Απαντήσεις συζητήσεων που έγιναν

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 30 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Posted In: asxetos

  • Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    08/04/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    31
    asxetos στις #506999

    Επειδή, όπως φάνηκε παρεξηγήθηκαν αυτά που έγραψα για τους συλλόγους.

    Το παράδειγμα που ανέφερα αφορά σε μη-κυνηγετικό σύλλογο / σύνδεσμο.

    Όμως, η εικόνα που έχω από τους δικούς μας συλλόγους δεν είναι καλή, δεν είναι καν μέτρια, εμπίπτει κατά την άποψή μου καθαρά στην κατηγορία “νταβατζηλίκι”.

     

    Και τα 60 Ευρω είναι πολλά για “ετήσια συνδρομή”, δηλαδή τι ακριβώς;

    Για μισθούς υπαλλήλων που δεν ξέρουν τη σειρά που έχουν τα γράμματα της αλφα-βήτα και δεν μπορούν να βρούνε τις άδειες στα συρτάρια;

    Ή για άλλους υπαλλήλους που απαντάνε στο τηλέφωνο με ύφος “βαριέμαι που ζω, μη με ξυπνάτε” αλλά και από κοντά δεν είναι καλύτεροι;

    Αυτό που μπορώ εύκολα να υποθέσω είναι ότι πρόκειται είτε για συγγενείς του προέδρου, είτε για πολύ φίλους ή συγγενείς άλλων μελών της διοίκησης, αφού μου είναι αδιανόητο ότι ΕΨΑΞΑΝ και ΒΡΗΚΑΝ για υπαλλήλους αγενείς ή άλλους που δεν ξέρουν ούτε την αλφαβήτα, αλλά με λίγη βοήθεια, ντάξ μωρέ, θα τη βρούμε την άδεια, τι, βιάζεσαι;

    Όμως το ανέκδοτο αυτό είναι πολύ ακριβό για να το πληρώνω 60 Ευρώ “ετήσια συνδρομή” ή όπως είπε ο άλλος για να τα πίνουν τσίπουρα στο υπόγειο, δικά μου είναι τα λεφτά και έχω τη γνώμη και την άποψη για το πού και πώς τα δίνω.

     

    Τέλος να προσθέσω ότι σε περίπτωση που ανήκα στην παρέα που πίνει τα τσίπουρα στο υπόγειο με τα λεφτά από τις συνδρομές, έ, οπωσδήποτε θα το έβλεπα πολύ πιο “χαλαρά” το ζήτημα…


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    08/04/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    31
    asxetos στις #506967

    Λοιπόν,

    Άδεια από το Δασαρχείο, κόστος συγκριτικά με κόστος συλλόγων, αναλυτικά ποιός τσεπώνει πόσα κτλ, εδώ:

    Τιμή άδειας κυνηγιού: διατήρηση των ίδιων ποσών για τέλη και συνδρομές

    και πολύ πιο αναλυτικά (δυστυχώς…) εδώ:

    Πως διαμορφώνεται το κόστος της άδειας θήρας

     

    Η αλλαγή που έγινε φέτος αφορά στη δυνατότητα να στείλει κάποιος πληρεξούσιο δικηγόρο στο Δασαρχείο αντί να πάει ο ίδιος, π.χ. αν ο δικηγόρος είναι αδερφός του ενδιαφερόμενου και πάει τζάμπα γιατί ο άλλος βαριέται κτλ, αναλυτικά εδώ.

    Αλλάζει πλέον η διαδικασία χορήγησης άδειας θήρας απευθείας από τα δασαρχεία

     

    Τώρα η πλάκα είναι ότι αν στο Δασαρχείο πληρώνεις με e-παράβολο, τότε πράγματι μπορείς να πληρώσεις με πιστωτική κάρτα εξοφλώντας το e-παράβολο π.χ. στα ΕΛΤΑ ή και απευθείας στο TaxisNet όταν ανοίξει εκεί η άμεση πληρωμή με κάρτες, πιθανώς από Σεπτέμβριο.

     

    Ασαφές είναι όμως το ζήτημα ασφάλισης αν κάποιος θέλει να βγάλει άδεια απευθείας από το Δασαρχείο, αφού θα πρέπει να ασφαλιστεί σε κάποια ασφαλιστική εταιρία μόνος του, προφανώς εκτός των τιμολογίων ομαδικής ασφάλισης που κάνουν οι σύλλογοι σε εξευτελιστικές ομολογουμένως τιμές.

     

    Τώρα όσο αφορά τους συλλόγους, το μόνο που θα πω είναι ότι η εικόνα που έχω τόσα χρόνια είναι παραπλήσια με αυτή άλλων “συλλόγων” και “συνδέσμων” που αποτελούν κατά βάση την προσωπική “μπίζνα” ενός ισόβιου “προέδρου” που “νοικιάζει” από τον εαυτό του π.χ. το άθλιο υπόγειο του σπιτιού του για έδρα του “συλλόγου” και μαζί με το παρόμοιας παρασιτικής αντίληψης παρεάκι του καλοπερνάνε με τις υπέρογκες συνδρομές των μελών, οι οποίες καθίστανται υποχρεωτικές καθόσον συνοδεύονται από κάποιο κρατικά εκπορευόμενο νταβατζηλίκι του τύπου “ταυτότητα μέλους”, ας μην επεκταθώ όμως, όποιος κατάλαβε τι φωτογραφίζω, κατάλαβε.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    08/04/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    31
    asxetos στις #440822

    Αν προκύψει πρόβλημα με τα χαρτιά, θα κληθεί ο αιτηθείς την άδεια να φέρει άλλα χαρτιά ή διευκρινίσεις, είτε από το σύλλογο, ή και απευθείας από το δασαρχείο.

    Σε περίπτωση που δεν μπορεί να εκδοθεί άδεια φαντάζομαι (χωρίς να είμαι σίγουρος) ότι τα χρήματα επιστρέφονται, αν και σε περίπτωση πλαστογραφίας εγγράφων κτλ όπου γίνεται μήνυση από το δασαρχείο, πιθανώς και το ποσό να κατάσχεται.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    08/04/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    31
    asxetos στις #440721

    Υπόψιν, ότι τη στιγμή που πληρώνουμε στο σύλλογο, δεν είναι εκ των προτέρων εγγυημένη η έγκριση των δικαιολογητικών μας από το δασαρχείο, και άρα η έκδοση της άδειας.

    Υπάρχει περίπτωση να προκύψει πρόβλημα με κάποιο από τα χαρτιά μας, και αν ρωτήσετε σε κάποιο δασαρχείο θα ακούσετε απίθανες ιστορίες με πλαστά χαρτιά για έκδοση άδειας, για άλλους που τους έχει αφαιρεθεί η άδεια του όπλου ή που έχουν καταδικαστικές αποφάσεις και επιχειρούν να βγάλουν άδεια και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε…

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    08/04/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    31
    asxetos στις #421926

    Ο όρος Brisance αναφέρεται σε ιδιότητα εκρηκτικών υλών όπως η νιτρογλυκερίνη, ο δυναμίτης, το anfo κτλ. και γενικότερα εκρηκτικά όπου το κύμα κρούσης διαδίδεται με υπερηχητική ταχύτητα δια μέσου του υλικού.

    Πραγματικά δεν αντιλαμβάνομαι που θα βρει την ενέργεια η μικρή ποσότητα πυρίτιδας η οποία δεν ανήκει στα ανωτέρω εκρηκτικά, αλλά καίγεται και το μέτωπο φλόγας διαδίδεται με υποηχητική ταχύτητα, να προκαλέσει ζημία του τύπου “το όπλο γίνεται κομάτια” εκτός αν έχουμε βουλώσει την κάννη, ή η πυροδότηση έγινε καθυστερημένα και ενόσω ο χειριστής είχε προλαβει να απασφαλίσει / ανοίξει το κλείστρο, αλλά παρέλειψε να μας το αναφέρει κατά την περιγραφή της υποτιθέμενης ιστορίας.

    Μάλιστα, τώρα που το σκέφτομαι, ο χειριστής έζησε για να πει την ιστορία, παρόλο που το όπλο έγινε κομάτια στα χέρια του;

    Το εφέ αυτό μπορεί πάντως να αναπαραχθεί πολύ εύκολα βάζοντας στη θαλάμη ένα φυσίγγιο Cal 20 το οποίο θα φράξει την κάννη στον κώνο προσαρμογής, και πίσω από αυτό ένα φυσίγγιο Cal 12 το οποίο και πυροδοτούμε ενόσω η κάννη είναι φραγμένη. Απλώς πρέπει να είμαστε πολύ μακρυά από το όπλο, όταν πατάμε τη σκανδάλη γιατί θα συμβεί πραγματική ζημία στο όπλο και σε όποιον βρίσκεται κοντά.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    08/04/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    31
    asxetos στις #421800

    Στρώσιμο θέλει, ακριβώς επειδή είναι καινούργιο.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    08/04/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    31
    asxetos στις #421788

    Επειδή ο κατάλογος είναι τζάμπα…

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    08/04/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    31
    asxetos στις #421787

    Το φυσίγγιο περιέχει ποσότητα χημικής ενέργειας στην πυρίτιδα.

    Όταν καεί η πυρίτιδα, λαμβάνουμε αυτή τη χημική ενέργεια με τη μορφή θερμότητας και μεγάλου όγκου αερίων της καύσης, που λόγω του περιορισμένου όγκου του φυσιγγίου, προκαλούν υψηλή πίεση.

    Η πίεση εκτονώνεται αρχικά απο την πιο αδύναμη πλευρά του φυσιγγίου, απο το αστεροειδές κλείσιμο ή την τάπα, και ακολούθως από την έξοδο της κάννης.

    Ο χρόνος, αν η ανάφλεξη της πυρίτιδας έγινε αμέσως μόλις πατήσαμε τη σκανδάλη, ή αν έγινε μετά από μερικά δευτερόλεπτα, δεν διαφοροποιεί κατά κανένα τρόπο τη διαθέσιμη χημική ενέργεια που εξαρχής περιέχεται στη συγκεκριμένη ποσότητα πυρίτιδας, τόση ενέργεια έχουμε στο φυσίγγιο, τόση θα πάρουμε.

    Επίσης, σε κάθε περίπτωση, το αστεροειδές κλείσιμο, ή η τάπα, υποχωρεί πιο εύκολα στην αναπτυσσόμενη πίεση, συγκριτικά με τα μέταλλα θαλάμης και κάννης.

    Κίνδυνος υπάρχει αν στην καθυστερημένη πυροδότηση ανοίξουμε το όπλο και το κοιτάμε, ή αν το γυρίσουμε από μπροστά και κοιτάμε μέσα στην κάννη.

    Αν κοιτάμε μέσα στην κάννη απο μπροστά και το φυσίγγιο πυροδοτηθεί καταλαβαίνουμε τι θα γίνει.

    Επίσης, αν ανοίξουμε το όπλο και το φυσίγγιο πυροδοτηθεί ενώ δεν υπάρχει το κλείστρο στη θέση του να το συγκρατήσει, πάλι καταλαβαίνουμε τι θα γίνει.

    Οπότε, σε περίπτωση μη πυροδότησης περιμένουμε μεγάλο χρονικό διάστημα πριν ανοίξουμε το όπλο, και δεν κοιτάμε μέσα στην κάννη από μπροστά για να δούμε τι έγινε.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    08/04/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    31
    asxetos στις #421782

    Τώρα τι ακριβώς λέμε εδώ πέρα;

    Οτι αν το φυσίγγιο πυροδοτηθεί κανονικά, τότε τα μέταλλα αντέχουν, αλλά αν πυροδοτηθεί με 2 δευτερόλεπτα καθυστέρηση, τότε τι ακριβώς συμβαίνει; Μετατρέπεται το φυσίγγιο σε χειροβομβίδα και σκάει μέσα στη θαλάμη;

    Ή μήπως λέμε οτι δεν έγινε πυροδότηση και ανοίξαμε το όπλο και το κοιτάμε, και τότε γίνεται η καθυστερημένη πυροδότηση, όταν έχουμε τραβήξει πίσω το κλείστρο, ή ακόμα χειρότερα, βγάλαμε το μη πυροδοτηθέν φυσίγγιο και το κρατάμε στο χέρι και σκεφτόμαστε πότε άραγε θα σκάσει;

    Γιατί το ένα είναι λίγο διαφορετικό από το άλλο…

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    08/04/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    31
    asxetos στις #421726

    Το πράσινο Scotch Brite (πράσινη σκληρή πλευρά σε κίτρινο σφουγγάρι) χαράζει ακόμα και γυαλί αν το τρίβουμε συχνά.

     

    Είναι προφανές ότι θα χαράξει (εύκολα) το όποιο μέταλλο σε κάννη, τσοκ κτλ, γι αυτό το λόγο καθαρίζει όμως τόσο καλά, επειδή είναι τόσο σκληρό και ας μην του φαίνεται. Εξάλλου η χρήση του είναι να καθαρίζει πολύ δύσκολη καμμένη βρωμιά από μεταλλικά μαγειρικά σκεύη, εκεί δεν μας ενδιαφέρει και τόσο αν χαράξουν, αρκεί να καθαρίσουν.

     

    Επειδή όμως με το πράσινο Scotch Brite γίνονται εύκολα ζημιές εκεί που δεν πρέπει, γι αυτό παράγεται ένας ακόμα τύπος τέτοιου καθαριστικού με ροζ / άσπρο χρώμα (άσπρη σκληρή πλευρά σε ροζ σφουγγάρι), αυτό είναι λίγο πιο μαλακό, αλλά πάλι αρκετά σκληρό για να καθαρίζει σχετικά καλά.

     

    Τον ροζ / άσπρο τύπο τον πουλάνε ως “ασφαλή” για πορσελάνινα είδη υγιεινής, επειδή το πράσινο Scotch Brite τα χαράζει και αυτά. Στα ίδια μέρη που πουλάνε και το πράσινο Scotch Brite (ή τις απομιμήσεις του).

     

     

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    08/04/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    31
    asxetos στις #421702

    Η κάννη εξ υποθέσεως και εκ κατασκευής είναι ένας ανοιχτός σωλήνας στην μια του άκρη κατά την ώρα της πυροδότησης.

     

    Με αυτή τη διάταξη, έχουμε πολύ γρήγορη εκτόνωση της πίεσης που δημιουργείται, άρα πρακτικά δεν υπάρχει κίνδυνος έκρηξης με την έννοια που βλέπουμε να συμβαίνει στις ταινίες δράσης στο σινεμά κτλ. Μπορεί σε κάποια ακραία περίπτωση υπερβολικής / λάθος γόμωσης να φουσκώσει το μέταλλο στο πιο αδύναμο σημείο καθιστώντας ενδεχομένως το όπλο άχρηστο, πάντα όμως η κύρια εκτόνωση της πίεσης θα γίνεται από την ελεύθερη έξοδο της κάννης.

     

    Όμως αν η κάννη δεν έχει ελεύθερη διαφυγή των αερίων, γιατί π.χ. βάλαμε την άκρη της μέσα στη λάσπη και πυροβολήσαμε, γιατί π.χ. σε θαλάμη cal 12 βάλαμε ένα φυσίγγιο cal 20 και από πίσω ένα ακόμα φυσίγγιο cal 12 και πυροβολήσαμε, κτλ κτλ, λοιπόν σε τέτοιες περιπτώσεις όλη η πίεση πρέπει να συγκρατηθεί μέσα στην κάννη και αυτό δεν προβλέπεται από τη λειτουργία της, άρα θα έχουμε αστοχία υλικού στο πιο αδύναμο σημείο και διαφυγή της πίεσης από εκεί, πραγματική έκρηξη, αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει πρώτα να βουλώσουμε την κάννη.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    08/04/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    31
    asxetos στις #421552

    Το φαινόμενο διαφοροποιείται ανάλογα με τις ταχύτητες στις οποίες κινούμαστε.

     

    Σε σημαντικά υποηχητικές ταχύτητες, π.χ. 300 m/s αρχική ταχύτητα εξόδου από την κάννη το φαινόμενο εξελίσσεται γραμμικά.

     

    Η διαθέσιμη κινητική ενέργεια δαπανάται εν μέρει για να αντισταθμίσει την αντίσταση του αέρα και η εναπομένουσα κινητική ενέργεια δαπανάται μετατρεπόμενη σε θερμική ενέργεια κατά την πλαστική κρούση στο στόχο (εφόσον βρούμε στόχο).

     

    Όταν όμως οι ταχύτητες προσεγγίζουν / ξεπερνούν την ταχύτητα του ήχου τότε το φαινόμενο δεν εξελίσσεται γραμμικά.

     

    Σε τέτοιες ταχύτητες κίνησης των σκαγιών απαιτείται δαπάνη σημαντικής επί πλέον ποσότητας από την διαθέσιμη κινητική ενέργεια για τη διάσπαση του μετώπου κύματος, το οποίο ήδη κινείται με την ταχύτητα του ήχου, διαδιδόμενο στον αέρα.

     

     

     

     

     

    Η μορφή του γραφήματος  στην περιοχή ταχυτήτων του ήχου εξηγεί επαρκώς τις αναφερόμενες παρατηρήσεις περί της μη γραμμικής σχέσης μεταξύ μετρούμενης διάτρησης και αρχικής ταχύτητας σκαγιών.

    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    08/04/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    31
    asxetos στις #421511

    Θα συμφωνήσω οτι τα σκάγια συνεχίζουν να προσλαμβάνουν κινητική ενέργεια καθόσο χρόνο βρίσκονται εντός της κάννης.

    Τα αέρια καύσης της πυρίτιδας έχοντας υψηλή πίεση ωθούν τα σκάγια μέχρι η πίεση των αερίων πίσω από τα σκάγια να εξισωθεί με την ατμοσφαιρική πίεση που υπάρχει εμπρός από τα σκάγια.

    Η μεταβίβαση κινητικής ενέργειας από τα αέρια στα σκάγια βαίνει μειούμενη όσο τα σκάγια πλησιάζουν την έξοδο της κάννης, αλλά δεν μηδενίζεται όσο υπάρχει πίσω από τα σκάγια πίεση μεγαλύτερη της ατμοσφαιρικής.

    Η τελικά μεταβιβασθείσα κινητική ενέργεια στα σκαγια, προσδιορίζει το μήκος της τροχιάς τους αν δεν προσκρούσουν κάπου, ή την διαθέσιμη ενέργεια διάτρησης αν τα σκάγια προσκρούσουν στο στόχο ή αλλού.

     

    Τέλος, θα συμφωνήσω οτι όλα τα παραπάνω έχουν νόημα όταν καταφέρνουμε να βρούμε στόχο και όχι όταν ρίχνουμε στο γάμο του καραγκιόζη…

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    08/04/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    31
    asxetos στις #421480

    Σε δοκιμή που έγινε σε Πακιστανική ιστοσελίδα (ο σύνδεσμος στις προηγούμενες σελίδες) βρέθηκαν όπλα με πάρα πολλά προβλήματα, αλλά και μεταγενέστερης παραγωγής όπλα που λειτουργούσαν πολύ καλά.

    Το δικό σου φαίνεται να είναι σε όλα εντάξει, ίσως οι Ρώσοι βιάζονταν πολύ στις πρώτες σειρές που έβγαλαν.

    Αν μπορείς ανέβασε καμιά φωτογραφία να γουστάρουμε κιόλας λίγο…

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    08/04/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    31
    asxetos στις #421452

    Εντυπώσεις;

     

    Είναι όπως τα λέγανε οι Πακιστανοί;

     

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 30 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων