είναι παραδοσιακό φαγητό Θρακιώτικο και Ποντιακό. Παλαιότερα το έφτιαχναν τα χριστούγεννα όταν έσφαζαν το γουρουνάκι του κάθε σπιτιού. Εϊναι συκώτι και κρέας, μαζί με πράσσο και ρύζι, μυρωδικά και το γεμίζεις στο παχύ έντερο του γουρουνιού. Η μεγαλύτερη μαγκιά είναι φυσικά στο εξωνυχιστικό πλύσιμο του εντέρου. Μυρίζει ιδιότροπα όταν το μαγειρεύουν αλλά είναι κόλαση όταν το τρως στο πιάτο. Μαγειρεύεται είτε βραστό είτε στον φούρνο.
Κάποιος άλλος στο φόρουμ που να έφτιαξε φέτος;;;