Της κακομοίρας θα γίνει,όλοι θα πλακώσουν γι’αυτό η χρήση <<αλεξίσφαιρου γιλέκου>>είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ!!!!!
ΑΓΡΙΟΚΟΥΝΕΛΑ ΣΤΗΝ ΛΗΜΝΟ
-
Διάβασα στο κυνηγός και φύση ότι αποφασίσανε τελικά να εισάγουνε
30 στειρωμένες νυφίτσες οι οποίες θα φέρουνε και μικροτσίπ ώστε
να μπορούν να ελέγχουν την παρουσία τους στο νησί και για να
μπορέσουνε να της απομακρύνουνε όταν θα έχουνε ολοκληρώσει
το έργο τους.
Επίσης συζητείτε να επιτραπεί το ελεγχόμενο κυνήγι του αγριοκουνελου
όλο το χρόνο υπό την εποπτεία του δασαρχείου.
καλο αυτο. πολλοι θα πεσουν με τα μουτρα κουνελια…. το κρεας τους δεν ειναι οτι καλυτερο…
φιλικα ΓΙΩΡΓΟΣ
# Νησss LESVOS #============
Αγαπητέ Γιώργο
Το κρέας του αγριοκούνελου είναι σαν του ήμερου κουνελιού. Μήπως τα αγριοκούνελα είναι θηράματα για ξοδεύονται τα άχρηστα φυσίγγια;
Δεν πιάνουν μερικά να τα απελευθερώσουν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας που δεν έχουν θηράματα
Alexadros100
Φίλε Γιώργο το κρέας του κουνελιού δεν είναι και τόσο άσχημο εάν το αφήσεις καμμιά βδομάδα να σιτέψει και το κάνεις στιφάδο ή τηγανιτό με κρεμυδάκια είναι απο τους καλύτερους μεζέδες για μένα προσωπικά, άλλωστε είναι πλούσιο σε πρωτείνη και με μηδενικά ποσοστά λοίπους.
problima me kounelia dio lisis exoume
-na afethi elefthero olo to xrono to kynigh kai to bradi me ta fota
2-to dasarxio tou nisiousas na agorasi ton io-kalisi-apo tin australia
ke mesa se 6 mines den tha mini trixa sto nisisas edo ixame kounelia ekatomiria gia na skeftite poso megali ine i australia ke tora mia dekaetia ta psaxnoume me to keri
sas euxome kalla kynigia
christos
Συνάδελφοι το κουνέλι έχει μαζί με την γαλοπούλα το καλύτερο κρέας από πλευράς χοληστερίνης.Περιέχει πολλά ω-λιπαρά που βοηθούν πολύ την καρδιά κλπ
Δεν αξίζει λοιπόν να το καταστρέψουμε με ιούς και άλλα επικίνδυνα μέσα αλλά να το αντιμετωπίσουμε σαν πηγή εκλεκτού κρέατος και σαν αξιόλογο κυνηγετικά θήραμα.
Και μια συνταγή για τους μερακλήδες:
Σε ένα ταψάκι βάζετε το κουνέλι τεμαχισμένο σε μερίδες και προσθέτετε λίγο λάδι το χυμό από 3-4 λεμόνια , χοντροκομένο μαύρο πιπέρι , ρίγανη , θυμάρι ή δεντρολίβανο και λίγο δυόσμο.
Το αφίνετε στο ψυγείο 2 μέρες περίπου ή και παραπάνω αν θέλετε το κρέας να αρωματιστεί και να σιτέψει περισσότερο.Κατόπιν βγάζετε τα κομμάτια από την μαρινάδα τα περιχύνετε πάλι με λεμόνι τα αλατίζετε και προσοχή: τρίβετε την φλούδα από 2-3 λεμόνια.Μετά τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε.
Σερβίρεται με ρυζότο ή κολοκυθάκια και μπρόκολα στον ατμό.Κρασί της προτίμησής σας.Εγώ προτιμώ Καμπερναί ή Αγιωργίτικο.Καλή όρεξη…
Φιλικά: Γιάννης
Tελευταια εξελιξη στο θεμα ειναι οτι μετα απο αποφαση του Υπουργου αγροτικης αναπτυξης το κυνηγι του αγριοκουνελου θα επιτρεπεται απο εδω και στο εξης επι 24 ωρου βασεως απο ομαδες κυνηγων, στους οποιους θα δωθει ειδικη αδεια να κυνηγανε τις νυχτερινες ωρες.. Ας ελπισουμε ομως το θηραμα να ειναι μονο τα αγριοκουνελα..
Παιδία στην εκπομπή πρωινές ιχνηλασίες ειπώθηκε ότι θα
συγκροτηθούν τρις ομάδες και θα συνοδεύονται από θηροφυλακα
Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.