Λοιπόν, μια που ονόμασα το topic μαγειρέματα ορίστε και μια συνταγή (δοκιμασμένη) γρήγορη, οικονομική και χωρίς κρέας.
ΓΙΑΧΝΙΣΤΟ
ΥΛΙΚΑ
2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
4 πράσα σε χοντρές ροδέλες
3 πατάτες (πατάρες) σε μέτρια κομμάτια
500 γρ. φρέσκα μανιτάρια της αρεσκείας μας
7-8 μέτρια κομμάτια κίτρινης κολοκύθας (προαιρετικά)
1 φλιτζ. τσαγιού πολτός ντομάτας
2 δαφνόφυλλα
2-3 μπαχάρια
αλάτι, πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
κόβουμε τα μανιτάρια σε μέτρια κομμάτια. σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. μετά από 2-3 λεπτά προσθέτουμε τα πράσα, τα μανιτάρια, τις πατάτες, την κολοκύθα και το αλατοπίπερο. προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τη δάφνη, το μπαχάρι και νερό μέχρι να καλύψει τα υλικά. μαγειρεύουμε εως ότου να μαλακώσουν τα υλικά. συνοδεύουμε με ροζέ κρασί.