Χωρος Αρκαδία
Χωριό Δάρα
Υλικά
αρνί 16 κιλών
χοιρινό χωριάτικο 6 κιλά
κρασί μοσχοφίλερο Μαντινείας πολύ
Αποβραδίς με τον αδελφό μου ετοιμάσαμε τη σουβλα
Αμνός 16κιλος με το απαραίτητο λίπος, αλατοπίπερα εσω-εξω και σκοδροκολίνες στα χοντρά κομματια πλάτες – μπούτια.
Βέβαια το συνηθισμένο των Ελλήνων. Όλοι γύρω απο το αρνι να δίνουν συμβουλές -θέλει λιγο αλάτι ακομη, δεν το κεντραρες σωστά,σφιξε εδώ, σπρώξε εκει κλπ-
Αλλά επειδή μέχρι να γίνει το αρνί κάτι πρέπει να τσιμπάμε και ελλείψει υλικών κοκορετσίου, αποφασίσαμε να κάνουμε και ένα μικρό κοντοσούβλι (το οποίο στο τέλος βγήκε 6 κιλά) Μαριναριμένο χοιρινό χωριατικο με αλατοπίπερο και ρίγανη και μετά κρέας-ντομάτα, κρέας-πιπεριά, κρέας-κρεμμίδι και τούμπαλιν.
Πρωί – πρωί φωτά καλή ενισχυμένη με κάρβουνα. Στις 8,30 και τα δύο γύριζαν, το αρνι με μοτεράκι και το κοντοσούβλι με το Θοδωράκη. Στις 11,30 το κοντοσούβλι έτοιμο. Αλλο να σας το λέω άλλο να το τρώτε. Μοσχομύρισε ο τόπος. Είχε κρατήσει τα υγρά του και είχαν ενισχύσει τη γεύση του τα ζαρζαβατικά. Επιτυχία 100%.
και εκεί που κάνω να κατεβάσω τη σούβλα πιο χαμηλά πρόβλημα με τη μέση – τράβηγμα (το έχω χρονια)απο εκείνη την ώρα και μετά ακίνητος στην καρέκλα. Μου τα έφερναν όλα στα χέρια.
Κατά τις 2 αρχίσαμε το αρνί το οποίο τελείωσε στις 6. Έμεινε το κεφάλι και τα κόκκαλα.
Αντε ρε και του χρόνου ή την Πρωτομαγιά?