωνε ανοιγόταν και πιο πολύ αλλά πάντα με άκουγε.όμως χθες και σήμερα με έσκασε και ψυχικά και σωματικά.

    δεν ξέρω τι άλλο να κάνω καθώς δεν είναι ότι απλά δεν με ακούει . χθες βγήκε στο δρόμο και έτρεχε μπροστά από ένα αυτοκίνητο και τον βρήκα γιατί άκουγα τα κορναρίσματα.σήμερα τον βρήκα τυχαία.να τον αφήνω ελεύθερο έξω από το σπίτι για να κάνει ότι νομίζει δεν θέλω γιατί έχουν με έναν τυπά με 25 γάτες ο οποίος δεν συμπαθεί καθόλου τους σκύλους και επειδή είναι μικρός είναι και εύκολος στόχος ο δικός μου,και δεν ξέρω και πως να τον κάνω να τον αποφεύγει η να του αγριεύει…..


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    08/01/2007
    Αρ. μηνυμάτων:
    129
    Μπλεκ στις #388187

    deep blue see  εχεις το πιο κλασικο προβλημα .

    και η απαντηση ειναι το ιδιο κλασικη.

    το σκυλι στερειτε βασικης υπακοης .γιαυτο σε βασανιζει.

    το ξυλο αστο στην ακρη.(θα σου φευγει ακομα πιο πολυ)

    η ασχολεισου να το μαθεις εντολες υπακοης .κατσε , ελα, μεινε ,

    η πηγαινετο σε εκπαιδευτη.

    θεωρητικα   σου εχει παρει ηδει την κυριαρχια , το πιο πιθανο

    οποτε θελει δουλεια. τα τραβηξα και εγω γιαυτο στο λεω

     

     

     

     

     

     

     

     

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    08/01/2007
    Αρ. μηνυμάτων:
    129
    Μπλεκ στις #388190

    http://www.dogbreedinfo.com/articles/dominatebehaviorsdogs.htm

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    21/08/2011
    Αρ. μηνυμάτων:
    119
    mixalis77 στις #388197

    γεια σου φ

    φίλοι καλημέρα.’εχω ένα κουτάβι αρουα με πορσελεν 6 μηνών.από μικρό που κάναμε τις βόλτες μας πάντα ήθελε να πηγαίνει προς αγνωστους ανθρώπους και άλλους σκύλους.φυσικά πάντα τον άφηνα να παίζει με προϋπόθεση να ειναι κοντά μου.μετά από λίγο η σκύλα άρχιζε να τον τραβά σπίτι της και τον περιόρισα. αργότερα και όντας σε ένα κτημα περιφραγμένο , τότε ήταν 4,5 -5 μηνων, βρήκε κάποιο ανοιγμα και την κοπάνησε.τον βρήκα 1 ώρα αργότερα και 1,5 χιλιόμετρα μακρύτερα.χθες το απόγευμα και πηγαίνοντας σιγά σιγά μπας και μυρίσουμε καμμιά μπεκάτσα συνάντησα ένα φίλο μιλήσαμε κι όταν έφυγε με την μηχανή του τον πήρε από πίσω. ξανά λοιπόν σήμερα και πιστεύοντας ότι διορθώθηκε μετά τις φωνές και τις 2 ξυλιές.αφού καθήσαμε κοντα αρκετή ώρα και μετά ξανά.διακόπτης off στα αυτιά και δεν ακούει τίποτα.τονν βρήκα μετά από 1,5 ώρα που έτρεχε να βρει μια σκύλα για να παιξει.ε εκεί αφού τον φώναξα παλί αυτός προσπάθησε να πάει στην σκύλα και τον κυνηγησα και του τις έβρεξα. γενικά δεν είχα παράπονο μεσα στην αυλή ήταν πού υπάκουος και ακόμα και έξω που βγαίναμε ήταν .βέβαι όσο μεγάλωνε ανοιγόταν και πιο πολύ αλλά πάντα με άκουγε.όμως χθες και σήμερα με έσκασε και ψυχικά και σωματικά. δεν ξέρω τι άλλο να κάνω καθώς δεν είναι ότι απλά δεν με ακούει . χθες βγήκε στο δρόμο και έτρεχε μπροστά από ένα αυτοκίνητο και τον βρήκα γιατί άκουγα τα κορναρίσματα.σήμερα τον βρήκα τυχαία.να τον αφήνω ελεύθερο έξω από το σπίτι για να κάνει ότι νομίζει δεν θέλω γιατί έχουν με έναν τυπά με 25 γάτες ο οποίος δεν συμπαθεί καθόλου τους σκύλους και επειδή είναι μικρός είναι και εύκολος στόχος ο δικός μου,και δεν ξέρω και πως να τον κάνω να τον αποφεύγει η να του αγριεύει…..

    γεια σου φίλε . καταρχήν η τιμωρία είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο που έχει και αυτή τον τρόπο της.ένα κουταβάκι 4,5 μηνών είναι σαν έχεις ένα παιδι βρέφος. θα μάλωνες ποτέ ένα βρέφος?

    θα σου πρότεινα να μπεις στο  pvstv.com  και βρεις βιντεακια του κ γιάννη νικολακόπουλου που δείχνει τις βασικές εντολές. αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι το μυστικό τησ εκπαίδευσης βασίζεται στην σχέση που έχουμε με το σκύλο μας, στην εμπιστοσύνη και την αγάπη. όσο για την κυριαρχία  την αποκτούμε  γιατί εμείς θα ελέγχουμε όλες τις χαρές  του σκύλου.δηλαδή εμείς του λέμε πότε θα φάει,πότε θα παίξει ,πότε θα κυνηγήσει,πότε θα πάει βόλτα  οπότε καταλαβαίνει οτι εμείς είμαστε ο αρχηγός του χωρίς να χρειαζεται να τον χτυπήσουμε.

    πολλοί λένε ότι την στιγμή που κτυπάς ένα σκύλο που μπορεί να τον έχεις πολλά χρόνια , οσκύλος νομίζει ότι θα τον σκοτώσεις και εκεί χάνει την εμπιστοσύνη του και εκει χάνεται όλοι η εκπαίδευση .πως θα απορτάρει ο σκύλος μια τσίχλα αφού κάθε φορά που θα βλέπει το αφεντικό του δεν θα τον πλησιάζει λόγω φόβου?   η ποιο καλή εκπαίδευση είναι η θετική εκπαίδευση  που ξεκίνησε από τα άγρια ζώα όπως τα δελφίνια ,όρκες,γεράκια ,τίγρεις κα. θα εδινες ποτέ φάπα σε ένα δελφίνι μέσα σε μία πισίνα ? η θετική  εκπαίδευση είναι ότι επιβραβευεις το σκύλο για ότι καλό κάνει .θέλει υπομονή αλλά τα αποτελεσματα είναι εγγυημένα. σου είπα πολλά θέματα περιληπτικά για να αρχίσεις να ψάχνεσαι. καλή συνέχεια στο ταξίδι που ξεκίνησες!

     

     

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    19/10/2006
    Αρ. μηνυμάτων:
    956
    Τσαμπούκος Γεώργιος στις #388266

    αρουα με πορσελεν 6 μηνών

    Για μπεκάτσα….;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    Φιλε όχι ξύλο!
    Όχι τον σκύλο χωρίς λουρί!
    Αφιέρωσε λίγο χρόνο να του μάθεις δύο τρία βασικά πράγματα γιατί αλλιώς θα τον χάσεις….και είναι κρίμα!

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    18/10/2011
    Αρ. μηνυμάτων:
    57
    deep blue sea στις #388269

    το ξέρω ότι είναι μικρός ( 6 μηνών) αλλά αν πάρει κάποιο στραβό παράδειγμα δεν τον φέρνεις άλλο στα ίσια.

    όταν λέω ξύλο δεν λέω να τον σαπίσω απλά με ένα κλαδάκι του ρίχνω στα πίσω πόδια φωνάζοντας.

    από βασική υπακοή τον άρχισα αμέσως από 3 μηνών στην αυλή τα εκτελεί υποδειγματικά ακόμα και έξω συνήθως είναι σωστός . κάτσε , έλα , απο δω , εκεί, δεξιά και αριστερά,μαμ.

    όλα αυτά είναι κυρίως αλλά τρελαίνεται όταν βγαίνει και δει άλλο σκύλο η κοσμο.

    στο φύση τιβι τα έχω παρακολουθήσει τα βίντεο από πριν πάρω το σκύλο και έτσι ξεκίνησα να τον μαθαίνω τις εντολές μία μιά.

    τον βγάζω μπεκάτσα και κάνει ντορό ακόμη κι στις τσίχλες και τα κοτσύφια μιας και οι λαγοί είναι ελάχιστοι.

    τώρα για λουρί δεν είναι εύκολο γιατί είμαστε σε δασική περιοχή όχι κάμπος η χωράφια ώστε να μπορώ να τον έχω δεμένο με ένα μεγάλο λουρί.δεν γίνεται γιατί μπερδευεται στα δέντρα.

    ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.γενικά είμαι ευχαριστημένος από τον σκύλο αλλά αυτές οι παρεκλισεις της συμπεριφοράς με προβληματίζουν και στεναχωρούν γιατί αν τυχόν και  συναντήσει καμμιά κότα η γίδα Ψ(αν και δεν κάνει τέτοια μαζί μου) και αρχίσει να τρέχει θα τρέξει κι αυτός κι άσχετα με τον αν θα το τσακώσει η όχι θα τον έχουν μετά υπεύθυνο για ότι παρόμοιο συμβεί άσχετα αν ήταν ή δεν ήταν.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    19/10/2006
    Αρ. μηνυμάτων:
    956
    Τσαμπούκος Γεώργιος στις #388297

    Για να είσαι σιγουρος ότι θα εκτελεί τις εντολές και έξω πάντα θα πρέπει πρώτα σε ελεγχόμενο χώρο να τον ερεθίζεις με πολλούς αντιπερισπασμούς και να τον διορθώνεις αμέσως!Δηλαδή μία μπάλα να κλωτσάς μπροστά του,να τρέχεις να περνάς από πάνω του,να σε βοηθήσει ένας φίλος σου κ σε αυτό και γενικά να προσπαθεις με ότι σου έρθει στο μυαλό να του αποσπάς την προσοχή!Και με το που θα προσπαθεί να φύγει απο το κάτσε η το στοπ να τον διορθώνεις!Να τον πηγαίνεις δεμένο σε καμιά γάτα ή κότα  κλπ να συνηθίζει αλλά και να τον ελέγχεις,σε περίπτωση παρόρμησης και τραβήγματος πιάστον απο το μαλακό του δέρματος στην ράχη κοίταξε τον στα μάτια έντονα και φώναξε ΜΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ βάλτο ύστερα να καθήσει και περίμενε λίγο……..χαιδεψε τον ύστερα για να ξεστρεσαριστεί !Οι πολλές επαναλήψεις θα φέρουν αποτέλεσμα!

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    20/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    4107
    Kalliston Hellas στις #388693

    Συνάδελφε, ο σκύλος σου είναι διασταύρωση από δύο φυλές λαγόσκυλων, σκύλων που ο προορισμός τους είναι να φεύγουν μακριά για να βρουν και να καταδιώξουν τριχωτά θηράματα, και αυτό κάνει, βέβαια σαν 6 μηνών, την κοπανάει και….. ότι βρει,  σκύλους – ανθρώπους – άλλα ζώα – αυτοκίνητα κλπ.  Εσύ θέλεις να κάνει ακριβώς το αντίθετο δηλαδή να κυνηγά μπεκάτσες και τσιχλοκότσυφα και επειδή δεν θα φερμάρει θα πρέπει να μην πηγαίνει μακρύτερα από 10, 15 άντε 20 μέτρα από εσένα. Ε, δεν γίνεται, Όλοι οι συνάδελφοι προανέφεραν για την ολοκληρωμένη και σωστή βασική εκπαίδευση (υπακοή) και έχουν δίκιο στον τομέα της συνεργασίας σας στο κοινωνικό κομμάτι, για το κυνήγι όμως δεν το βλέπω, όταν θα πάρει μυρωδιά από λαγό ή αλεπού…. δεν θα σε υπακούει, εκτός και αν πας σε επαγγελματία αλλά δεν νομίζω πως αξίζει. Με τα λεφτά της εκπαίδευσης αγοράζεις ένα πουλόσκυλο της φυλής που προτιμάς και κρατάς τον ιχνηλάτη σου για παρέα ή τον χαρίζεις σε έναν λαγοκυνηγό.

Επισκόπηση 8 δημοσιεύσεων - 1 έως 8 (από 8 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων