ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙΝΟΠΟΙΑ

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 46 έως 60 (από 93 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:
  • Επισκέπτης
    Ημ. εγγραφής:
    01/01/1970
    Αρ. μηνυμάτων:
    7208
    Ανώνυμος στις #150059

    ΕΔΩ ΑΡΚΕΤΟΙ ΔΕ ΘΑ ΤΡΥΓΗΣΟΥΝ ΚΑΝ.ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ ΕΚΑΝΕ ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ
    ΕΥΤΗΧΩΣ ΗΜΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΥΧΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΣΥΝΝΕΦΟ.ΛΙΓΗ ΘΕΙΑΦΑΣΘΕΝΙΑ ΜΟΝΟ.ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΑΦΙΔΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
    ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΑΠΙΣΜΑ .ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΤΡΥΓΗΣΩ.


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    16/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    1288
    PRINCE στις #151079

    mia χαρα ειναι το αμπελακι μου δοξα τον θεο.

    το cabernet μου τελος του μηνα θα ειναι ετοιμο απο τωρα ειναι γλυκα το περιμενω.

    ο ροδιτης ειναι λιγο πριν το γιαλυσμα και την δευτερα θα του κανω ενα τελευταιο ραντισμα για περονοσπορο και για ωιδιο γιατι περυσι σεπτεμβρη με επιασε περονοσπορος αλλα και για ευδεμιδα μιας και το υπουργειο εξεδωσε και ανακοινωση .

    στο cabernet δεν θα κανω τπτ

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    16/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    1288
    PRINCE στις #152183

    Μια χαρα παμε .

    εχει να βρεξει παρα πολυ καιρο πραγμα καλο .

    με φιλους που μιλαω ολοι λενε οτι φετος ειμαστε καμια 10 μερες και παραπανω πιο γρηγοροι πιο μπροστα.\

    το cabernet μου διχνει ετοιμο .
    περυσι τελος αυγουστου τρυγισα αυριο θα το μετρησω να δω τους βαθμους του .

    και οσον αφορα τον ροδιτη και αυτος παει πολυ καλα περασε και το γυαλισμα και ειναι και αυτος γλυκος ροδιζει χςεχεχε αλλα θελει σιγουρα καμια 20 μερες ακομη .

    θα δουμε υπομονη εχουμε .

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    16/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    1288
    PRINCE στις #153028

    Προχθες τρυγισα το λιγο cabernet που εχω σε 13 baume μια χαρα νομιζω .

    απο 50 φυτα εβγαλα 120 κιλα σταφυλια τα οποια και πατησα και πλεον περιμενω να γινουν κρασακι χεχεχε.

    απο αποψη ποιοτητας ουτε μια ρογα σαπια , περα απο καποιες λιγες που ειχαν μουμιοποιηθει που δεν πειραζει κιολας.

    και αφου αφαιρεσα και το 90% απο τα κοτσανια πλεον αναπαυεται στο βαρελακι περιμενοντας τον χρονο να κανει την δουλεια του .

    σημερα βρεχει καλα και ελπιζω να μην επιρεασει τον ροδιτη που θελει λιγες μερες ακομη .200 φυτα ροδιτη για κρασακι και τσιπουρακι και ειναι και καλουτσικα φορτωμενα οχι σε μεγαλο βαθμο αλλα καλα.

    αυτα προς το παρων αναμενουμε.

    Επισκέπτης
    Ημ. εγγραφής:
    01/01/1970
    Αρ. μηνυμάτων:
    7208
    Ανώνυμος στις #153034

    Καλοπιοτο.Μη βιαστης να τρυγησης το ροδιτη ,γιατι εγω που το τρυγησα μαζι με το αι γιωργιτικο δεν ειχε βαθμους που ηθελα.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    29/09/2007
    Αρ. μηνυμάτων:
    1713
    Caveman στις #153037

    Εγώ δευτέρα θα πάω για μέτρηση!
    Το 13άρι καλό!!

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    16/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    1288
    PRINCE στις #154745

    μπορει καποιος να μου πει στους ποσους BAUME να τρυγισω τον ροδιτι μου?

    ακομη εχει το σαββατο τον μετρησα 11 bayme αλλα φοβαμαι τον καιρο ρε γμτ μου .
    να τον περιμενω να παει 13? η και λιγοτερο ?

    Επισκέπτης
    Ημ. εγγραφής:
    01/01/1970
    Αρ. μηνυμάτων:
    7208
    Ανώνυμος στις #154896

    Σε μια βδομαδα μπορεις να χεις τους βαθμους που θελεις.Αν φοβασαι ττο καιρο τρυγα το ,οι παλιοι εδω λενε οτι ειναι προτιμοτερο λιγη ζαχαρη στο μουστο ,παρα
    νερο οταν εχει ξεπεραση τους 13 βαθμους.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    22/01/2008
    Αρ. μηνυμάτων:
    1701
    βκ στις #154898

    ποιός μπορεί να μου πει . όταν βάλουμε μούστο στο ανοξείδοτο, πόσο καιρό θέλει να βράσει ο μούστος, δεδομένης της μεγάλης επιφάνειας, που είναι ανοικτή ?

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    16/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    1288
    PRINCE στις #154923

    Συμφωνα παντως με διαφορα site προγνωσης καιρου για τις επομενες 7 μεερες δεν εχει βροχη οποτε λεω να περιμενω ακομη .

    και σημερα ακουσα στην τηλεοραση οτι νομο Ηλιας αυριο ξεκιναν τρυγο ροδιτη.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    20/08/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    944
    Stag στις #154925

    πριν δεκα μερες τρυγισα τον ροδιτη..αρκετα γλυκο μου φανηκε και στους 13 βαθμους…μεχρι χθες εβραζε ακομα ..περιμενω να σταματησει για να σφραγισω το βαρελακι και για πρωτη φορα να εμφυαλωσω μπουκαλακια…και οτι γινει..!!

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    29/09/2007
    Αρ. μηνυμάτων:
    1713
    Caveman στις #154932

    Ο δικός μας ο τρύγος είναι στα 14 μπωμέ, προχτές την Κυριακή, ακόμη δεν άρχισε ο βρασμός

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    16/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    1288
    PRINCE στις #155219

    εχθες και παλι που το μετρησα ειχε 12 βαθμους μπωμε .

    λεω να το αφησω ακομη μια εβδομαδα , αν και μαλλον θα μας βρεξει αυριο και μεθαυριο.

    θα κανω καλα?

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    16/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    1288
    PRINCE στις #159402

    Tελικα τελος σεπτεμβριου μαζεψα τον ροδιτη με 12 μπομε και ευτηχως προλαβα γιατι απο την αλλη μερα αρχισαν οι βροχες.

    μαζεψα 500 κιλα ροδιτη και 120 κιλα καμπερνε .

    εκανα 60 κιλα κρασι
    και 90 κιλα τσιπουρο

    και λιγο ροδιτη που φαγαμε .

    του χρονου θα τον ξεφυλισω απο αρχες σεπτεμβρη για να ανεβασει βαθμους ο ροδιτης.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    29/09/2007
    Αρ. μηνυμάτων:
    1713
    Caveman στις #333565

    Εχθές είχαμε απόσταξη! 55 λίτρα τσίπουρο πριν την αραίωση, καταπληκτικό! Η φετινή χρονιά ήταν εξαιρετική και το κρασί έχει γίνει απίστευτο…. :rolleyes:

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 46 έως 60 (από 93 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων