Απαντήσεις συζητήσεων που έγιναν

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 30 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Posted In: eagle_gr

  • Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    23/11/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    30
    eagle_gr στις #225119

    Φίλε μου σίγουρα θα ήταν η καλύτερη λύση αλλά δεν ξέρω να τοποθετώ κεραμίδια..! Ενώ με κάτι σαν τον τσίγκο, δεν θα έχω πρόβλημα. Παρ΄όλα αυτά, πόσο πιστεύεις θα κόστιζε για 10τμ κεραμίδια και κόντρα πλακέ?
    Σε ευχαριστώ!

    Mια καλή και σχετικά φτηνή λύση χωρίς πολλα μερεμέτια και γνώσεις για σκεπή είναι τα πάνελ αλουμινίου με ενδιάμεση στρώση απο μονωτικό υλικό (υαλοβαμβακα ή φελιζολ)….δεν παθαινει τιποτα…το κόβεις στα μέτρα σου, κρατάει πολλη ΄ζεστη λόγω μόνωσης και αισθητικά πολυ όμορφο και ευκολο στο πλύσιμο…θα το βρεις σε μάντρες οικοδομών,σε μεγάλα χρωματοπωλεία και στα leroy merlin…


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    23/11/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    30
    eagle_gr στις #226299

    Μετα απο μια μικρη περιπετεια και ατελειωτο αγχος, με την αποχωρηση μελους της ομαδας και τον διαχωρισμο των σκυλιων αυριο η μεγαλη μερα για εκπαιδευτικο..η καλη μας σκυλα λοιπον με το κουταβι που χθες πηραμε απο το εκπαιδευτηριο μετα απο ενα μηνα..δεν με ενδιαφερει να δω λαγο ;) , το μονο που θελω ειναι το κουταβι να δειξει καλα δειγματα….αντε να δουμε…καλα εκπαιδευτικα παιδια..

    μετα απο ένα μηνα στο εκπαιδευτηριο χρειαζεται μια περιοδο προσαρμογης σε νεο κυνηγετικο τερεν….μην βιαστεις να βγαλεις συμπερασματα και μην απογοητευτεις αν δεις κατι που δεν σου αρεσει……αυτα εκ πειρας οταν ειχα παρει το κουταβι απο εκπαιδευτηριο…το βραδυ δεν κοιμηθηκα…και περιμενα να ξημερωσει να το δω να δουλευει στο βουνο…..σε καθε περιπτωση πες μας αν θες τις εντυπωσεις σου…σε ευχαριστω!!!

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    23/11/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    30
    eagle_gr στις #204381

    σε όλες τις φυλές υπάρχουν καλά και κακά σκυλια…ειναι θεμα ατόμου και όχι φυλής και φυσικά θεμα εκπαιδευσης…κι απανταω
    1. δεν μπαινουν ολα τα σκυλια στο πυκνό…ειναι θεμα ράτσας δηλαδη εργασιακο στανταρ της φυλης αν θα μπει με ευκολια στο πυκνο η οχι…καποια σκυλια έρχονται με την εκπαιδευση αλλα πιο ευκολα αλλα πιο δυσκολα…στην περιπτωση σου και στην μορφολογια εδαφους που κυνηγας (πυκνο,βατα κλπ) θες σιγουρα σκληροτραχηλο ιχνηλατη και σιγουρα σκληροτριχο ιχνηλατη, οπου κατα κανονα δημιουργηθηκαν για τετοια τερεν. θα σου προτεινα λοιπον το σκληροτριχο σεγκουτσι το οποιο εχει ολα αυτα που ψαχνεις σαν εργασιακο στανταρ (λιγες φωνες, γεννημενο για το πυκνο, φοβερη διωξη)
    2. πιστευω σε καλυπτει το παραπανω
    3. εδω ισως καποιο γκριφον γαλλικης φυλης υπερτερει στην τονικοτητα και την μελωδια κατα την διωξη…καλη περιπτωση για οχι πολυ ορεινα εδαφη αλλα πυκνα ειναι το γκριφον μπλε της γασκωνης….το μονο που δεν θα σου αρεσει ειναι το κλαφουναει πολυ ντορο
    οσο αφορα τα μπιγκλ και τα μπιγκλ χαριερ θα σε απετρεπα σε καθε περιπτωση αφου ειναι μακρια εργασιακα απο αυτο που ψαχνεις…..τα μεν μπιγκλ δεν μαπινουν καθολου στο πυκνο και δεν εχουν διωξη τοσο μεγαλη ωστε να γυρναει ο λαγος οπως θες η να πεφτει στα καρτερια…..επισης εχει αργη διωξη λογω σωματικης δομης και δεν τα καταφερνει καλα σε ορεινα εδαφη….τα δε χαριερ δεν μπαινουν στο πυκνο, ισως παιρνουν εκπαιδευση ομως και εχουν τρομερη διωξη αλλα σε ανοιχτα τερεν οχι σε βατα κλπ.
    εν κατακλειδι, αν και κυνηγαω με γαλλικους ιχνηλατες, πιστευω πως στην περιπτωση σου ταιριαζει ο σκληροτριχος ιχνηλατης σεγκουτσι για τους παραπανω λογους….υπαρχει και dvd του χριστογιαννη ωστε να παρεις μια εικονα και γευση….
    πιστευω να σε καλυψα..

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    23/11/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    30
    eagle_gr στις #204296

    φετος απο δικές μου εξόδους αλλά και από φίλους διαπιστώνεται μια τρομερή έξαρση του πληθυσμού των τσιμπουριών σε εξωπραγματικό επίπεδο από καθε άλλη χρονιά. αρκεί να αναφέρω οτι σε εξόδους σε ορεινά μέρη με χόρτα εκτός απο το σκυλί που γέμιζε, ηταν γεματο και το παντελόνι και τα παπουτσια μας….αυτο που καναμε ηταν να ψεκαζουμε το παντελονι μας με frontline χωρις ιδαιαιτερα αποτελεσματα….τα σκυλια γεματα κι ας ειχαν κολαρα, ψεκασμενα κλπ…δεν ξαναπηγα στο μερος εκει….τςρα σε πετρωδη χωρις χορτα εδαφη δεν βλεπω παρομοιο προβλημα….πιστευω πως το φαινομενο ειναι παροδικό……αυτο που προτείνω να κανεις ειναι εκτος απο αμπουλες και σπρει….μετα το κυνηγι-εκπαιδευτικο ενα γερο μπανιο(με χτενα) με ειδικο προιον για τσιμπουρια εφοσον το εχεις μεσα στο σπιτι…θα το αφησεις να στεγνωσει και μετα ενα καλο χτενισμα..μην απογοητευεσαι..

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    23/11/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    30
    eagle_gr στις #204196

    συμφωνώ απόλυτα με τον συνάδελφο Kalliston Hellas…
    θα ήθελα επισης να προσθέσω οτι μεγαλύτερα επίπεδα ω6 και χαμηλοτερα ω3 στον οργανισμό θεωρειται προ-φλεγμονώδη κατάσταση και μπορει να προκαλεσει ερεθισμους…αρα η σωστη αναλογια ειναι το κλειδι της υγείας του ζωου. δινοντας αραχιδελαιο αυξανουμε τα επίπεδα ω6..και αρα θα πρεπει αντισταθμισουμε αναλογη ποσοτητα ω3 ωστε να υπαρξει η πολυποθητη ισσοροπια. μερικα προιοντα που εχουν αναλογια (ω6/ω3) ειναι το σογιελαιο με 51,9% LA (ω6) & 7,8%ω3 και το σιταρελαιο που κυκλοφορει πολυ τωρα τελευταια 54,8% / 6,9%…….γιαυτο με το αραχιδελαιο οπως ειπε και ο σεβαστός κυριος Γιαννης πολυ σωστα μια κουταλια κατα περιπτωση…χωρις υπερβολες που οδηγουν σε αντιθετα αποτελεσματα…

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    23/11/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    30
    eagle_gr στις #228217

    Έχεις δοκιμάσει να δώσεις ηλιέλαιο σε σκύλο σου χωρίς κανένα πρόβλημα; Περιμένω και την άποψη του κ. Γιάννη πάνω σ' αυτό.

    ναι εχω δοκιμασει να δωσω ηλιελαιο αλλα συνηθως δινω μουρουνελαιο, οταν ταιζω τροφες δευτερης ποιοτητας. εριχνα καποια δοση ηλιελαιου μαζι με την ξηρη τροφη η οποια γινονταν πιο υγρη και την ετρωγαν με ορεξη. ειναι και ενα τρικ σε σκυλια που δεν τρωνε κροκετα..
    επισης ο καθε οργανισμος εχει διαφορετικες αναγκες απο λιπαρα οξεα και τα μεταβολιζει διαφορετικα…οποτε οι ποσοτητες και οι αναλογιες διαφερουν. υποτιθεται οτι οι καλες τροφες ειναι ισοροπημενες και μελετημενες για καθε φυλη, σωματικο βαρος, εργασιακη δραστηριοτητα κλπ. επισης το σογιελαιο εχει 52% λινολεικο οξυ.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    23/11/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    30
    eagle_gr στις #203577

    ο οργανισμός του σκύλου δεν μπορεί να συνθέσει ω6 & ω3 λιπαρά οξέα απο μόνος του και άρα πρέπει να τα πάρει απο την διατροφή του…μια διατροφή ισοροπημένη σε λιπαρά οξέα με ένα λόγο 6:1 (ω6 / ω3) θεωρείται πλήρης. Το λινολεικό οξυ που περιεχεται σε διαφορά λιπαρά (grain oils, pork fat, fish meals etc) έιναι η κύρια πηγή ω6 που στην συνέχεια κατα την προσληψη μετατρέπεται σε αραχιδονικό οξύ ή γ-λινολεικό οξυ. Το κυριότερο λιπαρο οξυ με το πιο υψηλο περιεχομενο σε λινολαικο οξυ είναι το safflower Λαδι Κνηκου ή Ατρακτυλιδας προέρχεται από το φυτό κάρθαμο( Carthamus Tinctorius) με ποσοστο 72,7% και υστερα το γνωστο ηλιέλαιο με 65,7% . Ως εκτούτου κατα την άποψη μου πιστεύω πως το ηλιελαιο είναι αρκετο ως συμπληρωμα σε χαμηλης ποιότητας τροφες, με οτι αυτο συνεπαγεται για την ποιοτητα του δερματος και του τριχωματος.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    23/11/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    30
    eagle_gr στις #249493

    Dehydrated chicken (25%), Rice (25%), Maize, Chicken oil, Dehydrated herrings (6%), Wheat, Beet pulp (2%), Dried whole eggs (1%), Chicken protein extracts, Yeast (1%), Sodium chloride, Calcium carbonate, Bicalcium phosphate, seaweed and cod-liver oil (0,12%), Fructo-oligosaccharides (FOS) (0.08%), Glucosamine HCl (0.04%), Chondroitinsulphate (0.035%), Yucca schidigera (0.01%).

    ANALYTICAL COMPONENTS
    Moisture 8 %
    Raw protein 26 %
    Raw oils and fats 14 %
    Raw fibres 2,5 %
    Raw ashes 6 %
    Calcium 1,1 %
    Phosphorus 0,88 %
    Linoleic acid 1,8 %
    Omega 6 1,52 %
    Omega 3 0,29 %

    ADDITIVES (per kg): nutritional additives
    Vitamin A
    U.I. 22000
    Vitamin D3
    U.I. 1450
    Vitamin E mg 170
    Vitamin B1 mg 11,5
    Vitamin B2 mg 9
    Vitamin B6 mg 4,5
    Vitamin B12 mg 0,08
    Vitamin PP mg 60
    Vitamin C mg 100
    Iron (ferrous carbonate) mg 200
    Zinc (zinc oxide) mg 230
    Copper (basic copper carbonate) mg 9
    Manganese (manganose carbonate) mg 50
    Iodine (potassium iodide) mg 1,2
    Selenium (sodium selenite) mg 0,06
    Cobalt (basic cobalt carbonate) mg 1,9
    Inositol mg 3000
    Antioxidants

    pos sas fenonte ta sustatika autis tis trofis

    η τροφη ειναι της alleva..το ειχε ρωτησει και ενας φιλος σε αμεσα προηγουμενο ποστ…..κατα την προσωπικη μου αποψη..ειναι μια καλη τροφη… με λιγη περιεκτικοτητα κρεατος…και οπως ειχα πει χρειαζεσαι μεγαλυτερες ποσοτητες για να τα πιασει τα σκυλια που λεμε…κατι που το επιβεβαιωσε και ο φιλος που την δοκιμαζει….αλλα σε αυτα τα λεφτα ειναι μια καλη λυση…

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    23/11/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    30
    eagle_gr στις #250140

    καλησπερα!
    σημερα μου δημιουργηθηκε μια απορια.πηγα μια βολτα να δω τα κουταβια απο την γεννα μου που εδωσα σε 2 φιλους.ενω οταν τα εδωσα ειχαν το ιδιο μεγεθος τωρα ενα μηνα μετα δηλαδη.τα δικα τους ειναι μεγαλυτερο απο το δικο μου.
    γιατι αυτο ?μηπως η τροφη?
    υποτιθεται οτι η[font=”Comic Sans MS”]Εξαιρετική διατροφή για "ανά κάποιες ημέρες" όπως αναφέρεις. Να εξηγήσουμε όμως το γιατί όχι καθημερινά αλλά για 2 το πολύ 3 φορές την εβδομάδα.
    Συκώτι και συκωτάκια πουλιών: α) Σε τακτικές δόσεις προκαλούν επικίνδυνη αύξηση βιταμίνης Α. Οι επιπτώσεις μπορεί είναι παραμορφωμένα οστά, ραγδαία και επικίνδυνη ανάπτυξη των οστών στη σπονδυλική στήλη και στους αγκώνες, αλλά και ανορεξία. β) περιέχουν πολλά λίπη.
    Οι λαιμοί πουλερικών (μόνοι τους) ουσιαστικά είναι πολύ φτωχή τροφή γιατί αποτελούνται από δέρμα (λίπος) και κόκαλα με ελάχιστη σάρκα. Το χειρότερο όμως είναι πως περιέχουν τους θυρεοειδείς αδένες οι οποίοι έχουν συσσωρευμένη θυροξίνη και αν τα κοτόπουλα δεν διατρέφονται σωστά, στους αδένες αυτούς κατακρατούνται ορμόνες. Για 2-3 φορές όμως δεν υπάρχει πρόβλημα.
    Το αυγό: αν είναι βρασμένο δεν υπάρχει πρόβλημα αν είναι ωμό τότε πρέπει να πετάμε το ασπράδι επειδή περιέχει αβιδίνη, ένα ένζυμο το οποίο καταστρέφει τα αποθέματα βιοτίνης (Βιταμίνη Β) στον οργανισμό του σκύλου. Η βιοτίνη είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη του σκυλιού και την υγεία του τριχώματος. Η έλλειψη οδηγεί στην ατροφία του τριχώματος, στη γενική εξασθένιση, καθυστερημένη ανάπτυξη και στη παραμόρφωση των ιστών.
    Αν τα συκωτάκια κλπ αντικατασταθούν με κατεψυγμένο βοδινό που στοιχίζει από 2,5-3,5 Ε /κιλό τότε έχουμε μία εξαιρετική καθημερινή διατροφή. Το πρόβλημα είναι πως δεν βρίσκεται πάντα σε αυτές τις τιμές. Αν όμως κάποιος έχει "άκρη" σε σφαγείο μοσχαριών, αγελάδων κλπ και μπορεί να παίρνει τον πατσά ακαθάριστο τότε τον παρακαλώ να φροντίσει και για εμένα.
    [/font][/size]

    κυριως αυτο το μειγμα διατροφης το εδινα στα κουταβια (και στην εγκυμονουσα) απο τον απογαλακτισμο μεχρι σταδιακα στην ενηλικιωση για να τους παρεχω οτι καλυτερο στα πρωτα σταδια της ζωης τους.. επισης συνεχιζω το μητρικο γαλα σε σκονη μεχρι 2,5 μηνων….ολα τα υλικα ειναι καλα βρασμενα (εννοειται το αυγο…ποτε ωμο) και τα λαχανικα στον ατμο ωστε να διατηρουν τις βιταμινες τους…ξεχασα να αναφερω οτι προσθετω κατεψυγμενο κοτοπουλο (2,60/κιλο)…πλεον το μειγμα το δινω ανα διαστηματα και στα μεγαλα σκυλια…..τα αποτελεσματα ειναι τρομερη αφομοιωση (μηδεν κοπρανα) και γυαλιστερο τριχωμα (σε αυτο βοηθαει το μουρουνελαιο και η μαγια). οποιος εχει ακρη σε σφαγειο ειναι οτι καλυτερο…..οσο ψαχνεις ισως βρεις καμια ακρη…

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    23/11/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    30
    eagle_gr στις #253037

    [font=”Comic Sans MS”]Έχεις απόλυτο δίκαιο, είναι κάτι που έχω επαναλάβει κατά κόρον στο φόρουμ αλλά εξακολουθώ να βλέπω ακόμη ερωτήσεις τύπου "τι λέτε για την Α τροφή". Επειδή το θέμα δεν είναι μόνο σοβαρό από πλευράς υγείας και απόδοσης του σκύλου μας αλλά πλέον και οικονομικό, πιστεύω πως ο καταναλωτής πρέπει να μάθει να διαβάζει και να ερμηνεύει σωστά το τι περιέχει μία τροφή. Ευτυχώς από τον Νοέμβριο του 11 ισχύει ένας νέος νόμος (παγκοσμίως) που υποχρεώνει τις εταιρείες που προβάλουν κάποιο συστατικό ως ευεργετικό για την υγεία ή ευεξία του σκύλου ή γάτας να το αποδεικνύουν με μελέτες (στους φορείς /ή ανταγωνιστές/ και όχι επί της συσκευασίας). Σε λίγους μήνες θα δούμε να αλλάζουν πολλά σλόγκαν. [/font]

    Ναι το εχω ακουσει. Μακαρι να γινει..ας μπει ενα τελος στην κερδοσκοπια σε ολους τους τομεις…….πιστευω πως σημερα και ειδικοτερα η νεα γενια ειναι πιο ενημερωμενη για την ποιοτητα των τροφων και αυτο γιατι εχουν προσβαση στο ιντερνετ και αποκτουν γνωσεις επι του θεματος.

    Θα κινηθω στα πλαισια του θεματος…επειδη το θεμα με τα λαγοσκυλα ειναι off-topic(ας το ανοιξουμε σε νεο topic..ειναι πολυ ενδιαφερον).

    Θα πω λοιπον ενα μειγμα που κανω ανα καποιες ημερες και δινω στα σκυλια μου ως συμπληρωμα μιας οικονομικοτερης τροφης που τους δινω πλεον λογω κρισης. Τους βραζω λοιπον συκωτακια κοτοπουλου (1,70/κιλο), λαιμους η πλαταρια κοτοπουλου, αυγo (εχει την υψηλοτερη βιολογικη αξια 100)(1,20/10τμχ), cottage cheese (επισης μια πολυ καλη πρωτεινη βιολογικης αξιας 92 που λογω οτι ειναι επεξεργασμενο εχει αφαιρεθει η λακτοζη και δεν προκαλουνται διαροιες)(0,79/τμχ),ρυζι, καροτο, πατατα, λιγο μπροκολο, ηλιελαιο, μουρουνελαιο και μαγια μπυρας.

    Κοστος περιπου 5 ευρω για 3 σκυλια…οι καιροι ειναι δυσκολοι και προσπαθω να τους δινω οτι καλυτερο μπορω!!!

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    23/11/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    30
    eagle_gr στις #253194

    συμφωνω σχεδον σε ολα οσα λες. μια ερωτηση εχω μονο τα λαγοσκυλα τελικα κυνηγουν για να ευχαριστησουν τον ιδιοκτητη τους οπως π.χ. τα πουλοσκυλα(τουλαχιστον τα πιο πολλα) η για να πιασουν το θηραμα και να το φανε? τι γινεται σε περιπτωση που τα σκυλια πιασουν το λαγο και βρισκονται πολυ μακρια απο εμας θα τον φανε η οχι?

    οι ιχνηλατες ειναι εκ φυσεως σκυλια διωκτες δλδ κυνηγουν για τον εντοπισμο και την συλληψη του θηραματος και ειναι στα γονιδια τους και το κανουν απο ενστικτο απο πολυ μικρη ηλικια….ετσι λοιπον εαν δεν κοινωνικοποιηθουν απο την αρχη,δεν αποκτησουν επαφη με τον ιδιοκτητη τους και δεν εκπαιδευτουν σωστα και κανουν ομαδα με αλλα σκυλια(κανοντας αγγελη)τοτε θα κυνηγουν για τον εαυτο τους και θα τρωνε τους λαγους οπου κι αν τον πιασουν…για να μη γινει αυτο το σκυλι πρεπει να μαθει οτι στην ιεραρχια αρχηγος ειναι ο ιδιοκτητης και κυνηγαω γιαυτον, πρεπει να αφιερωνουμε χρονο μαζι τους ωστε να υπαρχει το λεγομενο δεσιμο με τα σκυλια(χαδια κλπ) ωστε οταν κυνηγουν και βρουν το λαγο τον βρισκουν για δικη μας ευχαριστηση (γιαυτο μερικα σκυλια, ερχονται πισω καμαρωτα με τον λαγο στο στομα) για να εισπραξουν ενα μπραβο κι ενα χαδι απο εμας….αυτο τους αρκει κι οχι το κρεας του λαγου…ετσι οσα σκυλια κι αν εχει καποιος τα μικροτερα παιρνουν την θεση τους πισω στην ιεραρχια αυτη και εξηπυρετουν τα θελω του αρχηγου….
    εχω ακουσει πολλους να λενε οτι το λαγοσκυλο δεν πρεπει να τρωει γιατι οταν το βγαλουμε εξω θα κυνηγησει μανιωδως για να βρει την λεια του και να την φαει….αλλοι λενε οτι πρεπει να ζουν οσο πιο αρχεγονα γινεται γιατι ''μαλακωνουν''..εχω ακουσει αλλους να λενε οτι τα λαγοσκυλα δεν θελουν χαδια γιατι δεν θα ανοιγονται πολυ….εδω υπαρχει μιση αληθεια, αυτο συμβαινει αν υπαρχει ενα σκυλι οπου θα κυνηγαει κοντα μας, αν στο ιδιο σκυλι βαλουμε παρεα τοτε θα το δουμε να ανοιγεται πιο πολυ…για τους ιδιους λογους δεν το ντρεσαρουμε πολυ σε εντολες του τυπου εδω-εδω….μια μεση μεταχειριση ειναι ιδανικη αναλογα παντα με τον χαρακτηρα του καθε ατομου…

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 30 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων