Απαντήσεις συζητήσεων που έγιναν

Επισκόπηση 4 δημοσιεύσεων - 1 έως 4 (από 4 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Posted In: panaman.fax

  • Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    04/11/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    5
    panaman.fax στις #129254

    παραθέτω στο album moy τις δοκιμές μου σε χαρτι 0,60μ Χ ( 0,60μ εως 0,90μ). Σκάγια 7αρια (στην πραγματικότητα μάλλον 7&1/2 ~2,40χιλ.)
    ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΕΣ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΟΡΚΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΑΚΟ 2001 32γρ. (ως φυσίγγιο αναφοράς μάλλινης),αλλά σίγουρα θα βελτιωθούν
    με την δικής σας βοήθεια. Οι ντουφεκιες μου έχουν φύγει ίσως λίγο ως προς την κέντρωση(αριστερά και κάτω) αλλά σε κάθε περίπτωση μπορεί να βγεί κάποιο
    συμπέρασμα με βάση την κατανομή.


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    04/11/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    5
    panaman.fax στις #367498

    Φίλε panaman όταν χρησιμοποιείς πλαστική έμφραξη πριν την βισμάτωση με φελλό ή μάλλινη τάπα δεν χρειάζεται να ανεβάζεις την πυρίτιδα γιατί η έμφραξη είναι ικανοποιητική. Επίσης οι περισσότερες (ιμιτασιόν) μάλλινες τάπες του εμπορίου μπάινουν με πίεση μέσα στους κάλυκες χωρίς να ανεβάζουν ιδιαίτερα τις πιέσεις. Δεν γνωρίζω όμως αν συμβαίνει το ίδιο σε χρήση φελλού ειδικά αν προέρχεται από φελλό μπουκαλιών και δεν είναι κατασκευασμένος για χρήση σε ιδιογομώσεις οπότε καλύτερα να αποφύγεις τη χρήση του.

    Φίλε gp106 ευχαριστώ για την ανταπόκριση.
    Εχθές ένεκα της ανησυχίας μου για την αναζήτηση μίας καλής βυσμάτωσης κατασκεύασα 2 φυσίγγια χρησιμοποιώντας πυρίτιδα Α1. Ο πειραματισμός μου περιελάμβανε πάλι ως υλικό και τον φελλό. Δεν είναι φελλός από μπουκάλι βέβαια αλλά αγορασμένος σε φύλλα επιθυμητού πάχους και ύστερα κομμένα σε ροδέλες με ποτηροτρύπανο ή κοπίδι. Η επιμονή μου σε αυτό το υλικό έγκειται στο γεγονός ότι είναι πολύ ελαφρύς, πυράντοχος, παραμορφώνεται ελαστικά και δουλεύεται εύκολα. Στα φυσίγγια που έφτιαξα τον χρησιμοποίησα σε συνδιασμό με πλαστικά βύσματα ως τελική στρώση πριν και σε επαφή με τα σκάγια. Κλείσιμο ρέλι.
    Επειδή έχω δει αρκετά πλαστικά βύσματα μετά την ντουφεκιά διαπιστώνω ότι πανω τους αποτυπώνεται το σχήμα των σκαγιών της πρώτης στρώσης οπότε έχω την αίσθηση ότι αφενός χάνεται μέρος της ενέργειας τους σε παραμενουσα παραμόρφωση των βύσματων αφετέρου ενθαρύνονται οι συσσωματώσεις με αρνητικές συνέπειες στην κατανομή. Της προσπαθειας μου αυτής τα αποτελέσματα δεν τα γνωρίζω ακόμη.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    04/11/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    5
    panaman.fax στις #128926

    Σε ευχαριστώ πολύ Πρόδρομε για την άμεση και σαφή θέση σου επί του ερωτήματος που έθεσα. Ευχαριστώ επίσης τον victz για το καλωσόρισμα.

    Δοκίμασα τις προάλλες την κάτωθι διάταξη που παραθέτω με μέτρια όμως αποτελέσματα ως προς την κατανομή μιας που ειναι και το μονο μέγεθος που μπορώ να αξιολογήσω. Χρησιμοποίησα πυρίτιδα aquila-2. Ο φελλός που χρησιμοποίησα σε αυτή την περίπτωση ανάμεσα σε 2 μεσόταπες από κομμένο πλαστικό συγκεντρωτηρα (ποτήρακια) ήταν όπως είπε ο Πρόδρομος ιση με τη διαμετρο του εσωτερικού του κάλυκα. Έβαλα περισσότερη πυρίτιδα 1,75γρ λογω κρύου,λόγω παραδοσιακού βύσματος αλλά και λόγω κλεισίματος(ρελι με δισκάκι πλαστικό). Τα αποτελέσματα όπως προείπα ήταν μέτρια.

    Παρακολουθώ παραλλήλα φόρουμ με παρομοιους προβληματισμούς και σε αντιστοιχο ιταλικό ιστότοπο προκειμένου με διάφορες δοκιμές να καταλήξω σε καποιο καλό αποτέλεσμα. Η αίσθηση μου είναι ότι η βυσμάτωση ως παράμετρος κυριαρχεί σε σχέση με τις υπόλοιπες παραμέτρους που κινούνται σε σαφή και περιορισμένα όρια (πυριτιδα, καψυλιο ρέλιασμα), παρόλα αυτά θα δοκιμάσω και με άλλους συνδιασμούς πυριτιδα, καψυλιο ρέλιασμα(ΜΒ32-Α1-686). Αυτό που με τρώει όμως ποιο πολύ ειναι η βυσμάτωση.!!!

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    04/11/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    5
    panaman.fax στις #128891

    Χαιρετίζω τους φίλους των ιδιογομμώσεων. Είμαι νέος στην ασχολία και ομολογώ ότι με έχει συνεπαρει η κατασκευή δικών μου φυσιγγιών. Εν'ολίγοις και
    ύστερα από αρκετό διαβασμα και ψαξιμο μεσα σ'αυτό το φορουμ έκανα ήδη τις πρώτες μου δοκιμές. Όλα σχετικά καλά με τις τα υπάρχοντα βυσματα giovani,gualandi.

    Δεδομένου ότι προσανατολίζομαι καί στην κατασκευή βυσμάτωσης(πειραματισμό) από φελλό θελω να ρωτήσω τους φίλους το εξής: έφτιαξα βυσμάτωση από φελλό με το ανάλογο ύψος βέβαια(για διαφορετικό βάρος σκαγιών και πυρίτιδας) και θέλω να την δοκιμάσω. Επειδή όμως το πάχος του φελού βγαίνει περίπου κατά 1mm μεγαλύτερο σε διάμετρο από την εσωτερική διάμετρο του κάλυκα με προβληματίζει το θέμα των πιέσεων. Ο φελλός εισάγετε με σχετικά μικρή δύναμη στον κάλυκα ( με την πίεση ενός δακτύλου) αλλά με σχετικά μεγαλύτερη δυσκολία σε σχέση με τις μάλλινες του εμποριου φοβάμαι μήν δημιουργούνται ανυπέρβλητες πιέσεις που δεν θα μπορούν να υπερνικηθούν κατά την ανάφλεξη από την πίεση των αερίων.

    Τις γνώμες σας παρακαλώ!!!???

Επισκόπηση 4 δημοσιεύσεων - 1 έως 4 (από 4 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων